• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Sladká večeře z kynutého knedlíku
Napište svůj komentář k receptu

Sladká večeře z kynutého knedlíku

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sladká večeře z kynutého knedlíku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks knedlík hotový kynutý
    • 1
      sklenice borůvková marmeláda nebo kompot
    • 2
      lžíce mák mletý
    • 2
      lžíce moučkový cukr
    • máslo na polití

Postup přípravy receptu

1
Nakrájíme na plátky knedlík a napaříme ho, jak jsme běžně zvyklí. Ohřejeme marmeládu, nejrychleji v mikrovlnce. Na talíře dáme plátky knedlíku, potřeme marmeládou, posypeme mletým mákem s cukrem a zalejeme máslem. Stačí také posypat pouze cukrem a zalít máslem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rybí koláčky na knedlíku

Rybí koláčky na knedlíku

Amolety z kynutého těsta

Amolety z kynutého těsta

Jablkový koláč z kynutého těsta

Jablkový koláč z kynutého těsta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jaja | 11. 11. 2013 20:08

    Byla to reakce na Ivona 01.11.2013 | 9:58 . Nebyla vulgární, jenom jsem podotkla, ža tento web už dávno není reprezentativní. :-)

  • Kamila B.
    Kamila B. | 11. 11. 2013 07:30

    Bohužel už nevím, jaký komentář máte na mysli. Obecně se ale většinou mažou vulgární nebo irelevantní komentáře. :-)

  • jaja | 10. 11. 2013 21:26

    a jéje, tady se mazal komentář, proč?

  • jaja | 9. 11. 2013 14:07

    Tenhle web už dávno nemá hodnotu, o reprezentativnosti pomlčím. :-D

  • Ivona | 1. 11. 2013 09:58

    No to snad ne, vždycky se říkalo, že pro trochu kvalitní recepty je dobré navštěvovat tyto stránky... ale toto.. to je jak z mimi bizarre (zasvěcení tuší, na co narážím). Editoři těchto stránek by mohli trochu probírat vložené recepty, taková jídla přece snižují reprezentativnost a hodnotu celého webu recepty.cz

  • Iva | 27. 10. 2013 13:23

    To já tyhle sladké knedlíky dělám občas dětem k rychlé večeři a můžu říct, že se k ním někdy přidámi já s mužem. Vařit, troufám si říct umím dobře a jednou za čas se klidně odbydeme i takhle. Knedlíky se dají obalit i ve vajíčku a pak potřít hořčicí a posypat cibulí a také to přežijete. Nám to chutná.

  • cccGlenisla | 27. 10. 2013 11:44

    Promňte, ale obrátil se mi žaludek, jen jsem si přečetla postup. Viděla jsem jednou v nemocnici, že to opravdu někdo považuje za jídlo. Proti gustu žádný dišputát. Jsou země, kde se jí brouci, brambůrky na chlebu, tak co bychom si nedali tohle, že?

  • Hanka | 14. 11. 2012 12:46

    Jezis to neni zadnej recept, myslim ze kazdy proste umi zpracovat knedlu, ktera zbyla napr. od omacky, ja ji mam rada na kosticky a s vajickem....

  • Helena | 8. 6. 2012 17:11

    Tenhle recept mě vůbec nenadchnul - chci udělat knedlík a ne ohřívat polotovar - mělo by se to adekvátně jmenovat, myslím.

  • Danka Snášelová | 20. 7. 2008 16:07

    Minule jsem dostala chuť na sladké. V lednici jsem měla zbytek knedle, ve spížce borůvkový kompot a mletý mák. Proto jsem ani chvíli neváhala a recept vyzkoušela. Moc dobré. A ta rychlovka. Za 2 minuty jsem již baštila. Perfektní nápad. Dávám velikánskou 1

  • Martina Bílková | 11. 7. 2008 11:19

    tímto způsobem zpracovávala moje mamka i zbytek kynutého houskového knedlíku, ale omáčka byla povidlová s ořechy- povidla s vodou nechat přejít varem a přidat ořechy a skořici a nahoru jsme dávali tvaroh. ( měkký i tvrdý ). I moje děti to mají rády.

  • Ladislav Dorazin | 25. 6. 2008 15:07

    Samozřejmě dávám za jedna!!

  • Ladislav Dorazin | 25. 6. 2008 15:07

    Do školní jídelny mi chodily 2 děti.Synovi se zdálo všechno hnusné a přicházel hladový,dcera byla vždy maximálně spokojená a snědla všechno.Myslím,že tyhle knedlíky by děti ve školních jídelnách uvítaly třeba místo těch buchtiček se šodó.Díky ta tip na rychlý oběd!!

  • Oldřich Gargulák | 25. 6. 2008 08:23

    Taky pěkný název. U nás se tomu říká "žahour"

  • Hana Čejková | 25. 6. 2008 07:38

    znám něco podobného a je to výborné...knedlík polít rozvaženými a oslazenými borůvkami..poprvé mi ho dělala moje máma asi před 5 lety, u nich v rodině to kdysi bylo běžné jídlo, kterému říkali "posranej patník" :))))

  • Linda Klein | 7. 3. 2008 11:54

    Souhlasim s pani Martinou. Ja mam take na skolni jidelny dobre vzpominky. Stravovala jsem se v nich temer 25 let a nikdy jsem si nemohla na nic stezovat. Strava byla pestra, kontrolovana hygienou. Co bych ja nebo moje dcera ted dala za zlatou ceskou skolni jidelnu! Zijeme ve Francii a skolni kantyna je nepredstavitelna hruza! Maly tacek s necim nedefinovatelnym ohraty v mikrovlnce! Obcas s kousky plastikoveho sacku! Tak jsem to vzdala a kazdy den pripravuji teply obed. Jak rika dcera "jako z ceske jidelny" :-)) A jeste se podeli s kamarady, kterym neskutecne chutna :-))

  • Martina Večerková | 7. 3. 2008 11:12

    nevím, co mají pořád všichni proti školním jídelnám. opravdu ne. stravuji se v nich od první třídy základní školy, na gymplu, na vysoké, a nikdy jsem neměla problém. jen mi tam zošklivili buchtičky se šodó, ale to jen proto,že byly příliš často. jinak s "poživatelností" nebyl problém. to jste tak rozmazlení? špenát,polévky,brambory,maso,nikdy jsem se nesetkala s nějakou příšernou flaksou,něčím nechutným.

  • Martina Večerková | 7. 3. 2008 11:11

    nevím, co mají pořád všichni proti školním jídelnám. opravdu ne. stravuji se v nich od první třídy základní školy, na gymplu, na vysoké, a nikdy jsem neměla problém. jen mi tam zošklivili buchtičky se šodó, ale to jen proto,že byly příliš často. jinak s "poživatelností" nebyl problém. to jste tak rozmazlení? špenát,polévky,brambory,maso,nikdy jsem se nesetkala s nějakou příšernou flaksou,něčím nechutným.

  • Hanka | 9. 8. 2007 20:00

    Po přečtnií tohotu receptu, jsem si vzpomněla na školní jídelnu, tam jsem chodívala na oběd. Uděla se mi zle........

  • Jana Kutačová | 15. 5. 2006 14:06

    Tak něco podobného jsme vytvářeli v dobách nouze na internátě,jen jsme knedlík nejdříve osmahli na trošce tuku a pak namzali marmeládou.Celkem nám to chutnalo..:o)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Oběd Večeře Vaření Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Borůvková marmeláda Knedlík Mák mletý Máslo Moučkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Chlebové placky

Chlebové placky

Kuřecí řízek s hořčicí

Kuřecí řízek s hořčicí

Thajské kari

Thajské kari

Koláč z podmáslí

Koláč z podmáslí

Staročeské zelí s kroupami a uzeným

Staročeské zelí s kroupami a uzeným

Celerovo-mrkvová pomazánka s pečivem

Celerovo-mrkvová pomazánka s pečivem

Krém na zdobení dortů

Krém na zdobení dortů

Jahodové muffiny II.

Jahodové muffiny II.

Aspikové mističky

Aspikové mističky

Doporučujeme

20 minut
Mexický těstovinový salát

Mexický těstovinový salát

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Poslední sledované recepty

199
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
156
Kulaté kynuté knedlíky - příloha
Kulaté kynuté knedlíky -…
61
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
41
Svíčková omáčka
Svíčková omáčka
32
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…

Zajímavé články

Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
Jahodový džem: Recept na klasiku, s rebarborou, mangem, chilli, vanilkou i bez vaření
Jahodový džem: Recept na klasiku, s rebarborou,…
Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina, která je opět „in“. Dejte jí šanci i vy!
Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina,…
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s jídelníčkem, díky kterému půjdou kila sama dolů
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s…
AHA.cz Dopita má nový byt! Stěhování od Agáty na spadnutí

Dopita má nový byt! Stěhování od Agáty na spadnutí

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Na zahradě u Světlany Nálepkové: Unikátní stavení z lodních kontejnerů! K čemu slouží a proč zpěvačka nepěstuje rajčata?

Na zahradě u Světlany Nálepkové: Unikátní stavení z lodních kontejnerů! K čemu slouží a proč zpěvačka nepěstuje rajčata?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Survivor Novotný: Soukup na mě poslal gorily! A připravil mě o práci

Survivor Novotný: Soukup na mě poslal gorily! A připravil mě o práci

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Barvy podle horoskopu: Jakými odstíny by se měla jednotlivá znamení zvěrokruhu obklopovat?

Barvy podle horoskopu: Jakými odstíny by se měla jednotlivá znamení zvěrokruhu obklopovat?

  • Recepty.cz
  • Sladká večeře z kynutého knedlíku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact