Tato vynikající roláda se vám bude doslova rozplývat na jazyku. Krásně nadýchané těsto naplněné vaječným krémem ovoněným vanilkou si vás okamžitě získá. Výborná je se šlehačkou, ke kávě nebo jen tak samotná.
Troubu zahřejte na 180 °C, plech vyložte pečicím papírem. Žloutky oddělte od bílků. Z bílků a soli ušlehejte pevný sníh, žloutky utřete s 1 lžící cukru do světlé pěny. Do mísy prosejte mouku, vmíchejte žloutkovou směs a nakonec sníh. Těsto rovnoměrně rozetřete na plech a upečte. Přes sítko posypte zbytkem cukru, přiložte vlhkou, dobře vyždímanou utěrku a 3–5 minut počkejte.
Těsto začněte rolovat i s utěrkou, pečicí papír z druhé strany opatrně sundávejte. Až korpus vychladne, opatrně ho rozprostřete, sundejte z něj utěrku a pokapejte pálenkou.
Ve vodní lázni šlehejte do zhoustnutí vejce s cukrem. Nechte částečně vychladnout a potom s máslem ušlehejte do krémové konzistence. Nakonec přidejte esenci nebo vaječný koňak a nechte ztuhnout v ledničce. Korpus potřete krémem, pevně zarolujte. Zabalte do vlhké utěrky, konce utěsněte a vložte na 2 až 3 hodiny do ledničky. Poté vybalte a podávejte.