• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Skvělý masový závin k vínu
Napište svůj komentář k receptu

Skvělý masový závin k vínu

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Skvělý masový závin k vínu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g mleté maso směs hovězího a vepřového
    • 1
      balíček listové těsto
    • slunečnicový olej
    • 4
      lžíce nakládaná kukuřice
    • červená paprika 1/2 sterilovaná - nebo 3 lžíce krájené

Postup přípravy receptu

1
Na hlubokou pánev nalijeme 2-3 lžíce oleje, rozpálíme jej a po dávkách postupně přidáváme mleté maso. Hranatou vařečkou je dobře "rozklofáme" a průběžně mícháme, aby se oddělila jednotlivá "zrnka". Zmírníme oheń a za stálého míchání necháme maso propéci (cca 3-4 minuty). Hotové maso přemístíme děravou naběračkou nebo pomocí kovového sítka, aby okapalo z oleje, do mísy a necháme chladnout. Nakrájíme nadrobno cibuli, nať mladé cibulky, petrželku, chilli papričku. Vychladlé maso rozdělíme na dvě části. První část smísíme s jednou polovinou cibule, jednou polovinou naťové cibulky, petrželkou, 1-2 lžičkami muškátového květu. Druhou část smísíme s druhou polovinou cibule, sterilovanou zeleninou, chilli papričkami (i se semínky) a 2-3 lžičkami adžiky.
2
Listové těsto rozdělíme na polovinu a na pomoučeném válu nebo stole vyválíme dvě tenké obdélníkové placky. Na každou z nich klademe směs do prostřední třetiny obdélníku (odshora dolů, volné necháme jen okraje asi 3 cm). Zbývající strany obdélníku přes těsto "přeložíme" a všechny okraje závinu pevně stlačíme k sobě. Záviny na plech překulíme tak, aby silná strana ležela na plechu. Potřeme rozšlehaným vejcem a v předehřáté troubě pečeme při střední teplotě, než záviny zezlátnou.
3
Jsou vynikající, zejména jsou-li podávány k vínu, pivu, či chlazenému jednoduchému zeleninovému salátu z rajčat, okurky a zelené papriky se zálivkou z kysané smetany (sůl, pepř, česnek, naťová cibulka).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Skvělý pečený čaj

Skvělý pečený čaj

Skvělý domácí kváskový chleba

Skvělý domácí kváskový chleba

Vyzkoušený skvělý bezlepkový chleba

Vyzkoušený skvělý bezlepkový chleba

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Gábina H | 9. 8. 2007 14:08

    Já opékám mleté maso na teflonové pánvi bez oleje, maso je většinou tučné samo o sobě a takhle je to přeci jen "dietnější"

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Pečení Výjimečný den Posvícení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Listové těsto Mleté maso Nakládaná kukuřice Slunečnicový olej
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové krokety III.

Bramborové krokety III.

Rychlé tvarohové koblížky

Rychlé tvarohové koblížky

Bábovka s tvarohovou náplní

Bábovka s tvarohovou náplní

Minipizzy - šnečci

Minipizzy - šnečci

Voňavé anglické kapsy

Voňavé anglické kapsy

Vídeňská cibulka

Vídeňská cibulka

Bramborové muffiny se slaninou

Bramborové muffiny se slaninou

Papoušková buchta

Papoušková buchta

Kuře (králík) v pikantní omáčce

Kuře (králík) v pikantní omáčce

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

38
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
36
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
35
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
34
Vynikající kuře na paprice
Vynikající kuře na…
34
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka

Zajímavé články

Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a zároveň jíst zdravě
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a…
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník, který budete milovat
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník,…
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných názvů? Otestujte se!
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných…
AHA.cz Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Rozvedená Jennifer Lopezová: Ukázala bradavku

Rozvedená Jennifer Lopezová: Ukázala bradavku

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

  • Recepty.cz
  • Skvělý masový závin k vínu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact