Kdo měl někdy v životě loupák nebo makovku, jistě si vzpomene na nadýchané těsto, které se v puse pomalu rozpouští a uvolňuje jedinečnou máslovou chuť. Dopřejte si loupáky kdykoliv si vzpomenete - s tímto receptem je hravě zvládnete.
Z části mouky, vody a přidáním cukru a droždí vyrobíme kvásek. Po vykynutí přidáme ostatní suroviny a vymísíme středně tuhé elastické těsto. Necháme 1,5 hodiny odpočinout. Dvakrát přetužíme a tvarujeme rohlíky. Necháme nakynout, před pečením natřeme vajíčkem a sypeme mákem. Pečeme v páře. Z této dávky uděláme 45 ks po 30 g nebo 28 ks po 50 g.
2
Sladký rohlík patří do skupiny jemného pečiva pro vysoký obsah tuku a cukru. Je to sortiment sladkého pečiva vhodný ke snídani nebo dětem na přesnídávku.