• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Skvělé kakaové věnečky
Napište svůj komentář k receptu

Skvělé kakaové věnečky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 24
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Skvělé kakaové věnečky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 240
      g hladká mouka
    • 250
      g máslo
    • 120
      g ořechy mleté
    • 90
      g moučkový cukr
    • 0,50
      balíček vanilkový cukr
    • 40
      g kakao

Postup přípravy receptu

1
Vše "zhňácáme", necháme hodinu odležet a pak strojkem děláme na suchý plech tvary. Pokud nemáme strojek, jde to i lisem na česnek.. Necháme v chladu ztuhnout, pak pečeme 15 minut při 150 °C. Obalujeme v cukru po upečení.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Skvělé boloňské špagety

Skvělé boloňské špagety

Vanilkový a kakaový krém na dorty, řezy, věnečky

Vanilkový a kakaový krém na dorty,…

Nadýchané pařížské věnečky

Nadýchané pařížské věnečky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • janča r | 4. 12. 2016 16:15

    ahoj, je jedno jaké oříšky tam dáš, ale nejlepší jsou podle mě lískové. :-P

  • Miri | 29. 2. 2016 09:57

    Vyzkoušela jsem a.... úžasné, snědeno na posezení :-D a peču už po třetí :-) zkusím i s kokosem.... s těstem se pracuje dobře :-) (y)

  • AnMi | 19. 11. 2015 16:02

    Jaké ořechy, prosím? Není uvedeno... Děkuji :-)

  • Janina | 25. 9. 2013 17:51

    Tak ted jsem si je dala na plech a dala je do lednicky.Jak dlouho tam mají tuhnout? :-\

  • Kamyla
    Kamyla | 28. 2. 2013 19:42

    O Vánocích jsem pekla z trojité dávky a nezbylo ani ň. Teď jsem zkusila obměnu. Místo ořechů rozmixovaný kokos a kapku víc másla (ořechy jsou zkrátka mastnější). Naštěstí mám přístup k domácímu máslu, takže se to peče o moc líp ;-) . Výsledek? S ořechy jsou to lepší kakaové věnečky, s kokosem sušenky Koka (snad se to tak píše) a rozhodně jich není jen pár ve velké krabici :-P

  • madden | 11. 12. 2012 09:52

    Vynikající! Chválí celá rodina :-)

  • Klára | 11. 12. 2012 07:33

    Opravdu výborný recept, jednoduchý, rychlý a chutný.... Věnečky jsem si vykrájela a po upečení jsem je ještě cikcak postříkala bílou čokoládou a opravdu moc dobré!!!

  • Renata | 26. 11. 2012 10:42

    Přidejte recept i na tyto stránky a soutěžte o nový iPad mini :) http://www.soutezplus.cz/s/uMaWTQdh/

  • Ari | 9. 9. 2012 21:56

    Přidávám se ke spokojeným pekařům.. recept se tváří obyčejně, ale je geniální. Nemám strojek, tak jsem to nacpala do silikonových formiček a velká spokojenost. Doporučuju!

  • biggi-smajlik
    biggi-smajlik | 27. 11. 2011 14:35

    Mňam! Určitě 1! Bez rozmýšlení!

  • Ojka | 22. 11. 2011 19:43

    Děkuji za recept,výborné!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • mm | 12. 11. 2011 12:33

    fjjvvvvvvvvvnnvn nnnmmbbburgggffddmmsssma ,,.,...---rrkkfkkkkc kkk

  • BERGAMINOVA ZDENKA | 24. 11. 2010 21:31

    DOBRY VECER, DEKUJI VAM MOC ZA RECEPT. PRED CHVILI DODELALA A VYZKOUSELA, JSOU OPRAVDU MOC DOBRE. URCITE NEBUDOU CHYBET NA VANOCE SPOLU S VANILKOVYMI ROHLICKY.

  • Gábina H | 12. 1. 2009 14:27

    Výborné věnečky, neměla jsem lis na těsto, tak jsem je vykrajovala.

  • Lidka K. | 16. 12. 2007 22:41

    Jsem ráda, že chutnalo. Tohle cukroví je u nás TOP.

  • venyss | 16. 12. 2007 14:12

    Musím se přiznat,že z přísad v tomto receptu mě nic nenadchlo, ani cukroví s kakaem nemusím, ale po přečtení komentářů jsem se rozhodla udělat a jsem za to ráda. Toto cukroví je vynikající...mňam! Vřele doporučuji!!! Letos u nás vede cukroví plněné krémy, ale tohle cukroví mi připomíná sušenky z obchodu. Jinak děkuji za nápad s lisem na česnek. Měla jsem pistol,ale i přes to, že byla dražší, tak nevydržela. tím lisem na česnek to vypadá jako chobotničky! Takže ještě jednou díky. Super recept. Křehoučké, poměrně rychlé a výborné!!! Dávám 1!

  • Lidka Kábrtová | 12. 1. 2007 15:03

    Jsem ráda, že chutnají. Kakové věnečky já miluju a v tomhle není žádná chemie.

  • Jitka H. | 12. 1. 2007 13:22

    Ráno jsem pekla,jsou moc dobré,křehké,tmavé,voní máslem,dělala jsem rovnou větší dávku,vynechala jsem vanilk.cukr do těsta,ale použila ho na obalení.Dávám 1

  • englicka marketa | 30. 12. 2006 17:38

    Paní Lidko chci vám jen poděkovat za výborný recept na vánoční cukroví dělala jsem ze 3 dávek a už není ani drobeček,letos tento druh chutnal nejvíce.Budu muset zopakovat a to ještě před vánoci:o))

  • Romana | 18. 12. 2006 15:20

    Výborné, krásně křehoučké. Po upečení jsem obalila v cukru se strouhanými ořechy.Příště dělám z dvojité dávky.

  • Lidka Kábrtová | 18. 12. 2006 09:46

    Hanko, taky jsem nad tím přemýšlela, ale nevím, zatím jsem to nezkoušela. Nicméně každý je jednou první objevitel :-).

  • Hanka | 18. 12. 2006 09:07

    Dobrý den, paní Lidko, mám na Vás dotaz. Pekla jsem Váš recept Masarykovo cukroví z Krkonoš - super. Hlavně se mě líbila rychlá příprava. Nešly by tímto způsobem udělat i kakaové věnečky? Udělat válečky a druhý den krájet....

  • Jaroslava Oumarová | 17. 12. 2006 19:54

    Lidko, jsou výborné. Dělala jsem je taky lisem, jenom jsem musela zvolit jiný tvar než věnečky, měla jsem ořechy stouhané a ucpávaly mi dírky. To ale není vůbec na závadu. S těstem se dobře pracovalo, bylo to hotové "teď". Jasná 1 ;o))

  • Lidka Kábrtová | 17. 12. 2006 12:06

    Radko, nutné to není, já jsem jen rspektovala původné recept, ale letos jsem je taky pekla bez ztuhnutí a nebyl problém.

  • Radka Sherman | 17. 12. 2006 06:25

    Recept se mi libi, ale trochu me zarazi to "nechame v chladu ztuhnout" (venecky na plechy pred upecenim). Je to nutne? Ja si neumim predstavit, jak do lednicky napasuju ty plechy s venecky. Dik za odpoved.

  • Marcela Muckova | 15. 12. 2006 23:29

    Tak jsem upekla,dělala jsem je přes lis na těsto a povedly se.Jsou výbornéDíky

  • Květoslava B. | 15. 12. 2006 18:56

    Upečeno, ochutnáno,jsou výborné.

  • Lidka Kábrtová | 15. 12. 2006 11:09

    Jen ještě doplním, tohle cukroví nepotřebuje uležet, dobré je prakticky už druhý den.

  • Lidka Kábrtová | 15. 12. 2006 09:37

    Lis na těsto by taky neměl být problém :-).

  • Jana z VM | 15. 12. 2006 07:23

    Výborně se s těstem pracovalo, věnečky jsou jedna báseň!! Moc pěkné, hodně tmavé a výborné !! Budu je péct i nadále.

  • Marcela Muckova | 14. 12. 2006 10:49

    Chci dneska věnečky vyskoušet,šlo byto udělat i přes lis na těsto?Díky za odpověd

  • Lidka Kábrtová | 14. 12. 2006 08:53

    Já v receptu žloutky nemám a je to bez problémů. :-)

  • Jaromíra | 14. 12. 2006 07:42

    Mám stejný recept, venečky jsou opravdu výborné, ale podle mého receptu tam chybí 2 žloutky. Dělám je ze strojku (mlýnku na maso) s nástavcem a nemám s těstem žádný problém.

  • Jana z VM | 14. 12. 2006 07:14

    Tak jste mě taky nalákaly, holky... Musím věnečky vyzkoušet, jestlipak budou fakt 3x lepší než kupované ?

  • Lidka Kábrtová | 13. 12. 2006 10:36

    Markéto, tak ať se povedou :-)

  • englicka marketa | 12. 12. 2006 14:41

    kakaové věnečky z obchodu zbožňuju,jestli tyto jsou 3krát lepší jak píšete, tak to budu muset teda vyzkoušet:o))))že by ještě dnes:o)))

  • Lidka Kábrtová | 12. 12. 2006 13:42

    Marsí, tohle je jediné cukroví, co dělám z dvojnásobné dávky. jestli máte ráda kakaové věnečky z obchodu, tak tohle je asi tak 3 x lepší....

  • Marsí | 12. 12. 2006 11:10

    No tak jsem to kurňa vykoumala stejně jako u stříkaného těsta dámy....furt mi to nešlo vytlačit z pytlíku nakonec mi zdobící trubička vyletěla jak namydlená a tak jsem začala kousky těsta prstíkem vtláčet do té kovové zdobičky(ta část co se strká do pytlíku...:o))) a ono to funguje....:o)))

  • Lidka Kábrtová | 12. 12. 2006 09:02

    Ze strojku to je pochopitelně lepší, lis na česnek je nouzové řešení....

  • Vepřeková | 11. 12. 2006 22:24

    Obalovala jsem v cukru tvary vytlačené z lisu na česnek a moc se nepovedlo. Ulamovaly se dílky a pak to byl takový "drdol" nevzhledný. Chuťově však dobré, ale musela bych to dělat z toho strojku

  • Lidka Kábrtová | 11. 12. 2006 21:43

    Sláva! Tak se konečně povedlo:-).

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Kakao Máslo Moučkový cukr Ořechy Vanilkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečená bramborová kaše

Zapečená bramborová kaše

Italské těstoviny

Italské těstoviny

Makový závin III.

Makový závin III.

Dort od lenocha

Dort od lenocha

Tetino maso

Tetino maso

Pikantní kuřecí nudličky

Pikantní kuřecí nudličky

Barevný paprikový salát s cibulí - sterilovaný

Barevný paprikový salát s cibulí -…

Spaghetti alla Carbonara ( Podle Antonia Carluccia )

Spaghetti alla Carbonara ( Podle…

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s…

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

65
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
47
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
36
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
35
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
23
Šťáva z malin, jahod apod.
Šťáva z malin, jahod…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Skvělá sypaná tvarohová buchta s ovocem
Skvělá sypaná tvarohová buchta s ovocem
Skvělá šunková pomazánka
Skvělá šunková pomazánka
Skvělé boloňské špagety
Skvělé boloňské špagety
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý pečený čaj
Skvělý pečený čaj
Skyr okurkový salát
Skyr okurkový salát
  • Recepty.cz
  • Skvělé kakaové věnečky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact