lžíce
chilli pasta
gochujang korejská chilli pasta
2
lžíce
třtinový cukr
Postup přípravy receptu
1
Kuřecí maso očistěte od blan a tuku a nakrájejte na větší kousky. Smíchejte se solí, pepřem, rýžovým vínem, česnekem a zázvorem. Nechte při pokojové teplotě asi 30 minut odležet.
2
V pánvi smíchejte všechny ingredience na omáčku a přiveďte k varu. Stáhněte plamen a nechte asi 4 minuty probublávat do zhoustnutí. Metličkou vmíchejte prosátý škrob. V pánvi rozehřejte vrstvu oleje a postupně zprudka 1–2 minuty smažte ochucené maso. Smažte jej aspoň nadvakrát, jinak příliš ochladíte olej a maso nebude křupavé. Pak oheň pod pánví zvyšte na maximum a ještě asi 30 vteřin všechno maso dosmažte.
3
Kousky ihned vkládejte do omáčky a promíchejte, dokud kuřecí kousky nejsou zcela obalené. Podávejte posypané nasekanými arašídy a sezamovým semínkem