• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Sladké listové paštičky
Napište svůj komentář k receptu

Sladké listové paštičky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sladké listové paštičky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g listové těsto
    • hladká mouka na vál
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce mléko
    • 200
      g měkký tvaroh
    • 80
      g máslo
    • 70
      g moučkový cukr
    • 0,50
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      špetka vanilka strouhaný
    • 1
      plechovka kompotované mandarinky
    • meduňka lístky - na ozdobení

Postup přípravy receptu

1
Listové těsto rozválíme na vále do obdélníku přibližně 2 mm. Z plátu vykrájíme dvacet stejně velkých obdélníčků nebo koleček. Pečící plech pokropíme vodou. Vejce rozkvedláme s mlékem. Deset vykrájených kousků dáme na plech a po okraji potřeme rozšlehaným vejcem. Na ně položíme zbývající kousky a jejich povrch potřeme vejcem. Vložíme do předehřáté trouby (elektrický sporák 220 °C/plyn stupeň 3). Po chvilce teplotu zmírníme na 200 °C (plyn stupeň 3) a pečeme dozlatova 10-12 minut. Necháme vychladnout.
2
Na náplň rozšleháme tvaroh se změklým máslem, potom do směsi přidáme moučkový a vanilkový cukr a špetku vanilky. Vše důkladně vyšleháme do krému. Mandarinky necháme okapat. Vychladlé paštičky rozřízneme podélně nožem. Krémem naplníme zdobící sáček a nastříkáme jimi spodní části. Na krém položíme vždy dva dílky mandarinek a přiklopíme vrchní částí. Ozdobíme zbylým krémem, mandarinkami a omytými lístky meduňky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Paštičky

Paštičky

Paštičky II.

Paštičky II.

Žampionové paštičky

Žampionové paštičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kar♥lina
    Kar♥lina | 20. 7. 2012 12:33

    Sakra! Nepovedlo se :-D

  • tonca | 20. 12. 2010 17:30

    http://www.youtube.com/watch?v=MLH8-ewTvdU

  • Zdenka Ševčíková | 4. 6. 2007 17:28

    Je to vynikající, jen jsem změnila tvar,vykrajovala sem kolečka,vypadá to elegantněji. Super!!!!!!

  • Alžběta Němcová | 12. 4. 2005 11:37

    už se na to těším

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Pečení Výjimečný den Svatba Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Kompotované mandarinky Listové těsto Máslo Meduňka Měkký tvaroh Mléko Moučkový cukr Vanilka Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zabijačková polévka

Zabijačková polévka

Zakázaná buchta

Zakázaná buchta

Mandarinkové řezy

Mandarinkové řezy

Jahodové pokušení

Jahodové pokušení

Thajské kari

Thajské kari

Ovocný salátek

Ovocný salátek

Přesnídávka s ovocem a cuketou

Přesnídávka s ovocem a cuketou

Listové šátečky (nejen) s tuňákem

Listové šátečky (nejen) s tuňákem

Mléčná žampionová omáčka

Mléčná žampionová omáčka

Doporučujeme

30 minut
Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem

Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím…

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Poslední sledované recepty

70
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
47
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
43
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
40
Rajská polévka (nejen) s fazolemi
Rajská polévka (nejen) s…
38
Tradiční vánoční punč
Tradiční vánoční punč

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle? Použijte trik s octem
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle…
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě Vraňany je tu!
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě…
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S tvorbou jí pomáhá i umělá inteligence. Podívejte se do galerie!
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S…
AHA.cz Změna je život! Nová image Kostkové vyráží dech

Změna je život! Nová image Kostkové vyráží dech

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Agáta rozjíždí nový byznys: V novém bytě za 11 mega bude dělat uklízečku!

Agáta rozjíždí nový byznys: V novém bytě za 11 mega bude dělat uklízečku!

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

Další doporučené recepty:

Sladké houstičky
Sladké houstičky
Sladké jednohubky
Sladké jednohubky
Sladké kuře Dakgangjeong
Sladké kuře Dakgangjeong
Sladké mušle
Sladké mušle
Sladké nudle s mákem
Sladké nudle s mákem
Sladké nudle s olešnickým tvarohem
Sladké nudle s olešnickým tvarohem
  • Recepty.cz
  • Sladké listové paštičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact