• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Skvělé kakaové věnečky
Napište svůj komentář k receptu

Skvělé kakaové věnečky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 24
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Skvělé kakaové věnečky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 240
      g hladká mouka
    • 250
      g máslo
    • 120
      g ořechy mleté
    • 90
      g moučkový cukr
    • 0,50
      balíček vanilkový cukr
    • 40
      g kakao

Postup přípravy receptu

1
Vše "zhňácáme", necháme hodinu odležet a pak strojkem děláme na suchý plech tvary. Pokud nemáme strojek, jde to i lisem na česnek.. Necháme v chladu ztuhnout, pak pečeme 15 minut při 150 °C. Obalujeme v cukru po upečení.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Skvělé boloňské špagety

Skvělé boloňské špagety

Skvělé čoko muffiny

Skvělé čoko muffiny

Vanilkový a kakaový krém na dorty, řezy, věnečky

Vanilkový a kakaový krém na dorty,…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • janča r | 4. 12. 2016 16:15

    ahoj, je jedno jaké oříšky tam dáš, ale nejlepší jsou podle mě lískové. :-P

  • Miri | 29. 2. 2016 09:57

    Vyzkoušela jsem a.... úžasné, snědeno na posezení :-D a peču už po třetí :-) zkusím i s kokosem.... s těstem se pracuje dobře :-) (y)

  • AnMi | 19. 11. 2015 16:02

    Jaké ořechy, prosím? Není uvedeno... Děkuji :-)

  • Janina | 25. 9. 2013 17:51

    Tak ted jsem si je dala na plech a dala je do lednicky.Jak dlouho tam mají tuhnout? :-\

  • Kamyla
    Kamyla | 28. 2. 2013 19:42

    O Vánocích jsem pekla z trojité dávky a nezbylo ani ň. Teď jsem zkusila obměnu. Místo ořechů rozmixovaný kokos a kapku víc másla (ořechy jsou zkrátka mastnější). Naštěstí mám přístup k domácímu máslu, takže se to peče o moc líp ;-) . Výsledek? S ořechy jsou to lepší kakaové věnečky, s kokosem sušenky Koka (snad se to tak píše) a rozhodně jich není jen pár ve velké krabici :-P

  • madden | 11. 12. 2012 09:52

    Vynikající! Chválí celá rodina :-)

  • Klára | 11. 12. 2012 07:33

    Opravdu výborný recept, jednoduchý, rychlý a chutný.... Věnečky jsem si vykrájela a po upečení jsem je ještě cikcak postříkala bílou čokoládou a opravdu moc dobré!!!

  • Renata | 26. 11. 2012 10:42

    Přidejte recept i na tyto stránky a soutěžte o nový iPad mini :) http://www.soutezplus.cz/s/uMaWTQdh/

  • Ari | 9. 9. 2012 21:56

    Přidávám se ke spokojeným pekařům.. recept se tváří obyčejně, ale je geniální. Nemám strojek, tak jsem to nacpala do silikonových formiček a velká spokojenost. Doporučuju!

  • biggi-smajlik
    biggi-smajlik | 27. 11. 2011 14:35

    Mňam! Určitě 1! Bez rozmýšlení!

  • Ojka | 22. 11. 2011 19:43

    Děkuji za recept,výborné!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • mm | 12. 11. 2011 12:33

    fjjvvvvvvvvvnnvn nnnmmbbburgggffddmmsssma ,,.,...---rrkkfkkkkc kkk

  • BERGAMINOVA ZDENKA | 24. 11. 2010 21:31

    DOBRY VECER, DEKUJI VAM MOC ZA RECEPT. PRED CHVILI DODELALA A VYZKOUSELA, JSOU OPRAVDU MOC DOBRE. URCITE NEBUDOU CHYBET NA VANOCE SPOLU S VANILKOVYMI ROHLICKY.

  • Gábina H | 12. 1. 2009 14:27

    Výborné věnečky, neměla jsem lis na těsto, tak jsem je vykrajovala.

  • Lidka K. | 16. 12. 2007 22:41

    Jsem ráda, že chutnalo. Tohle cukroví je u nás TOP.

  • venyss | 16. 12. 2007 14:12

    Musím se přiznat,že z přísad v tomto receptu mě nic nenadchlo, ani cukroví s kakaem nemusím, ale po přečtení komentářů jsem se rozhodla udělat a jsem za to ráda. Toto cukroví je vynikající...mňam! Vřele doporučuji!!! Letos u nás vede cukroví plněné krémy, ale tohle cukroví mi připomíná sušenky z obchodu. Jinak děkuji za nápad s lisem na česnek. Měla jsem pistol,ale i přes to, že byla dražší, tak nevydržela. tím lisem na česnek to vypadá jako chobotničky! Takže ještě jednou díky. Super recept. Křehoučké, poměrně rychlé a výborné!!! Dávám 1!

  • Lidka Kábrtová | 12. 1. 2007 15:03

    Jsem ráda, že chutnají. Kakové věnečky já miluju a v tomhle není žádná chemie.

  • Jitka H. | 12. 1. 2007 13:22

    Ráno jsem pekla,jsou moc dobré,křehké,tmavé,voní máslem,dělala jsem rovnou větší dávku,vynechala jsem vanilk.cukr do těsta,ale použila ho na obalení.Dávám 1

  • englicka marketa | 30. 12. 2006 17:38

    Paní Lidko chci vám jen poděkovat za výborný recept na vánoční cukroví dělala jsem ze 3 dávek a už není ani drobeček,letos tento druh chutnal nejvíce.Budu muset zopakovat a to ještě před vánoci:o))

  • Romana | 18. 12. 2006 15:20

    Výborné, krásně křehoučké. Po upečení jsem obalila v cukru se strouhanými ořechy.Příště dělám z dvojité dávky.

  • Lidka Kábrtová | 18. 12. 2006 09:46

    Hanko, taky jsem nad tím přemýšlela, ale nevím, zatím jsem to nezkoušela. Nicméně každý je jednou první objevitel :-).

  • Hanka | 18. 12. 2006 09:07

    Dobrý den, paní Lidko, mám na Vás dotaz. Pekla jsem Váš recept Masarykovo cukroví z Krkonoš - super. Hlavně se mě líbila rychlá příprava. Nešly by tímto způsobem udělat i kakaové věnečky? Udělat válečky a druhý den krájet....

  • Jaroslava Oumarová | 17. 12. 2006 19:54

    Lidko, jsou výborné. Dělala jsem je taky lisem, jenom jsem musela zvolit jiný tvar než věnečky, měla jsem ořechy stouhané a ucpávaly mi dírky. To ale není vůbec na závadu. S těstem se dobře pracovalo, bylo to hotové "teď". Jasná 1 ;o))

  • Lidka Kábrtová | 17. 12. 2006 12:06

    Radko, nutné to není, já jsem jen rspektovala původné recept, ale letos jsem je taky pekla bez ztuhnutí a nebyl problém.

  • Radka Sherman | 17. 12. 2006 06:25

    Recept se mi libi, ale trochu me zarazi to "nechame v chladu ztuhnout" (venecky na plechy pred upecenim). Je to nutne? Ja si neumim predstavit, jak do lednicky napasuju ty plechy s venecky. Dik za odpoved.

  • Marcela Muckova | 15. 12. 2006 23:29

    Tak jsem upekla,dělala jsem je přes lis na těsto a povedly se.Jsou výbornéDíky

  • Květoslava B. | 15. 12. 2006 18:56

    Upečeno, ochutnáno,jsou výborné.

  • Lidka Kábrtová | 15. 12. 2006 11:09

    Jen ještě doplním, tohle cukroví nepotřebuje uležet, dobré je prakticky už druhý den.

  • Lidka Kábrtová | 15. 12. 2006 09:37

    Lis na těsto by taky neměl být problém :-).

  • Jana z VM | 15. 12. 2006 07:23

    Výborně se s těstem pracovalo, věnečky jsou jedna báseň!! Moc pěkné, hodně tmavé a výborné !! Budu je péct i nadále.

  • Marcela Muckova | 14. 12. 2006 10:49

    Chci dneska věnečky vyskoušet,šlo byto udělat i přes lis na těsto?Díky za odpověd

  • Lidka Kábrtová | 14. 12. 2006 08:53

    Já v receptu žloutky nemám a je to bez problémů. :-)

  • Jaromíra | 14. 12. 2006 07:42

    Mám stejný recept, venečky jsou opravdu výborné, ale podle mého receptu tam chybí 2 žloutky. Dělám je ze strojku (mlýnku na maso) s nástavcem a nemám s těstem žádný problém.

  • Jana z VM | 14. 12. 2006 07:14

    Tak jste mě taky nalákaly, holky... Musím věnečky vyzkoušet, jestlipak budou fakt 3x lepší než kupované ?

  • Lidka Kábrtová | 13. 12. 2006 10:36

    Markéto, tak ať se povedou :-)

  • englicka marketa | 12. 12. 2006 14:41

    kakaové věnečky z obchodu zbožňuju,jestli tyto jsou 3krát lepší jak píšete, tak to budu muset teda vyzkoušet:o))))že by ještě dnes:o)))

  • Lidka Kábrtová | 12. 12. 2006 13:42

    Marsí, tohle je jediné cukroví, co dělám z dvojnásobné dávky. jestli máte ráda kakaové věnečky z obchodu, tak tohle je asi tak 3 x lepší....

  • Marsí | 12. 12. 2006 11:10

    No tak jsem to kurňa vykoumala stejně jako u stříkaného těsta dámy....furt mi to nešlo vytlačit z pytlíku nakonec mi zdobící trubička vyletěla jak namydlená a tak jsem začala kousky těsta prstíkem vtláčet do té kovové zdobičky(ta část co se strká do pytlíku...:o))) a ono to funguje....:o)))

  • Lidka Kábrtová | 12. 12. 2006 09:02

    Ze strojku to je pochopitelně lepší, lis na česnek je nouzové řešení....

  • Vepřeková | 11. 12. 2006 22:24

    Obalovala jsem v cukru tvary vytlačené z lisu na česnek a moc se nepovedlo. Ulamovaly se dílky a pak to byl takový "drdol" nevzhledný. Chuťově však dobré, ale musela bych to dělat z toho strojku

  • Lidka Kábrtová | 11. 12. 2006 21:43

    Sláva! Tak se konečně povedlo:-).

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Kakao Máslo Moučkový cukr Ořechy Vanilkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Babiččiny kotlety

Babiččiny kotlety

Krakonošův oběd

Krakonošův oběd

Pangas raz dva

Pangas raz dva

Mleté maso s houbami

Mleté maso s houbami

Čokoládový dort IV.

Čokoládový dort IV.

Sušenky á la OREO

Sušenky á la OREO

Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem

Luxusní vepřový jazyk s domácím…

Babiččina bramborovo-maková bábovka

Babiččina bramborovo-maková bábovka

Brokolice nebo květák na italský způsob - zapečený

Brokolice nebo květák na italský…

Doporučujeme

20 minut
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.

Francouzské brambory podle časopisu F…

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

Poslední sledované recepty

39
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
36
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
32
Roláda s mletým masem a zeleninou
Roláda s mletým masem a…
30
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.
Francouzské brambory…
23
Švestkový koláč s vanilkovým krémem
Švestkový koláč s…

Zajímavé články

Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
AHA.cz Krize s Nvotou? Kostková už poznává svět bez manžela

Krize s Nvotou? Kostková už poznává svět bez manžela

Mimibazar Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ženy.cz Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Blesk.cz Teniskožrout promluvil o nedůstojných tahanicích: Dohoda o pohřbu  se syny Krampola!

Teniskožrout promluvil o nedůstojných tahanicích: Dohoda o pohřbu se syny Krampola!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

Další doporučené recepty:

Skvělá šunková pomazánka
Skvělá šunková pomazánka
Skvělé boloňské špagety
Skvělé boloňské špagety
Skvělé čoko muffiny
Skvělé čoko muffiny
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý pečený čaj
Skvělý pečený čaj
Skyr okurkový salát
Skyr okurkový salát
  • Recepty.cz
  • Skvělé kakaové věnečky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact