• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Sladkokyselé kuře
Napište svůj komentář k receptu

Sladkokyselé kuře

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 15
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sladkokyselé kuře
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks kuřecí maso řízek
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • tuk
  • Omáčka
    • 2
      ks cibule
    • 6
      stroužek česnek
    • 1
      špetka zázvor - mletý
    • 2
      lžička moučkový cukr
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 2
      lžička ocet
    • 2
      lžíce červené víno
    • 0,50
      dl sojová omáčka
    • voda
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, obalíme v rozšlehaném vejci a v Solamylu. Osmažíme na tuku a vyndáme na teplé místo.
2
Do kastrolu nebo pánve, kde jsme opékali maso přidáme trochu oleje, plátky česneku, kostičky cibule a trochu zesklovatíme. Pak přidáme zázvor, cukr, Solamyl rozmíchaný v 1 dl vody. Mírně vaříme až začíná omáčka houstnout, přidáme ocet, víno, sójovou omáčku a sůl, prohřejeme. Maso na talíři přelijeme touto omáčkou.
3
Podáváme s rýžovými nudlemi nebo suchou rýží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sladkokyselé restované kuře s mandarinkami

Sladkokyselé restované kuře s…

Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky

Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky…

Kuřecí nudličky v sladkokyselé zeleninové omáčce

Kuřecí nudličky v sladkokyselé…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • menohe | 8. 11. 2011 12:56

    Dělala jsem s bílým vínem a výborné!

  • nnln | 16. 4. 2011 14:04

    dělám "čínu" skoro stejně, jen té sojové omáčky a česneku nedávám tolik a přidávám směs koření na čínu. Dávám 1, protože ji miluji a přikládám foto. Je sice i se zeleninou co dávám do omáčky, tentokrát cuketa a mrkev, ale snad nevadí:)

  • Anonym | 13. 3. 2007 17:19

    Moc nám chutnalo, je to takové zvláštní. Do omáčky jsem přidala ještě na kousíčky nakrájený kompotovaný ananas a trochu ananasové šťávy, Je to jednička

  • Fleur | 10. 3. 2006 18:10

    Nám moc chutná., ale je fakt, že každému se každý recept nezavděčí, to je život...

  • Petra Vomackova | 10. 3. 2006 12:15

    včera jsem vyzkoušeli. NEdali jsme víno a bylo to hnusný, tak jsem do toho zamíchala kečup. mě to docela chutnalo, ale manžel dal přednost nudlím s masem bez omáčky:-)

  • Vlastimila Vacková | 7. 10. 2005 21:34

    Nemá chybu

  • Stáňa Nová | 4. 6. 2005 16:30

    Fakt mňamka, dělám podle tohoto receptu už dlouho

  • Alena Damijo | 2. 6. 2005 19:40

    Výborný recept, moc děkuji, surfovala jsem kdejakou čínskou kuchařku, ale ty měly nedostupné ingredience, tohle chutná jako originál a dá se to vařit kdekoli. Ja jsme dala místo vína rajčatový protlak, dá to tomu tu správnou červenou barvu, ocet jsem operativně nahradila vymačkaným citronem a bylo to žůžo bájo. Med místo cukru taky není k zahození. :)

  • Efina | 28. 11. 2004 12:55

    Je to mňamka! Dělala jsem to před týdnem.

  • Alis | 2. 11. 2004 18:57

    Veroniko, máš pravdu je to pochutnáníčko.

  • Veronika Rezkova | 1. 11. 2004 17:41

    prave jsem to dovarila a je to mnam mnam pochoutka, chutnalo to i me 10-ti lete sestre, vino tomu dodalo smak!Diky za recept,Vlasto

  • Eva | 4. 10. 2004 11:10

    Souhlasím s ostatními - u nás tuto dobrotu vyžaduje nejen syn, ale i manžel.

  • Hana Janů | 24. 9. 2004 18:53

    Také se mi to zdálo podivné, ale pouze do té doby než jsme to začali pravidelně doma vařit, teď to děti vyžadují

  • Anonym | 14. 9. 2004 18:31

    Fakt je to moc dobré, nejdřív se mi zdálo, že je to divná kombinace, ale je to chutné

  • Mirka Frolcová | 14. 9. 2004 14:20

    Rychlé, chutné

  • Lubor | 12. 9. 2004 16:04

    Špica

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Česnek Cibule Kuřecí maso Moučkový cukr Ocet Pepř mletý Sojová omáčka Solamyl (bramborový škrob) Sůl Tuk Vejce Voda Zázvor - mletý
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybízové víno II.

Rybízové víno II.

Ovocné knedlíky ze spařeného těsta

Ovocné knedlíky ze spařeného těsta

Pikantní okurkový salát

Pikantní okurkový salát

Brokolice s uzeným tofu

Brokolice s uzeným tofu

Kukuřičný chléb II.

Kukuřičný chléb II.

Pečené brambory s tvarohovou omáčkou

Pečené brambory s tvarohovou omáčkou

Dort s nutelovým krémem

Dort s nutelovým krémem

Mrkvový dort Pedro

Mrkvový dort Pedro

Květákové placičky se schwarzwaldskou šunkou

Květákové placičky se schwarzwaldskou…

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

169
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
154
Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Zeleninový salát s bílým…
85
Zeleninová polévka s drožďovou zavářkou
Zeleninová polévka s…
84
Pasta / pesto z česnekových výhonků
Pasta / pesto z…
59
Skořičáky - skořicové minizáviny
Skořičáky - skořicové…

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Sladké zapečené těstoviny s tvarohem
Sladké zapečené těstoviny s tvarohem
Sladko-kyselé vepřové po thajsku
Sladko-kyselé vepřové po thajsku
Sladko-pálivé kuřecí kousky obalené ve slanině
Sladko-pálivé kuřecí kousky obalené ve…
Sladkokyselé restované kuře s mandarinkami
Sladkokyselé restované kuře s…
Sladkokyselý zelný salát s koprem
Sladkokyselý zelný salát s koprem
Sladkokyselý zelný salát s mrkví
Sladkokyselý zelný salát s mrkví
  • Recepty.cz
  • Sladkokyselé kuře
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact