Vše "zhňácáme", necháme hodinu odležet a pak strojkem děláme na suchý plech tvary. Pokud nemáme strojek, jde to i lisem na česnek.. Necháme v chladu ztuhnout, pak pečeme 15 minut při 150 °C. Obalujeme v cukru po upečení.
O Vánocích jsem pekla z trojité dávky a nezbylo ani ň. Teď jsem zkusila obměnu. Místo ořechů rozmixovaný kokos a kapku víc másla (ořechy jsou zkrátka mastnější). Naštěstí mám přístup k domácímu máslu, takže se to peče o moc líp ;-) . Výsledek? S ořechy jsou to lepší kakaové věnečky, s kokosem sušenky Koka (snad se to tak píše) a rozhodně jich není jen pár ve velké krabici :-P
Opravdu výborný recept, jednoduchý, rychlý a chutný.... Věnečky jsem si vykrájela a po upečení jsem je ještě cikcak postříkala bílou čokoládou a opravdu moc dobré!!!
Renata
|26. 11. 2012 10:42
Přidejte recept i na tyto stránky a soutěžte o nový iPad mini :)
http://www.soutezplus.cz/s/uMaWTQdh/
Ari
|9. 9. 2012 21:56
Přidávám se ke spokojeným pekařům.. recept se tváří obyčejně, ale je geniální. Nemám strojek, tak jsem to nacpala do silikonových formiček a velká spokojenost. Doporučuju!
DOBRY VECER, DEKUJI VAM MOC ZA RECEPT. PRED CHVILI DODELALA A VYZKOUSELA, JSOU OPRAVDU MOC DOBRE. URCITE NEBUDOU CHYBET NA VANOCE SPOLU S VANILKOVYMI ROHLICKY.
Gábina H
|12. 1. 2009 14:27
Výborné věnečky, neměla jsem lis na těsto, tak jsem je vykrajovala.
Lidka K.
|16. 12. 2007 22:41
Jsem ráda, že chutnalo. Tohle cukroví je u nás TOP.
venyss
|16. 12. 2007 14:12
Musím se přiznat,že z přísad v tomto receptu mě nic nenadchlo, ani cukroví s kakaem nemusím, ale po přečtení komentářů jsem se rozhodla udělat a jsem za to ráda. Toto cukroví je vynikající...mňam! Vřele doporučuji!!! Letos u nás vede cukroví plněné krémy, ale tohle cukroví mi připomíná sušenky z obchodu. Jinak děkuji za nápad s lisem na česnek. Měla jsem pistol,ale i přes to, že byla dražší, tak nevydržela. tím lisem na česnek to vypadá jako chobotničky! Takže ještě jednou díky. Super recept. Křehoučké, poměrně rychlé a výborné!!! Dávám 1!
Lidka Kábrtová
|12. 1. 2007 15:03
Jsem ráda, že chutnají. Kakové věnečky já miluju a v tomhle není žádná chemie.
Jitka H.
|12. 1. 2007 13:22
Ráno jsem pekla,jsou moc dobré,křehké,tmavé,voní máslem,dělala jsem rovnou větší dávku,vynechala jsem vanilk.cukr do těsta,ale použila ho na obalení.Dávám 1
englicka marketa
|30. 12. 2006 17:38
Paní Lidko chci vám jen poděkovat za výborný recept na vánoční cukroví dělala jsem ze 3 dávek a už není ani drobeček,letos tento druh chutnal nejvíce.Budu muset zopakovat a to ještě před vánoci:o))
Romana
|18. 12. 2006 15:20
Výborné, krásně křehoučké. Po upečení jsem obalila v cukru se strouhanými ořechy.Příště dělám z dvojité dávky.
Lidka Kábrtová
|18. 12. 2006 09:46
Hanko, taky jsem nad tím přemýšlela, ale nevím, zatím jsem to nezkoušela. Nicméně každý je jednou první objevitel :-).
Hanka
|18. 12. 2006 09:07
Dobrý den, paní Lidko, mám na Vás dotaz. Pekla jsem Váš recept Masarykovo cukroví z Krkonoš - super. Hlavně se mě líbila rychlá příprava. Nešly by tímto způsobem udělat i kakaové věnečky? Udělat válečky a druhý den krájet....
Jaroslava Oumarová
|17. 12. 2006 19:54
Lidko, jsou výborné. Dělala jsem je taky lisem, jenom jsem musela zvolit jiný tvar než věnečky, měla jsem ořechy stouhané a ucpávaly mi dírky. To ale není vůbec na závadu. S těstem se dobře pracovalo, bylo to hotové "teď". Jasná 1 ;o))
Lidka Kábrtová
|17. 12. 2006 12:06
Radko, nutné to není, já jsem jen rspektovala původné recept, ale letos jsem je taky pekla bez ztuhnutí a nebyl problém.
Radka Sherman
|17. 12. 2006 06:25
Recept se mi libi, ale trochu me zarazi to "nechame v chladu ztuhnout" (venecky na plechy pred upecenim). Je to nutne? Ja si neumim predstavit, jak do lednicky napasuju ty plechy s venecky. Dik za odpoved.
Marcela Muckova
|15. 12. 2006 23:29
Tak jsem upekla,dělala jsem je přes lis na těsto a povedly se.Jsou výbornéDíky
Květoslava B.
|15. 12. 2006 18:56
Upečeno, ochutnáno,jsou výborné.
Lidka Kábrtová
|15. 12. 2006 11:09
Jen ještě doplním, tohle cukroví nepotřebuje uležet, dobré je prakticky už druhý den.
Lidka Kábrtová
|15. 12. 2006 09:37
Lis na těsto by taky neměl být problém :-).
Jana z VM
|15. 12. 2006 07:23
Výborně se s těstem pracovalo, věnečky jsou jedna báseň!! Moc pěkné, hodně tmavé a výborné !! Budu je péct i nadále.
Marcela Muckova
|14. 12. 2006 10:49
Chci dneska věnečky vyskoušet,šlo byto udělat i přes lis na těsto?Díky za odpověd
Lidka Kábrtová
|14. 12. 2006 08:53
Já v receptu žloutky nemám a je to bez problémů. :-)
Jaromíra
|14. 12. 2006 07:42
Mám stejný recept, venečky jsou opravdu výborné, ale podle mého receptu tam chybí 2 žloutky. Dělám je ze strojku (mlýnku na maso) s nástavcem a nemám s těstem žádný problém.
Jana z VM
|14. 12. 2006 07:14
Tak jste mě taky nalákaly, holky... Musím věnečky vyzkoušet, jestlipak budou fakt 3x lepší než kupované ?
Lidka Kábrtová
|13. 12. 2006 10:36
Markéto, tak ať se povedou :-)
englicka marketa
|12. 12. 2006 14:41
kakaové věnečky z obchodu zbožňuju,jestli tyto jsou 3krát lepší jak píšete, tak to budu muset teda vyzkoušet:o))))že by ještě dnes:o)))
Lidka Kábrtová
|12. 12. 2006 13:42
Marsí, tohle je jediné cukroví, co dělám z dvojnásobné dávky. jestli máte ráda kakaové věnečky z obchodu, tak tohle je asi tak 3 x lepší....
Marsí
|12. 12. 2006 11:10
No tak jsem to kurňa vykoumala stejně jako u stříkaného těsta dámy....furt mi to nešlo vytlačit z pytlíku nakonec mi zdobící trubička vyletěla jak namydlená a tak jsem začala kousky těsta prstíkem vtláčet do té kovové zdobičky(ta část co se strká do pytlíku...:o))) a ono to funguje....:o)))
Lidka Kábrtová
|12. 12. 2006 09:02
Ze strojku to je pochopitelně lepší, lis na česnek je nouzové řešení....
Vepřeková
|11. 12. 2006 22:24
Obalovala jsem v cukru tvary vytlačené z lisu na česnek a moc se nepovedlo. Ulamovaly se dílky a pak to byl takový "drdol" nevzhledný. Chuťově však dobré, ale musela bych to dělat z toho strojku