• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Skvělé kakaové věnečky
Napište svůj komentář k receptu

Skvělé kakaové věnečky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 24
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Skvělé kakaové věnečky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 240
      g hladká mouka
    • 250
      g máslo
    • 120
      g ořechy mleté
    • 90
      g moučkový cukr
    • 0,50
      balíček vanilkový cukr
    • 40
      g kakao

Postup přípravy receptu

1
Vše "zhňácáme", necháme hodinu odležet a pak strojkem děláme na suchý plech tvary. Pokud nemáme strojek, jde to i lisem na česnek.. Necháme v chladu ztuhnout, pak pečeme 15 minut při 150 °C. Obalujeme v cukru po upečení.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Skvělé boloňské špagety

Skvělé boloňské špagety

Skvělé čoko muffiny

Skvělé čoko muffiny

Vanilkový a kakaový krém na dorty, řezy, věnečky

Vanilkový a kakaový krém na dorty,…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • janča r | 4. 12. 2016 16:15

    ahoj, je jedno jaké oříšky tam dáš, ale nejlepší jsou podle mě lískové. :-P

  • Miri | 29. 2. 2016 09:57

    Vyzkoušela jsem a.... úžasné, snědeno na posezení :-D a peču už po třetí :-) zkusím i s kokosem.... s těstem se pracuje dobře :-) (y)

  • AnMi | 19. 11. 2015 16:02

    Jaké ořechy, prosím? Není uvedeno... Děkuji :-)

  • Janina | 25. 9. 2013 17:51

    Tak ted jsem si je dala na plech a dala je do lednicky.Jak dlouho tam mají tuhnout? :-\

  • Kamyla
    Kamyla | 28. 2. 2013 19:42

    O Vánocích jsem pekla z trojité dávky a nezbylo ani ň. Teď jsem zkusila obměnu. Místo ořechů rozmixovaný kokos a kapku víc másla (ořechy jsou zkrátka mastnější). Naštěstí mám přístup k domácímu máslu, takže se to peče o moc líp ;-) . Výsledek? S ořechy jsou to lepší kakaové věnečky, s kokosem sušenky Koka (snad se to tak píše) a rozhodně jich není jen pár ve velké krabici :-P

  • madden | 11. 12. 2012 09:52

    Vynikající! Chválí celá rodina :-)

  • Klára | 11. 12. 2012 07:33

    Opravdu výborný recept, jednoduchý, rychlý a chutný.... Věnečky jsem si vykrájela a po upečení jsem je ještě cikcak postříkala bílou čokoládou a opravdu moc dobré!!!

  • Renata | 26. 11. 2012 10:42

    Přidejte recept i na tyto stránky a soutěžte o nový iPad mini :) http://www.soutezplus.cz/s/uMaWTQdh/

  • Ari | 9. 9. 2012 21:56

    Přidávám se ke spokojeným pekařům.. recept se tváří obyčejně, ale je geniální. Nemám strojek, tak jsem to nacpala do silikonových formiček a velká spokojenost. Doporučuju!

  • biggi-smajlik
    biggi-smajlik | 27. 11. 2011 14:35

    Mňam! Určitě 1! Bez rozmýšlení!

  • Ojka | 22. 11. 2011 19:43

    Děkuji za recept,výborné!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • mm | 12. 11. 2011 12:33

    fjjvvvvvvvvvnnvn nnnmmbbburgggffddmmsssma ,,.,...---rrkkfkkkkc kkk

  • BERGAMINOVA ZDENKA | 24. 11. 2010 21:31

    DOBRY VECER, DEKUJI VAM MOC ZA RECEPT. PRED CHVILI DODELALA A VYZKOUSELA, JSOU OPRAVDU MOC DOBRE. URCITE NEBUDOU CHYBET NA VANOCE SPOLU S VANILKOVYMI ROHLICKY.

  • Gábina H | 12. 1. 2009 14:27

    Výborné věnečky, neměla jsem lis na těsto, tak jsem je vykrajovala.

  • Lidka K. | 16. 12. 2007 22:41

    Jsem ráda, že chutnalo. Tohle cukroví je u nás TOP.

  • venyss | 16. 12. 2007 14:12

    Musím se přiznat,že z přísad v tomto receptu mě nic nenadchlo, ani cukroví s kakaem nemusím, ale po přečtení komentářů jsem se rozhodla udělat a jsem za to ráda. Toto cukroví je vynikající...mňam! Vřele doporučuji!!! Letos u nás vede cukroví plněné krémy, ale tohle cukroví mi připomíná sušenky z obchodu. Jinak děkuji za nápad s lisem na česnek. Měla jsem pistol,ale i přes to, že byla dražší, tak nevydržela. tím lisem na česnek to vypadá jako chobotničky! Takže ještě jednou díky. Super recept. Křehoučké, poměrně rychlé a výborné!!! Dávám 1!

  • Lidka Kábrtová | 12. 1. 2007 15:03

    Jsem ráda, že chutnají. Kakové věnečky já miluju a v tomhle není žádná chemie.

  • Jitka H. | 12. 1. 2007 13:22

    Ráno jsem pekla,jsou moc dobré,křehké,tmavé,voní máslem,dělala jsem rovnou větší dávku,vynechala jsem vanilk.cukr do těsta,ale použila ho na obalení.Dávám 1

  • englicka marketa | 30. 12. 2006 17:38

    Paní Lidko chci vám jen poděkovat za výborný recept na vánoční cukroví dělala jsem ze 3 dávek a už není ani drobeček,letos tento druh chutnal nejvíce.Budu muset zopakovat a to ještě před vánoci:o))

  • Romana | 18. 12. 2006 15:20

    Výborné, krásně křehoučké. Po upečení jsem obalila v cukru se strouhanými ořechy.Příště dělám z dvojité dávky.

  • Lidka Kábrtová | 18. 12. 2006 09:46

    Hanko, taky jsem nad tím přemýšlela, ale nevím, zatím jsem to nezkoušela. Nicméně každý je jednou první objevitel :-).

  • Hanka | 18. 12. 2006 09:07

    Dobrý den, paní Lidko, mám na Vás dotaz. Pekla jsem Váš recept Masarykovo cukroví z Krkonoš - super. Hlavně se mě líbila rychlá příprava. Nešly by tímto způsobem udělat i kakaové věnečky? Udělat válečky a druhý den krájet....

  • Jaroslava Oumarová | 17. 12. 2006 19:54

    Lidko, jsou výborné. Dělala jsem je taky lisem, jenom jsem musela zvolit jiný tvar než věnečky, měla jsem ořechy stouhané a ucpávaly mi dírky. To ale není vůbec na závadu. S těstem se dobře pracovalo, bylo to hotové "teď". Jasná 1 ;o))

  • Lidka Kábrtová | 17. 12. 2006 12:06

    Radko, nutné to není, já jsem jen rspektovala původné recept, ale letos jsem je taky pekla bez ztuhnutí a nebyl problém.

  • Radka Sherman | 17. 12. 2006 06:25

    Recept se mi libi, ale trochu me zarazi to "nechame v chladu ztuhnout" (venecky na plechy pred upecenim). Je to nutne? Ja si neumim predstavit, jak do lednicky napasuju ty plechy s venecky. Dik za odpoved.

  • Marcela Muckova | 15. 12. 2006 23:29

    Tak jsem upekla,dělala jsem je přes lis na těsto a povedly se.Jsou výbornéDíky

  • Květoslava B. | 15. 12. 2006 18:56

    Upečeno, ochutnáno,jsou výborné.

  • Lidka Kábrtová | 15. 12. 2006 11:09

    Jen ještě doplním, tohle cukroví nepotřebuje uležet, dobré je prakticky už druhý den.

  • Lidka Kábrtová | 15. 12. 2006 09:37

    Lis na těsto by taky neměl být problém :-).

  • Jana z VM | 15. 12. 2006 07:23

    Výborně se s těstem pracovalo, věnečky jsou jedna báseň!! Moc pěkné, hodně tmavé a výborné !! Budu je péct i nadále.

  • Marcela Muckova | 14. 12. 2006 10:49

    Chci dneska věnečky vyskoušet,šlo byto udělat i přes lis na těsto?Díky za odpověd

  • Lidka Kábrtová | 14. 12. 2006 08:53

    Já v receptu žloutky nemám a je to bez problémů. :-)

  • Jaromíra | 14. 12. 2006 07:42

    Mám stejný recept, venečky jsou opravdu výborné, ale podle mého receptu tam chybí 2 žloutky. Dělám je ze strojku (mlýnku na maso) s nástavcem a nemám s těstem žádný problém.

  • Jana z VM | 14. 12. 2006 07:14

    Tak jste mě taky nalákaly, holky... Musím věnečky vyzkoušet, jestlipak budou fakt 3x lepší než kupované ?

  • Lidka Kábrtová | 13. 12. 2006 10:36

    Markéto, tak ať se povedou :-)

  • englicka marketa | 12. 12. 2006 14:41

    kakaové věnečky z obchodu zbožňuju,jestli tyto jsou 3krát lepší jak píšete, tak to budu muset teda vyzkoušet:o))))že by ještě dnes:o)))

  • Lidka Kábrtová | 12. 12. 2006 13:42

    Marsí, tohle je jediné cukroví, co dělám z dvojnásobné dávky. jestli máte ráda kakaové věnečky z obchodu, tak tohle je asi tak 3 x lepší....

  • Marsí | 12. 12. 2006 11:10

    No tak jsem to kurňa vykoumala stejně jako u stříkaného těsta dámy....furt mi to nešlo vytlačit z pytlíku nakonec mi zdobící trubička vyletěla jak namydlená a tak jsem začala kousky těsta prstíkem vtláčet do té kovové zdobičky(ta část co se strká do pytlíku...:o))) a ono to funguje....:o)))

  • Lidka Kábrtová | 12. 12. 2006 09:02

    Ze strojku to je pochopitelně lepší, lis na česnek je nouzové řešení....

  • Vepřeková | 11. 12. 2006 22:24

    Obalovala jsem v cukru tvary vytlačené z lisu na česnek a moc se nepovedlo. Ulamovaly se dílky a pak to byl takový "drdol" nevzhledný. Chuťově však dobré, ale musela bych to dělat z toho strojku

  • Lidka Kábrtová | 11. 12. 2006 21:43

    Sláva! Tak se konečně povedlo:-).

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Kakao Máslo Moučkový cukr Ořechy Vanilkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka z tuňáka

Pomazánka z tuňáka

Bublanina II.

Bublanina II.

Smažené vepřové řízky na čínský způsob

Smažené vepřové řízky na čínský způsob

Rychlá drůbeží játra, jako smažená

Rychlá drůbeží játra, jako smažená

Cibulové hovězí

Cibulové hovězí

Bezmasé těstoviny - výborné

Bezmasé těstoviny - výborné

Kokosové vánoční cukroví

Kokosové vánoční cukroví

"Paneláková" buchta

"Paneláková" buchta

Fitness MUGCAKE

Fitness MUGCAKE

Doporučujeme

15 minut
Penne s tuňákem a kukuřicí

Penne s tuňákem a kukuřicí

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

39
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
38
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
31
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
29
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky
Vepřové ragú s…
25
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…

Zajímavé články

Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
Proč nevylévat vodu z těstovin? 5 skvělých způsobů, jak ji můžete využít
Proč nevylévat vodu z těstovin? 5 skvělých…
Mraky, mořské vlny nebo bouřka: Poznáváte dezert s tajuplným názvem?
Mraky, mořské vlny nebo bouřka: Poznáváte dezert…
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami. Které vysázet k paprikám, okurkám nebo mrkvi?
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu…
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
AHA.cz Pastrňák pryč z domu! Zvláštní krok manželky Rebeccy

Pastrňák pryč z domu! Zvláštní krok manželky Rebeccy

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Jak vypadá dokonalé ženské tělo? Těchto 8 slavných dam k němu dle vědců nemá daleko

Jak vypadá dokonalé ženské tělo? Těchto 8 slavných dam k němu dle vědců nemá daleko

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Nečekané přiznání Veroniky Žilkové: Rozvod byla chyba!

Nečekané přiznání Veroniky Žilkové: Rozvod byla chyba!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy 7 nejhorších manželů zvěrokruhu: Na tyhle muže si dejte pozor!

7 nejhorších manželů zvěrokruhu: Na tyhle muže si dejte pozor!

Další doporučené recepty:

Skvělá sypaná tvarohová buchta s ovocem
Skvělá sypaná tvarohová buchta s ovocem
Skvělá šunková pomazánka
Skvělá šunková pomazánka
Skvělé boloňské špagety
Skvělé boloňské špagety
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý pečený čaj
Skvělý pečený čaj
Skyr okurkový salát
Skyr okurkový salát
  • Recepty.cz
  • Skvělé kakaové věnečky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact