• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Skvělé rajčatové chlebíčky
Napište svůj komentář k receptu

Skvělé rajčatové chlebíčky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Skvělé rajčatové chlebíčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks bageta tmavá
    • 4
      ks rajčata
    • 1
      ks cibule
    • rostlinný tuk
    • 1
      balení majonéza light malé
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžička oregáno
    • bazalka nebo petrželka - nasekaná čerstvá

Postup přípravy receptu

1
Tmavé bagety nakrájíme asi na 10 cm dlouhé kusy, které ještě podélně rozpůlíme. Vzniklé "chlebíčky" lehce potřeme nejprve rostlinným tukem a poté majonézou. Rajčata nakrájíme na asi půlcentimetrová kolečka a na každý chlebíček 2 vedle sebe položíme. Mezi rajčátka na bagetě dáme ještě asi půl lžičky majonézy. Rajčata osolíme, opepříme. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, která rozebereme na jednotlivé plátky. Nepravidelně poskládáme vždy několik kousků na chlebíček. Poté ho ještě lehce posypeme sušeným oregánem a bazalkou. Nakonec dáme na kopeček majonézy trochu nasekaných čerstvých bylinek.
2
Jedná se o chutnou lehkou veřeři nebo pohoštění na letní párty.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rajčatové chlebíčky

Rajčatové chlebíčky

Skvělé kakaové věnečky

Skvělé kakaové věnečky

Skvělé boloňské špagety

Skvělé boloňské špagety

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana T. | 28. 11. 2004 15:41

    Co se týče množství majonézy, záleží samozřejmě na vrstvě, jaká se nanese, my mažeme velmi tenkou. Hlavně je v receptu majonéza light, jednak nám lépe chutná a potom to také není tak energeticky vydatné :o) Jinak nic proti vece, ale ta tmavá bageta je tu dost podstatná, jinak je to něco jiného. Ze zkušenosti - zatím každá návštěva tyto chlebíčky zkonzumovala jako první(a to i pánové, kteří si na dietní věci nepotrpí) a dotaz byl vždy stejný: co tam dáváš, že je to tak dobrý? To to kořeníčko ;o)

  • medv | 18. 10. 2004 15:22

    Je tam hodně majonézy a rostlinný tuk tam tam také nemusí být. Když máme na zahrádce dost rajčat děláme rajčatové chlebíčky:Veku nakrájet na plátky, potřít tenkou vrstvou majonézy a posypat nadrobno nakrájenou cibulí. Na to dát vedle sebe rajčata na kolečka a celé jemně postrouhat slaným sýrem. Skvělý je Istambul v plechovce.Toto je konečná verze. Původní verze byla veku potřít máslem, posypat cibulí a na ní rajčata. Na každý chlebíček se dělal kopeček majonézy. Potom nás jednou nebavilo čekat až změkne máslo a tak jsme veku namazali rovnou majonézou. A už u toho zústalo, protože majonézy se spotřebovalo stejně jako když se mazalo máslem.Poslední úprava - nastrouhání slaného sýra - byla navržena místo solení. Bazalka a oregáno je dobrá inspirace, ale vzhledem k toumu jak to máme doma, tak to bude jíst jen polovina strávníků.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
Chuťovky Slané Svačina Večeře Pozdní večeře Syrové Výjimečný den Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bageta Bazalka Cibule Majonéza light Oregáno Pepř mletý Rajčata Rostlinný tuk Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gulášová polévka

Gulášová polévka

Závin z listového těsta se špenátem

Závin z listového těsta se špenátem

Salát ze zelených fazolek

Salát ze zelených fazolek

Můj vlastní kuskus

Můj vlastní kuskus

Čokoládový dort IV.

Čokoládový dort IV.

Sýrovo-kuřecí špízy

Sýrovo-kuřecí špízy

Dipy ke grilovanému masu - z červené řepy

Dipy ke grilovanému masu - z červené…

Sušenky

Sušenky

Krkovička pečená na medu a hořčicí

Krkovička pečená na medu a hořčicí

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

208
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
31
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…
25
Pikantní pečený bůček
Pikantní pečený bůček
20
Domácí krtkův dort na plechu
Domácí krtkův dort na…
17
Pivní výpečky s bramborovými noky
Pivní výpečky s…

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Bohdalová promluvila o konci: Strach z demence

Bohdalová promluvila o konci: Strach z demence

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Miliardář Chlad o investicích do žen: Prsa za miliony!

Miliardář Chlad o investicích do žen: Prsa za miliony!

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

  • Recepty.cz
  • Skvělé rajčatové chlebíčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact