• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Sladké pirohy
Napište svůj komentář k receptu

Sladké pirohy

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sladké pirohy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g polohrubá mouka
    • sůl
    • 1
      sklenice džem
    • 4
      lžíce strouhanka
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      balíček moučkový cukr nebo kakao
    • 1
      balíček skořice
    • 1
      balíček máslo
  • Tvarohová náplň
    • 250
      g tvaroh
    • 1
      ks vejce
    • 4
      lžíce cukr

Postup přípravy receptu

1
Mouku, sůl a vejce s vodou smísíme na tuhé těsto, jako na nudle.
2
Rozdělíme na poloviny a každou zvlášť rozválíme 3 mm silnou, nakrájíme na čtverce asi 5x5 cm (mohou být i větší, ale čím menší, tím krásnější).
3
Na každý čtverec dáme kopeček džemu nebo tvarohové náplně (1 těsto s džemem, druhé s tvarohem), přeložíme do trojúhelníku a dobře slepíme.
4
Pirohy vaříme v osolené vodě asi 8-10 minut, záleží to od síly těsta, je potřeba 1 piroh vyjmout a ochutnat. Pirohy vaříme ve větším hrnci a po částech, aby se neslepily. Vyjmeme je děrovanou naběračkou, necháme vodu vřít a vhodíme další pirohy.
5
Okapané pirohy opatrně promícháme se strouhankou opraženou na oleji a práškovým cukrem nebo je posypeme kakaem se skořicí a práškovým cukrem a ropuštěným máslem.
6
Džem použijeme takový, který se neroztéká, aby se pirohy dobře slepily.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborové pirohy pečené

Bramborové pirohy pečené

Falešné liptovské pirohy

Falešné liptovské pirohy

houbové pirohy

houbové pirohy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zajímavé | 17. 12. 2015 18:15

    Nechutná to jalově, když je to sladko-slané? Tedy pokud jsem recept dobře pochopil.

  • Kristína | 14. 5. 2015 12:44

    Vajíčka a vodu v ingredienciách nemáte napísané. Koľko tedy ??

  • týnka | 9. 2. 2015 18:42

    Kolik soli????????????????????????????????????? :-! :-))

  • Vladka | 5. 11. 2011 11:47

    kolik vajec do těsta??????????????????????

  • Tereza Jarčušková | 16. 1. 2006 13:33

    Zabudla so presnejšie špecifikovať tvarohovú plnku. Takže zmiešame tvaroh, vajce a cukor. Cukor kľudne kryštál, pri varení sa rozpustí.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Svačina Vaření Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Džem Máslo Moučkový cukr Polohrubá mouka Rostlinný olej Skořice Strouhanka Sůl Tvaroh Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ďábelské fazole

Ďábelské fazole

Lívanečky s jablky

Lívanečky s jablky

Dort pro kluka

Dort pro kluka

Tvarohová pomazánka

Tvarohová pomazánka

Náš domácí štrúdl

Náš domácí štrúdl

Zeleninová česnečka s kroupami

Zeleninová česnečka s kroupami

Světlý piškotový korpus

Světlý piškotový korpus

Jednoduchá kuřecí směs s mozzarellou

Jednoduchá kuřecí směs s mozzarellou

Čokoládová poleva se zakysanou smetanou

Čokoládová poleva se zakysanou…

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

145
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
57
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
44
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
44
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
38
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Vzpomínka vdovy po Žbirkovi (†69): Navštívila jejich první společné bydlení!

Vzpomínka vdovy po Žbirkovi (†69): Navštívila jejich první společné bydlení!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Sladké nudle s olešnickým tvarohem
Sladké nudle s olešnickým tvarohem
Sladké oplatky
Sladké oplatky
Sladké ořechové nudle (těstoviny)
Sladké ořechové nudle (těstoviny)
Sladké pohlazení
Sladké pohlazení
Sladké pomazlení
Sladké pomazlení
Sladké zapečené těstoviny s tvarohem
Sladké zapečené těstoviny s tvarohem
  • Recepty.cz
  • Sladké pirohy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact