Sáčky s rýží uvaříme v osolené (špetka) vodě doměkka. Mezitím polovinu jahod pokrájíme na kousky a prosypeme cukrem. Sáčky s rýží vyjmeme a horkou rýži dobře smícháme s tvarohem, sušeným mlékem a proslazenými jahodami.
2
Teplá verze pokrmu: Jahodovou rýži dáme ihned na talířek a překryjeme jí plátky čerstvých jahod,dozdobíme dle fantazie.
3
Studená verze pokrmu: Mističky vyložíme potravinářskou fólií, plátky jahod, doplníme sladkou rýží a necháme vychladit. Pak vyklopíme na talířek a dozdobíme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Iva Žáková
|2. 6. 2016 19:31
Byla to prima změna a dobrý typ na rychlou večeři, díky za ní.
Danka
|12. 6. 2014 13:05
Bylo to fajn, studene i teple, dekuji za napad.
Horová
|25. 6. 2012 15:00
Držela jsem se, abych jí nesnědla sama, je výborná. Tvarohu jsem dala celý kelímek. :-P <3
pampeliška
|16. 5. 2012 18:32
holkám i manželovi jsem padla se sladkou rýží do noty, děkuji za inspiraci :-))
Redková Martina
|30. 1. 2012 07:45
Z kompotu je rýže vynikající taky. Nadělala jsem v létě plno meruněk, málo je osladila a nikdo je nechce. Když přisladím rýži je to taková bašta až se nám dělají boule za ušima.
Marcela
|5. 8. 2011 22:59
Zkusila jsem s malinama a byla to dobrůtka :-* <:-) .
Od začátku týdne děti hlasovaly, kterou sladkou rýži budeme připravovat, zda smetanovou nebo tuto. Dětem chutnaly oba druhy a u p.učitelek zabodovala tato.
Pavlína
|22. 6. 2011 10:28
Dělala jsem od oka, nevím kolik váží sáček pytlíkové rýže, já používám sypanou. Tvaroh jsem doma neměla, jen jogurt a i sním to je moc dobrý. Udělala jsem takovou jako kaši.