• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Skvělý domácí kváskový chleba
Napište svůj komentář k receptu

Skvělý domácí kváskový chleba

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 73
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový chleba
5fotografií
Nahrát fotku
 

Není nad domácí pečivo, a i když je to časově náročné, určitě vás doma všichni vychválí. To za to přece stojí.

Suroviny

1 porce
  • den před pečením - rozkvas
    • 50
      g kvásek mladší nebo 30 g udatného kvásku
    • 100
      g celozrnná žitná mouka
    • 30
      g hladká mouka pšeničná
    • 140
      ml voda
  • den pečení
    • 350
      g hladká mouka pšeničná
    • 170
      ml voda
    • 2
      lžička sůl
    • 2
      lžička drcený kmín

Postup přípravy receptu

1
Den předem v misce smíchejte všechny suroviny lžící do hladka a překryjte potravinovou folií. Misku nechte položenou na kuchyňské lince cca 10 až 12 hodin.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat kvásek

2
Druhý den odvážíte hladkou mouku, přidáte 2 zarovnané lžičky soli, 1 lžičku kmínu, 1 lžičku chlebového koření, zalijte vodou a přidejte rozkvas. Míchejte v kuchyňském robotu 3 minuty na pomalý výkon a následně 5 minut na výkon vyšší.
3
Vysypte si mísu hladkou moukou a následně těsto vytvarujte do bochníku a mísu překryjte folií a nechte 2 hodiny kynout (těsto zdvojnásobí svůj objem).
4
Těsto vyndejte z mísy a na lehce pomoučené ploše překládejte těsto vždy od strany ke středu. Velkou kulatou mísu vyložte utěrkou, opět pomoučte a těsto vložte do mísy švem nahoru a zakryjte ho i z vrchu do cípů utěrky. Nechte kynout dalších 90 minut.

RADA: Upečte si domácí pečivo stejně dobré jako z pekárny!

5
Bochník vyndejte z mísy na plech, vyřezejte do něj několik rýh a poroste vodou. Troubu rozehřejte na 250 stupňů a pod plech vložte nádobu s vodou, aby se mohla odpařovat pára. Chleba pečeme přibližně 45 minut. Po 5 minutách stáhneme troubu na 220 stupňů a po 15 minutách vyndáme z trouby nádobu s vodou. Necháme zchladnout na mřížce.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chlebové placky

Chlebové placky

Chlebový věnec

Chlebový věnec

Chléb

Chléb

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Snídaně Dopolední svačina Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celozrnná žitná mouka Drcený kmín Hladká mouka Kvásek Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krůtí rolky se zeleninou

Krůtí rolky se zeleninou

Moučník alá tiramisu

Moučník alá tiramisu

Šumajstr

Šumajstr

Hříšný čokoládový koláč

Hříšný čokoládový koláč

Mřížkový koláč : pudinkovo-makový

Mřížkový koláč : pudinkovo-makový

Kynutý ořechový závin

Kynutý ořechový závin

Jahodová limonáda

Jahodová limonáda

Salát z grilované zeleniny

Salát z grilované zeleniny

Hlíva v těstíčku

Hlíva v těstíčku

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

165
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…
46
Pražma na citronu a rajčatech
Pražma na citronu a…
41
Čočka s bylinkami a uzeným masem
Čočka s bylinkami a…
34
Vepřové na pomerančích
Vepřové na pomerančích
34
Jahodové mojito
Jahodové mojito

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Tajemství vyzrazeno! Kubelková odhalila pravdu o Brzobohaté

Tajemství vyzrazeno! Kubelková odhalila pravdu o Brzobohaté

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Robert Redford: V posteli byl nejlepší, ze všeho nejvíce miloval ale samotu!

Robert Redford: V posteli byl nejlepší, ze všeho nejvíce miloval ale samotu!

Ženy.cz Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Blesk.cz Smutek hvězd po smrti Redforda (†89):  Pocta legendě i zlomené srdce

Smutek hvězd po smrti Redforda (†89): Pocta legendě i zlomené srdce

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Další doporučené recepty:

Skvělé boloňské špagety
Skvělé boloňské špagety
Skvělé čoko muffiny
Skvělé čoko muffiny
Skvělé kakaové věnečky
Skvělé kakaové věnečky
Skvělý pečený čaj
Skvělý pečený čaj
Skyr okurkový salát
Skyr okurkový salát
Skyr snídaňový koláč
Skyr snídaňový koláč
  • Recepty.cz
  • Skvělý domácí kváskový chleba
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact