Probranou pohanku nasucho opatrně opražíme na hlubší pánvi nebo v hrnci, zalijeme polovinou mléka, osolíme a na mírném ohni vaříme za postupného přilévání zbylého mléka doměkka na kaši asi 40 minut. Asi 15 minut před koncem přisypeme rozinky. Hotové posypeme směsí perníku a skořicového cukru a omastíme margarínem nebo máslem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Lia
|26. 11. 2012 18:27
Pohanka obsahuje zdraví prospěšný rutein, který se dlouhým vařením zničí. Proto se má pohanka vařit co nejkratší dobu, aby neztratila tyto významné látky. Po povaření je dobré ji nechat 20 min pod pokličkou "dojít", nejlépe přikrytou utěrkou. Absorbuje tak zbytek tekutiny (mléko, vodu).
Opravdu zajímavý recept, zdlouhavé na přípravu, ale je to opravdu fajn změna udělat si jednou za čas něco jiného, než klasickou krupici. I když nám možná trochu víc chutnala kaše jáhelná.