lžíce
rybí omáčka
thajská, nebo Pad Thai sauce - ústřicová
pepř drcený
4
lžička
cukr
Postup přípravy receptu
1
Rozehřejte na pánvi olej a přidejte nasekaný česnek, asi po 1 minutce přidejte plátky vepřového. Plátky masa by měly být lehce namražené, aby se vám snáze krájelo - je potřeba nakrájet tenké, dlouhé proužky. Nechte restovat asi 2-3 minutky, občas promíchejte, aby se nespálil česnek. Přidejte cukr, rybí/ústřicovou omáčku a na tenké plátky nakrájenou cibuli a restujte další 3 minutky než směs trochu ztmavne - cukr lehce zkaramelizuje.
Přidejte na malé kostky nakrájenou papriku, rajčata na měsíčky a na kousky nakrájený ananas. Nechte dělat na pánvi, další 2 minutky. Mezitím škrabkou nastrouhejte okurku - aby vznikly tenké plátky - střed nechte být (můžete ho sníst). Jarní cibulku šikmo nakrájejte a většinu, spolu s okurkou přidejte do pánve. Nechte poslední minutku - dvě prohřát a servírujte. Podle chuti můžete dosolit, ale není to nutné - rybí i ústřicová omáčka už solená je.
3
Servírujte s trochou čerstvé jarní cibulky a koriandru. Vhodná příloha je rýže nebo asijské vaječné nudle.