Co se týče množství majonézy, záleží samozřejmě na vrstvě, jaká se nanese, my mažeme velmi tenkou. Hlavně je v receptu majonéza light, jednak nám lépe chutná a potom to také není tak energeticky vydatné :o) Jinak nic proti vece, ale ta tmavá bageta je tu dost podstatná, jinak je to něco jiného. Ze zkušenosti - zatím každá návštěva tyto chlebíčky zkonzumovala jako první(a to i pánové, kteří si na dietní věci nepotrpí) a dotaz byl vždy stejný: co tam dáváš, že je to tak dobrý? To to kořeníčko ;o)
Je tam hodně majonézy a rostlinný tuk tam tam také nemusí být. Když máme na zahrádce dost rajčat děláme rajčatové chlebíčky:Veku nakrájet na plátky, potřít tenkou vrstvou majonézy a posypat nadrobno nakrájenou cibulí. Na to dát vedle sebe rajčata na kolečka a celé jemně postrouhat slaným sýrem. Skvělý je Istambul v plechovce.Toto je konečná verze. Původní verze byla veku potřít máslem, posypat cibulí a na ní rajčata. Na každý chlebíček se dělal kopeček majonézy. Potom nás jednou nebavilo čekat až změkne máslo a tak jsme veku namazali rovnou majonézou. A už u toho zústalo, protože majonézy se spotřebovalo stejně jako když se mazalo máslem.Poslední úprava - nastrouhání slaného sýra - byla navržena místo solení. Bazalka a oregáno je dobrá inspirace, ale vzhledem k toumu jak to máme doma, tak to bude jíst jen polovina strávníků.