• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Sladká večeře z kynutého knedlíku
Napište svůj komentář k receptu

Sladká večeře z kynutého knedlíku

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sladká večeře z kynutého knedlíku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks knedlík hotový kynutý
    • 1
      sklenice borůvková marmeláda nebo kompot
    • 2
      lžíce mák mletý
    • 2
      lžíce moučkový cukr
    • máslo na polití

Postup přípravy receptu

1
Nakrájíme na plátky knedlík a napaříme ho, jak jsme běžně zvyklí. Ohřejeme marmeládu, nejrychleji v mikrovlnce. Na talíře dáme plátky knedlíku, potřeme marmeládou, posypeme mletým mákem s cukrem a zalejeme máslem. Stačí také posypat pouze cukrem a zalít máslem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rybí koláčky na knedlíku

Rybí koláčky na knedlíku

Amolety z kynutého těsta

Amolety z kynutého těsta

Jablkový koláč z kynutého těsta

Jablkový koláč z kynutého těsta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jaja | 11. 11. 2013 20:08

    Byla to reakce na Ivona 01.11.2013 | 9:58 . Nebyla vulgární, jenom jsem podotkla, ža tento web už dávno není reprezentativní. :-)

  • Kamila B.
    Kamila B. | 11. 11. 2013 07:30

    Bohužel už nevím, jaký komentář máte na mysli. Obecně se ale většinou mažou vulgární nebo irelevantní komentáře. :-)

  • jaja | 10. 11. 2013 21:26

    a jéje, tady se mazal komentář, proč?

  • jaja | 9. 11. 2013 14:07

    Tenhle web už dávno nemá hodnotu, o reprezentativnosti pomlčím. :-D

  • Ivona | 1. 11. 2013 09:58

    No to snad ne, vždycky se říkalo, že pro trochu kvalitní recepty je dobré navštěvovat tyto stránky... ale toto.. to je jak z mimi bizarre (zasvěcení tuší, na co narážím). Editoři těchto stránek by mohli trochu probírat vložené recepty, taková jídla přece snižují reprezentativnost a hodnotu celého webu recepty.cz

  • Iva | 27. 10. 2013 13:23

    To já tyhle sladké knedlíky dělám občas dětem k rychlé večeři a můžu říct, že se k ním někdy přidámi já s mužem. Vařit, troufám si říct umím dobře a jednou za čas se klidně odbydeme i takhle. Knedlíky se dají obalit i ve vajíčku a pak potřít hořčicí a posypat cibulí a také to přežijete. Nám to chutná.

  • cccGlenisla | 27. 10. 2013 11:44

    Promňte, ale obrátil se mi žaludek, jen jsem si přečetla postup. Viděla jsem jednou v nemocnici, že to opravdu někdo považuje za jídlo. Proti gustu žádný dišputát. Jsou země, kde se jí brouci, brambůrky na chlebu, tak co bychom si nedali tohle, že?

  • Hanka | 14. 11. 2012 12:46

    Jezis to neni zadnej recept, myslim ze kazdy proste umi zpracovat knedlu, ktera zbyla napr. od omacky, ja ji mam rada na kosticky a s vajickem....

  • Helena | 8. 6. 2012 17:11

    Tenhle recept mě vůbec nenadchnul - chci udělat knedlík a ne ohřívat polotovar - mělo by se to adekvátně jmenovat, myslím.

  • Danka Snášelová | 20. 7. 2008 16:07

    Minule jsem dostala chuť na sladké. V lednici jsem měla zbytek knedle, ve spížce borůvkový kompot a mletý mák. Proto jsem ani chvíli neváhala a recept vyzkoušela. Moc dobré. A ta rychlovka. Za 2 minuty jsem již baštila. Perfektní nápad. Dávám velikánskou 1

  • Martina Bílková | 11. 7. 2008 11:19

    tímto způsobem zpracovávala moje mamka i zbytek kynutého houskového knedlíku, ale omáčka byla povidlová s ořechy- povidla s vodou nechat přejít varem a přidat ořechy a skořici a nahoru jsme dávali tvaroh. ( měkký i tvrdý ). I moje děti to mají rády.

  • Ladislav Dorazin | 25. 6. 2008 15:07

    Samozřejmě dávám za jedna!!

  • Ladislav Dorazin | 25. 6. 2008 15:07

    Do školní jídelny mi chodily 2 děti.Synovi se zdálo všechno hnusné a přicházel hladový,dcera byla vždy maximálně spokojená a snědla všechno.Myslím,že tyhle knedlíky by děti ve školních jídelnách uvítaly třeba místo těch buchtiček se šodó.Díky ta tip na rychlý oběd!!

  • Oldřich Gargulák | 25. 6. 2008 08:23

    Taky pěkný název. U nás se tomu říká "žahour"

  • Hana Čejková | 25. 6. 2008 07:38

    znám něco podobného a je to výborné...knedlík polít rozvaženými a oslazenými borůvkami..poprvé mi ho dělala moje máma asi před 5 lety, u nich v rodině to kdysi bylo běžné jídlo, kterému říkali "posranej patník" :))))

  • Linda Klein | 7. 3. 2008 11:54

    Souhlasim s pani Martinou. Ja mam take na skolni jidelny dobre vzpominky. Stravovala jsem se v nich temer 25 let a nikdy jsem si nemohla na nic stezovat. Strava byla pestra, kontrolovana hygienou. Co bych ja nebo moje dcera ted dala za zlatou ceskou skolni jidelnu! Zijeme ve Francii a skolni kantyna je nepredstavitelna hruza! Maly tacek s necim nedefinovatelnym ohraty v mikrovlnce! Obcas s kousky plastikoveho sacku! Tak jsem to vzdala a kazdy den pripravuji teply obed. Jak rika dcera "jako z ceske jidelny" :-)) A jeste se podeli s kamarady, kterym neskutecne chutna :-))

  • Martina Večerková | 7. 3. 2008 11:12

    nevím, co mají pořád všichni proti školním jídelnám. opravdu ne. stravuji se v nich od první třídy základní školy, na gymplu, na vysoké, a nikdy jsem neměla problém. jen mi tam zošklivili buchtičky se šodó, ale to jen proto,že byly příliš často. jinak s "poživatelností" nebyl problém. to jste tak rozmazlení? špenát,polévky,brambory,maso,nikdy jsem se nesetkala s nějakou příšernou flaksou,něčím nechutným.

  • Martina Večerková | 7. 3. 2008 11:11

    nevím, co mají pořád všichni proti školním jídelnám. opravdu ne. stravuji se v nich od první třídy základní školy, na gymplu, na vysoké, a nikdy jsem neměla problém. jen mi tam zošklivili buchtičky se šodó, ale to jen proto,že byly příliš často. jinak s "poživatelností" nebyl problém. to jste tak rozmazlení? špenát,polévky,brambory,maso,nikdy jsem se nesetkala s nějakou příšernou flaksou,něčím nechutným.

  • Hanka | 9. 8. 2007 20:00

    Po přečtnií tohotu receptu, jsem si vzpomněla na školní jídelnu, tam jsem chodívala na oběd. Uděla se mi zle........

  • Jana Kutačová | 15. 5. 2006 14:06

    Tak něco podobného jsme vytvářeli v dobách nouze na internátě,jen jsme knedlík nejdříve osmahli na trošce tuku a pak namzali marmeládou.Celkem nám to chutnalo..:o)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Oběd Večeře Vaření Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Borůvková marmeláda Knedlík Mák mletý Máslo Moučkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hermelínové brambory

Hermelínové brambory

Nízká čokoládová buchta

Nízká čokoládová buchta

Karbanátky z pohanky, červené čočky a mrkve

Karbanátky z pohanky, červené čočky a…

Amorův jablečný řez (koláč)

Amorův jablečný řez (koláč)

Krkonošský hubník

Krkonošský hubník

"Sloppy Joes" - zapečený sendvič

"Sloppy Joes" - zapečený sendvič

Jednoduché zeleninovo-uzeninové toustové ragú (nejen) na topinky - sterilované

Jednoduché zeleninovo-uzeninové…

Kančí guláš s bramborami

Kančí guláš s bramborami

Vinná klobása v bramboráku

Vinná klobása v bramboráku

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

104
Ananasovo-kokosová roláda "Piña Colada"
Ananasovo-kokosová…
70
Grilované vepřové s bramborovým salátem
Grilované vepřové s…
63
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
59
Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Guláš na pivu a…
52
Dýňové nebo mrkvové šátečky s tvarohem
Dýňové nebo mrkvové…

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Blesk.cz Divoký večírek ČT: Trojan s pivem v každé ruce, Dvořák s blondýnou i něžnosti Čermáka

Divoký večírek ČT: Trojan s pivem v každé ruce, Dvořák s blondýnou i něžnosti Čermáka

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

  • Recepty.cz
  • Sladká večeře z kynutého knedlíku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact