• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Sladké listové paštičky
Napište svůj komentář k receptu

Sladké listové paštičky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sladké listové paštičky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g listové těsto
    • hladká mouka na vál
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce mléko
    • 200
      g měkký tvaroh
    • 80
      g máslo
    • 70
      g moučkový cukr
    • 0,50
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      špetka vanilka strouhaný
    • 1
      plechovka kompotované mandarinky
    • meduňka lístky - na ozdobení

Postup přípravy receptu

1
Listové těsto rozválíme na vále do obdélníku přibližně 2 mm. Z plátu vykrájíme dvacet stejně velkých obdélníčků nebo koleček. Pečící plech pokropíme vodou. Vejce rozkvedláme s mlékem. Deset vykrájených kousků dáme na plech a po okraji potřeme rozšlehaným vejcem. Na ně položíme zbývající kousky a jejich povrch potřeme vejcem. Vložíme do předehřáté trouby (elektrický sporák 220 °C/plyn stupeň 3). Po chvilce teplotu zmírníme na 200 °C (plyn stupeň 3) a pečeme dozlatova 10-12 minut. Necháme vychladnout.
2
Na náplň rozšleháme tvaroh se změklým máslem, potom do směsi přidáme moučkový a vanilkový cukr a špetku vanilky. Vše důkladně vyšleháme do krému. Mandarinky necháme okapat. Vychladlé paštičky rozřízneme podélně nožem. Krémem naplníme zdobící sáček a nastříkáme jimi spodní části. Na krém položíme vždy dva dílky mandarinek a přiklopíme vrchní částí. Ozdobíme zbylým krémem, mandarinkami a omytými lístky meduňky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Paštičky

Paštičky

Paštičky II.

Paštičky II.

Žampionové paštičky

Žampionové paštičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kar♥lina
    Kar♥lina | 20. 7. 2012 12:33

    Sakra! Nepovedlo se :-D

  • tonca | 20. 12. 2010 17:30

    http://www.youtube.com/watch?v=MLH8-ewTvdU

  • Zdenka Ševčíková | 4. 6. 2007 17:28

    Je to vynikající, jen jsem změnila tvar,vykrajovala sem kolečka,vypadá to elegantněji. Super!!!!!!

  • Alžběta Němcová | 12. 4. 2005 11:37

    už se na to těším

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Pečení Výjimečný den Svatba Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Kompotované mandarinky Listové těsto Máslo Meduňka Měkký tvaroh Mléko Moučkový cukr Vanilka Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Víkendová omeleta

Víkendová omeleta

Bramborové knedlíky se strouhankou

Bramborové knedlíky se strouhankou

Jindřiščin perník

Jindřiščin perník

Úplně obyčejný hrnkový chleba

Úplně obyčejný hrnkový chleba

Jogurtové knedlíčky s jahodovou omáčkou

Jogurtové knedlíčky s jahodovou…

Štrúdl s jablky, tvarohem a mandlemi

Štrúdl s jablky, tvarohem a mandlemi

Francouzský křehký jablečný koláč

Francouzský křehký jablečný koláč

Kološvárské zelí z remosky

Kološvárské zelí z remosky

Jehněčí kotlety na bylinkách

Jehněčí kotlety na bylinkách

Doporučujeme

Zapečená kuřecí prsa

Zapečená kuřecí prsa

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

55
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
36
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
34
Ceviche v rajčatové omáčce
Ceviche v rajčatové…
24
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
24
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky
Vepřové ragú s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na pomazánku či ředkvičky s vajíčkem
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na…
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
AHA.cz Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Deppova bývalka Amber Heardová: Porodila dvojčata!

Deppova bývalka Amber Heardová: Porodila dvojčata!

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy 7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

Další doporučené recepty:

Sladké houstičky
Sladké houstičky
Sladké jednohubky
Sladké jednohubky
Sladké kuře Dakgangjeong
Sladké kuře Dakgangjeong
Sladké mušle
Sladké mušle
Sladké nudle s mákem
Sladké nudle s mákem
Sladké nudle s olešnickým tvarohem
Sladké nudle s olešnickým tvarohem
  • Recepty.cz
  • Sladké listové paštičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact