• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Skvělý masový závin k vínu
Napište svůj komentář k receptu

Skvělý masový závin k vínu

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Skvělý masový závin k vínu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g mleté maso směs hovězího a vepřového
    • 1
      balíček listové těsto
    • slunečnicový olej
    • 4
      lžíce nakládaná kukuřice
    • červená paprika 1/2 sterilovaná - nebo 3 lžíce krájené

Postup přípravy receptu

1
Na hlubokou pánev nalijeme 2-3 lžíce oleje, rozpálíme jej a po dávkách postupně přidáváme mleté maso. Hranatou vařečkou je dobře "rozklofáme" a průběžně mícháme, aby se oddělila jednotlivá "zrnka". Zmírníme oheń a za stálého míchání necháme maso propéci (cca 3-4 minuty). Hotové maso přemístíme děravou naběračkou nebo pomocí kovového sítka, aby okapalo z oleje, do mísy a necháme chladnout. Nakrájíme nadrobno cibuli, nať mladé cibulky, petrželku, chilli papričku. Vychladlé maso rozdělíme na dvě části. První část smísíme s jednou polovinou cibule, jednou polovinou naťové cibulky, petrželkou, 1-2 lžičkami muškátového květu. Druhou část smísíme s druhou polovinou cibule, sterilovanou zeleninou, chilli papričkami (i se semínky) a 2-3 lžičkami adžiky.
2
Listové těsto rozdělíme na polovinu a na pomoučeném válu nebo stole vyválíme dvě tenké obdélníkové placky. Na každou z nich klademe směs do prostřední třetiny obdélníku (odshora dolů, volné necháme jen okraje asi 3 cm). Zbývající strany obdélníku přes těsto "přeložíme" a všechny okraje závinu pevně stlačíme k sobě. Záviny na plech překulíme tak, aby silná strana ležela na plechu. Potřeme rozšlehaným vejcem a v předehřáté troubě pečeme při střední teplotě, než záviny zezlátnou.
3
Jsou vynikající, zejména jsou-li podávány k vínu, pivu, či chlazenému jednoduchému zeleninovému salátu z rajčat, okurky a zelené papriky se zálivkou z kysané smetany (sůl, pepř, česnek, naťová cibulka).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Skvělý pečený čaj

Skvělý pečený čaj

Skvělý domácí kváskový chleba

Skvělý domácí kváskový chleba

Vyzkoušený skvělý bezlepkový chleba

Vyzkoušený skvělý bezlepkový chleba

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Gábina H | 9. 8. 2007 14:08

    Já opékám mleté maso na teflonové pánvi bez oleje, maso je většinou tučné samo o sobě a takhle je to přeci jen "dietnější"

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Pečení Výjimečný den Posvícení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Listové těsto Mleté maso Nakládaná kukuřice Slunečnicový olej
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Buchty s povidly

Buchty s povidly

Klatovský řízek

Klatovský řízek

Pomazánka z červené řepy II.

Pomazánka z červené řepy II.

Pudinkové kostky s tvarohem - bez mouky!

Pudinkové kostky s tvarohem - bez…

Jarní vývar s nudlemi a zeleninou

Jarní vývar s nudlemi a zeleninou

Květákové těstoviny se šunkou a nivou

Květákové těstoviny se šunkou a nivou

Játrové knedlíčky mojí babičky

Játrové knedlíčky mojí babičky

Gulášová krkovička

Gulášová krkovička

Hovězí po burgunsku

Hovězí po burgunsku

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

71
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
57
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
43
Salát s quinoou a sýrem halloumi
Salát s quinoou a sýrem…
41
Koprová omáčka s hovězím masem
Koprová omáčka s hovězím…
38
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.
Jahodové tiramisu podle…

Zajímavé články

Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
AHA.cz Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

  • Recepty.cz
  • Skvělý masový závin k vínu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact