Tmavé bagety nakrájíme asi na 10 cm dlouhé kusy, které ještě podélně rozpůlíme. Vzniklé "chlebíčky" lehce potřeme nejprve rostlinným tukem a poté majonézou. Rajčata nakrájíme na asi půlcentimetrová kolečka a na každý chlebíček 2 vedle sebe položíme. Mezi rajčátka na bagetě dáme ještě asi půl lžičky majonézy. Rajčata osolíme, opepříme. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, která rozebereme na jednotlivé plátky. Nepravidelně poskládáme vždy několik kousků na chlebíček. Poté ho ještě lehce posypeme sušeným oregánem a bazalkou. Nakonec dáme na kopeček majonézy trochu nasekaných čerstvých bylinek.
2
Jedná se o chutnou lehkou veřeři nebo pohoštění na letní párty.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jana T.
|28. 11. 2004 15:41
Co se týče množství majonézy, záleží samozřejmě na vrstvě, jaká se nanese, my mažeme velmi tenkou. Hlavně je v receptu majonéza light, jednak nám lépe chutná a potom to také není tak energeticky vydatné :o) Jinak nic proti vece, ale ta tmavá bageta je tu dost podstatná, jinak je to něco jiného. Ze zkušenosti - zatím každá návštěva tyto chlebíčky zkonzumovala jako první(a to i pánové, kteří si na dietní věci nepotrpí) a dotaz byl vždy stejný: co tam dáváš, že je to tak dobrý? To to kořeníčko ;o)
medv
|18. 10. 2004 15:22
Je tam hodně majonézy a rostlinný tuk tam tam také nemusí být. Když máme na zahrádce dost rajčat děláme rajčatové chlebíčky:Veku nakrájet na plátky, potřít tenkou vrstvou majonézy a posypat nadrobno nakrájenou cibulí. Na to dát vedle sebe rajčata na kolečka a celé jemně postrouhat slaným sýrem. Skvělý je Istambul v plechovce.Toto je konečná verze. Původní verze byla veku potřít máslem, posypat cibulí a na ní rajčata. Na každý chlebíček se dělal kopeček majonézy. Potom nás jednou nebavilo čekat až změkne máslo a tak jsme veku namazali rovnou majonézou. A už u toho zústalo, protože majonézy se spotřebovalo stejně jako když se mazalo máslem.Poslední úprava - nastrouhání slaného sýra - byla navržena místo solení. Bazalka a oregáno je dobrá inspirace, ale vzhledem k toumu jak to máme doma, tak to bude jíst jen polovina strávníků.