• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Sladkokyselé kuře
Napište svůj komentář k receptu

Sladkokyselé kuře

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 15
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sladkokyselé kuře
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks kuřecí maso řízek
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • tuk
  • Omáčka
    • 2
      ks cibule
    • 6
      stroužek česnek
    • 1
      špetka zázvor - mletý
    • 2
      lžička moučkový cukr
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 2
      lžička ocet
    • 2
      lžíce červené víno
    • 0,50
      dl sojová omáčka
    • voda
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, obalíme v rozšlehaném vejci a v Solamylu. Osmažíme na tuku a vyndáme na teplé místo.
2
Do kastrolu nebo pánve, kde jsme opékali maso přidáme trochu oleje, plátky česneku, kostičky cibule a trochu zesklovatíme. Pak přidáme zázvor, cukr, Solamyl rozmíchaný v 1 dl vody. Mírně vaříme až začíná omáčka houstnout, přidáme ocet, víno, sójovou omáčku a sůl, prohřejeme. Maso na talíři přelijeme touto omáčkou.
3
Podáváme s rýžovými nudlemi nebo suchou rýží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sladkokyselé restované kuře s mandarinkami

Sladkokyselé restované kuře s…

Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky

Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky…

Kuřecí nudličky v sladkokyselé zeleninové omáčce

Kuřecí nudličky v sladkokyselé…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • menohe | 8. 11. 2011 12:56

    Dělala jsem s bílým vínem a výborné!

  • nnln | 16. 4. 2011 14:04

    dělám "čínu" skoro stejně, jen té sojové omáčky a česneku nedávám tolik a přidávám směs koření na čínu. Dávám 1, protože ji miluji a přikládám foto. Je sice i se zeleninou co dávám do omáčky, tentokrát cuketa a mrkev, ale snad nevadí:)

  • Anonym | 13. 3. 2007 17:19

    Moc nám chutnalo, je to takové zvláštní. Do omáčky jsem přidala ještě na kousíčky nakrájený kompotovaný ananas a trochu ananasové šťávy, Je to jednička

  • Fleur | 10. 3. 2006 18:10

    Nám moc chutná., ale je fakt, že každému se každý recept nezavděčí, to je život...

  • Petra Vomackova | 10. 3. 2006 12:15

    včera jsem vyzkoušeli. NEdali jsme víno a bylo to hnusný, tak jsem do toho zamíchala kečup. mě to docela chutnalo, ale manžel dal přednost nudlím s masem bez omáčky:-)

  • Vlastimila Vacková | 7. 10. 2005 21:34

    Nemá chybu

  • Stáňa Nová | 4. 6. 2005 16:30

    Fakt mňamka, dělám podle tohoto receptu už dlouho

  • Alena Damijo | 2. 6. 2005 19:40

    Výborný recept, moc děkuji, surfovala jsem kdejakou čínskou kuchařku, ale ty měly nedostupné ingredience, tohle chutná jako originál a dá se to vařit kdekoli. Ja jsme dala místo vína rajčatový protlak, dá to tomu tu správnou červenou barvu, ocet jsem operativně nahradila vymačkaným citronem a bylo to žůžo bájo. Med místo cukru taky není k zahození. :)

  • Efina | 28. 11. 2004 12:55

    Je to mňamka! Dělala jsem to před týdnem.

  • Alis | 2. 11. 2004 18:57

    Veroniko, máš pravdu je to pochutnáníčko.

  • Veronika Rezkova | 1. 11. 2004 17:41

    prave jsem to dovarila a je to mnam mnam pochoutka, chutnalo to i me 10-ti lete sestre, vino tomu dodalo smak!Diky za recept,Vlasto

  • Eva | 4. 10. 2004 11:10

    Souhlasím s ostatními - u nás tuto dobrotu vyžaduje nejen syn, ale i manžel.

  • Hana Janů | 24. 9. 2004 18:53

    Také se mi to zdálo podivné, ale pouze do té doby než jsme to začali pravidelně doma vařit, teď to děti vyžadují

  • Anonym | 14. 9. 2004 18:31

    Fakt je to moc dobré, nejdřív se mi zdálo, že je to divná kombinace, ale je to chutné

  • Mirka Frolcová | 14. 9. 2004 14:20

    Rychlé, chutné

  • Lubor | 12. 9. 2004 16:04

    Špica

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Česnek Cibule Kuřecí maso Moučkový cukr Ocet Pepř mletý Sojová omáčka Solamyl (bramborový škrob) Sůl Tuk Vejce Voda Zázvor - mletý
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jogurtové řezy

Jogurtové řezy

Srbský kotlet

Srbský kotlet

Krůtí ragú se žampiony

Krůtí ragú se žampiony

Drožďová pomazánka s ovesnými vločkami

Drožďová pomazánka s ovesnými vločkami

Těstoviny s brokolicí raz dva

Těstoviny s brokolicí raz dva

Pohankové rizoto s cizrnou a kuřecím masem

Pohankové rizoto s cizrnou a kuřecím…

Bramborový bochánek (mazanec)

Bramborový bochánek (mazanec)

Borůvkový koláč II. - jednoduchý a výborný

Borůvkový koláč II. - jednoduchý a…

Tiramisu z pomazánkového másla

Tiramisu z pomazánkového másla

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

17
Jahodovorebarborový sypaný koláč
Jahodovorebarborový…
17
Australská čokoládová buchta z červené řepy
Australská čokoládová…
16
Klasické lečo
Klasické lečo
14
Ryba v těstíčku
Ryba v těstíčku
14
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás ohromí na první sousto
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás…
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak, od klasiky až po netradiční kombinace
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak,…
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré důvody, proč si je jít hned natrhat, plus recepty
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré…
AHA.cz Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Dramatický duel v Survivoru: Hysterický Michael versus Dominika! Kdo vypadl?

Dramatický duel v Survivoru: Hysterický Michael versus Dominika! Kdo vypadl?

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

Další doporučené recepty:

Sladké zapečené těstoviny s tvarohem
Sladké zapečené těstoviny s tvarohem
Sladko-kyselé vepřové po thajsku
Sladko-kyselé vepřové po thajsku
Sladko-pálivé kuřecí kousky obalené ve slanině
Sladko-pálivé kuřecí kousky obalené ve…
Sladkokyselé restované kuře s mandarinkami
Sladkokyselé restované kuře s…
Sladkokyselý zelný salát s koprem
Sladkokyselý zelný salát s koprem
Sladkokyselý zelný salát s mrkví
Sladkokyselý zelný salát s mrkví
  • Recepty.cz
  • Sladkokyselé kuře
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact