g
gothaj
nebo jakýkoliv měkký salám, popř. ,,točák´´
2
ks
cibule
střední
2
lžička
mletá sladká paprika
olej
kečup
hořčice plnotučná
3
ks
vejce
pepř mletý
sůl
Postup přípravy receptu
1
Brambory osolíme, uvaříme a necháme vychladnout. Mezitím si nadrobno pokrájíme cibulku, kterou na oleji necháme zesklovatět, přidáme na malé kostičky pokrájený měkký salám a osmahneme. Poté přidáme sladkou papriku a odstavíme z ohně.
2
Vychladlé brambory krájíme na zhruba 5mm plátky a vykládáme jimi zapékací mísu, popř. pekáček, který jsme jemně vymazali olejem. Každou vrstvu brambor opepříme, pomažeme (dle chuti) kečupem a plnotučnou hořčicí a nasypeme směsku z cibulky, salámu a sladké papriky. Poté opět vrstvíme - brambory, pepř, kečup, hořčice, směs.
3
Poslední bramborovou vrstvu zalijeme rozšlehanými vajíčky (přidávám do nich trošku mléka) a zapékame dozlatova.
4
Recept je finančně nenáročný a chuť je famózní. Přeji dobrou chuť!