Hrášek den předem namočíme v dostatečném množství vody a druhý den ještě rozumně vodu přilijeme a vaříme, až hrášek změkne. (Pozor nesolíme při vaření). Mícháme, aby se nám hmota nepřipálila. Před koncem osladíme, podle chuti (my dost) přisolíme a je-li nutné trochu hrášek rozmačkáme. Omastíme a je hotovo.
2
My to jíme s vařeným uzeným, bramborovým knedlíkem a zelím. Nám to chutná, mnohým ne. Jak kdo. Je to jídlo, které se vařilo na vesnici u nás na jihu. Rozumí se, že čeládka to jedla u sedláků bez uzeného. Říkala to moje babička i tchýně - obě sloužili u sedláků v okolí Kaplice a Velešína.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Zora Manasová
|12. 1. 2008 16:50
Podľa receptu by som povedala, že ide o hrach - strukovinu, preto sa nesolí pri varení - nie o hrášok.
Hanka
|9. 1. 2008 22:14
Chtěla bych to zkusit, al enejsem si jistá tím, jaký hrášek mám použít. Normální suchý zelený, (žlutý asi ne, že ?) nebo červstý zelený, který se vyloupává z lusků ? Děkuji za odpověd