• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Skvělý domácí kváskový chleba
Napište svůj komentář k receptu

Skvělý domácí kváskový chleba

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 74
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový chleba
5fotografií
Nahrát fotku
 

Není nad domácí pečivo, a i když je to časově náročné, určitě vás doma všichni vychválí. To za to přece stojí.

Suroviny

1 porce
  • den před pečením - rozkvas
    • 50
      g kvásek mladší nebo 30 g udatného kvásku
    • 100
      g celozrnná žitná mouka
    • 30
      g hladká mouka pšeničná
    • 140
      ml voda
  • den pečení
    • 350
      g hladká mouka pšeničná
    • 170
      ml voda
    • 2
      lžička sůl
    • 2
      lžička drcený kmín

Postup přípravy receptu

1
Den předem v misce smíchejte všechny suroviny lžící do hladka a překryjte potravinovou folií. Misku nechte položenou na kuchyňské lince cca 10 až 12 hodin.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat kvásek

2
Druhý den odvážíte hladkou mouku, přidáte 2 zarovnané lžičky soli, 1 lžičku kmínu, 1 lžičku chlebového koření, zalijte vodou a přidejte rozkvas. Míchejte v kuchyňském robotu 3 minuty na pomalý výkon a následně 5 minut na výkon vyšší.
3
Vysypte si mísu hladkou moukou a následně těsto vytvarujte do bochníku a mísu překryjte folií a nechte 2 hodiny kynout (těsto zdvojnásobí svůj objem).
4
Těsto vyndejte z mísy a na lehce pomoučené ploše překládejte těsto vždy od strany ke středu. Velkou kulatou mísu vyložte utěrkou, opět pomoučte a těsto vložte do mísy švem nahoru a zakryjte ho i z vrchu do cípů utěrky. Nechte kynout dalších 90 minut.

RADA: Upečte si domácí pečivo stejně dobré jako z pekárny!

5
Bochník vyndejte z mísy na plech, vyřezejte do něj několik rýh a poroste vodou. Troubu rozehřejte na 250 stupňů a pod plech vložte nádobu s vodou, aby se mohla odpařovat pára. Chleba pečeme přibližně 45 minut. Po 5 minutách stáhneme troubu na 220 stupňů a po 15 minutách vyndáme z trouby nádobu s vodou. Necháme zchladnout na mřížce.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chlebové placky

Chlebové placky

Chlebový věnec

Chlebový věnec

Chléb

Chléb

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Snídaně Dopolední svačina Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celozrnná žitná mouka Drcený kmín Hladká mouka Kvásek Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dijonský koláč slaný - z listového těsta

Dijonský koláč slaný - z listového…

Rebarborový dort II.

Rebarborový dort II.

Palačinky s nutellou a čoko šlehačkou

Palačinky s nutellou a čoko šlehačkou

Žampionový salát pro mlsné

Žampionový salát pro mlsné

Cuketové plátky v pivním těstíčku

Cuketové plátky v pivním těstíčku

Cibulovo-česneková plec

Cibulovo-česneková plec

Jahodová roláda II. - rychle a chutně

Jahodová roláda II. - rychle a chutně

Měkké medové perníčky

Měkké medové perníčky

Kuřecí jáhlové rizoto

Kuřecí jáhlové rizoto

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

146
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
69
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
67
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
62
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
49
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Lela po operaci synka (6 měsíců): Konečně dobré zprávy!

Lela po operaci synka (6 měsíců): Konečně dobré zprávy!

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Další doporučené recepty:

Skvělé boloňské špagety
Skvělé boloňské špagety
Skvělé čoko muffiny
Skvělé čoko muffiny
Skvělé kakaové věnečky
Skvělé kakaové věnečky
Skvělý pečený čaj
Skvělý pečený čaj
Skyr okurkový salát
Skyr okurkový salát
Skyr snídaňový koláč
Skyr snídaňový koláč
  • Recepty.cz
  • Skvělý domácí kváskový chleba
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact