• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Skvělé boloňské špagety
Napište svůj komentář k receptu

Skvělé boloňské špagety

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 98
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Skvělé boloňské špagety
Skvělé boloňské špagety
Skvělé boloňské špagety
Skvělé boloňské špagety
Skvělé boloňské špagety
Skvělé boloňské špagety
4fotografie
Nahrát fotku
 

Boloňská omáčka má, jak už název napovídá, původ v italské Bologni, kde se směs rajčat a mletého masa používala především při přípravě lasagní. Omáčka se posléze stala oblíbenou po celém světě a začala se využívat i k ostatním druhům těstovin, především ke špagetám.

Boloňské špagety

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • 1
      plechovka rajčata Loupaných
    • 2
      stroužek česnek
    • pepř mletý
    • špagety
    • bazalka
    • 2
      ks bobkový list
    • 1,50
      dl červené víno
    • 100
      g žampiony
    • parmazán
    • olej
    • 500
      g mleté maso - míchané

Postup přípravy receptu

1
Těstoviny na boloňské špagety uvaříme v osolené vodě dle návodu.

RADA: Jak uvařit těstoviny, aby se neslepily?

2
Omáčka: na oleji osmažíme cibuli, přidáme maso a nakrájené žampiony. Když maso zhnědně, podlejeme vínem. Osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, bobkový list a dusíme 15 minut. Přidáme konzervu loupaných rajčat a dusíme dalších 10 minut. Na závěr posypeme bazalkou.

RADA: Jak rychle oloupat česnek? Podívejte se na VIDEO

3
Těstoviny podávame s boloňskou omáčkou posypané parmazánem a sklenkou dobrého červeného vína.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Boloňská omáčka

Boloňská omáčka

Boloňské špagety po anglicku

Boloňské špagety po anglicku

Boloňské špagety podle Evy

Boloňské špagety podle Evy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • MinerShiner | 19. 3. 2017 20:39

    Moc lehký a víborný recept doporučji:) ;)

  • MinerShiner | 19. 3. 2017 20:38

    moc

  • Lucc | 24. 9. 2016 13:14

    Výborný recept, doporučuji :) Moc jsme si pochutnali :-)

  • Elis | 9. 4. 2016 10:52

    Vyzkoušeno a u nás velký úspěch :) Jen jsem vynechala žampiony a bobkový list a i tak výborné ;) dnes budou opět na oběd :)

  • ljggzdetz | 6. 2. 2016 12:51

    hnus :-$

  • jiri | 27. 1. 2016 12:51

    :-D neexistují :-P

  • jiri | 27. 1. 2016 12:50

    :-D neexistujííí

  • dex | 16. 12. 2015 19:05

    to bude asi hlavne tim ze v italii tomu rikaji ragu ty cestovateli pres obrazky v casopisech

  • dex | 16. 12. 2015 19:03

    az na to ze to nema s bolonese nic spolecneho celkem ok

  • Paul.24 | 14. 11. 2015 11:54

    Recept celkem dobry. Jen ty žampióny si dovolím vynechat, jinak O.K. ;-)

  • Irena | 23. 4. 2015 22:17

    Moc dobré a oblíbené.

  • Soňa | 1. 11. 2014 14:02

    Výborný recept ;)

  • wtf | 2. 7. 2014 09:56

    Tak hlavně boloňské špagety v Itálii vůbec neexistují a každý Ital Vám řekne, že restaurace, kde nabízejí tenhle pokrm, jsou jen pasti na turisty - a doporučí Vám jít jinam. Procestoval jsem značnou část Itálie a v žádné dobré restauraci jsem tohle jídlo v menu nenašel. Tím neříkám, že je to špatné jídlo - já ho mám moc rád. Jen mi přijde úsměvné, hádat se o originálním italském receptu jídla, které je vlastně výmyslem čistě neitalským. Už ten stupidní název jídla tomu docela napovídá - je to něco jako "Brněnské vepřo-knedlo" nebo "Ustecký guláš". Tady máte náhodný zdroj, aby to nevypadalo, že jsem jen další diskutující, co "vaří z vody": http://www.swide.com/food-travel/italian-food-recipes-that-are-not-from-italy-at-all/2013/09/06

  • Karel | 7. 6. 2014 11:35

    Vy vole, Boloňské špagety jsou jenom jedny. Prostě to jídlo má nějakou historii, někde vzniklo a tak se jmenuje. Cokoliv jinýho nejsou boloňské špagety. Vám by se líbilo, kdyby třeba nějaký tupý Ital vařil omáčku z točeňáku a nazýval ji hrdě jako svíčková? Klidně si vaši mňamku vařte, ale boloňská omáčka to není a nikdy nebude.

  • planeta | 25. 11. 2013 09:48

    díky za tip, vyzkouším

  • kachnítos | 2. 5. 2013 21:23

    Haló pane Milane D. hoďte návod na Váš domácí protlak - tedy ten rajčatový prosím 8-)

  • kachnítos | 2. 5. 2013 21:21

    Tak já třeba vim, že lidi už mají hlavy zamotaný, ale vim taky na jakých jsem stránkách - tady se moc neučíme jak je to v kuchařkách a knihách o vaření - to bychom mohli vařit podle kuchařek, tady se vaří právě podle těch zblbutých a šílených lidí :-D :-D :-D Bolognes nebolognes. Mě chutná tahle omajda přesně podle tohoto recepisu a je to MŇAMKA.

  • Jirek | 10. 4. 2013 23:22

    Toto nejsou bolonské, nevím proč to za to někdo vydává. Do bolognese taky patří např. mrkev a řapikatý celer... Příště napište třeba špagety s červenou omáčkou ale nemotejte lidem hlavy

  • Milan D. | 27. 2. 2013 12:54

    Výborný recept, místo rajčat z konzervyjsem akorát použil normální rajcata a zalil domácím protlakem :)

  • Lenka | 26. 8. 2012 09:33

    Ahoj mě tento recept vyhovuje je chutny je to spíš česka verze,za sporakem stat 4h by mě nevadilo ale podivejte se na ceny energie a doba je priliš uspěchana :-)

  • prťavec
    prťavec | 2. 7. 2012 13:04

    Moc dobré těstoviny :-).. doporučuji použít Merlota, je to s ním vynikající a krásně je navoní :-)

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 19. 10. 2011 10:48

    Buď ráda, že děkuje ;-)

  • pippiva
    pippiva | 19. 10. 2011 10:36

    Dekuji, dekuji, dekuji :-D :-D :-D . Ja blbnu, takhle mi posledni dobou dekuje syn a k tomu se uklani s rukou na srdci :-D :-D . Zdravim a pekny den :-)

  • pippiva
    pippiva | 19. 10. 2011 10:33

    Take bych opravila zarazeni i kdyz je v receptu masicko, mluvime o spagetach ;-)

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 19. 10. 2011 10:32

    Souhlasím Ivo s tebou. ;-)

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 19. 10. 2011 10:30

    Cuoco, ten recept se jmenuje Skvělé boloňské špagety nikoli Ragu alla Bolognese, originál je originál, ale tahle verze omáčky je dost podobná a velmi dobrá. Ono je těžké tady mít námitky na názvy receptů, protože většina z nich zní jinak než by měla. Ale jde o to, kdo navštěvuje tyto stránky. Myslím, že většina zde chce uvařit rychle a hlavně levně a aby to chutnalo. Většina receptů je v tomto duchu taky napsaná. Pakliže tu nikdo netvrdí, že je jeho recept originál, tak nic namítat ani nemůžeme. Zadruhé málokdo bude vařit 3-4 hodiny oběd či večeři, což je důsledek dnešní uspěchané doby. ;-)

  • pippiva
    pippiva | 19. 10. 2011 10:29

    Deti moje, myslela jsem, ze tu jen nakouknu a pujdu myt okna.. :-D . Ohledne tech nazvu bych rekla, ze to musime brat s rezervou, ponevadz nejsme na specializovanych strankach super kucharu, kazdy si nakonec vybere, co se mu libi a co jeho jest, to uz se tu probiralo vickrat. Ohledne pouziti druhu testovin-v podstate muzete pouzit spagety, penne, tchyne pouziva maccheroni, hlavni je to ragu. Stranky ktere uvadi Cuoco - ingredience jsou spravne, mela bych vyhrady ohledne pouziti pancety, vino muztete pouzit bile nebo cervene, zalezi jestli pouzijete concentrat nebo pyre, tchyne (italka zijici v Matere)zasadne pouziva pyre nebo pasirovana rajcata z konzervy, kamaradka (italka, zijici v Bologni 8-) )pouziva koncentrat a mleko, muze se pridat bazalka, bobkovy list... Kazdy region si omacku kapku upravi. Ohledne doby vareni, pokud pouzijete mlete maso, tak ta doba varu az 4 hodin je kapku prehnana, tak dlouho muzete varit "le braciole all sugo"-hovezi zavitky, ale to uz se od Bolonske vzdalujeme... Temer kazdy klasicky recept ma sve verze a pak hadejte, ktera je ta prava. Howgh. :-* Doufam, ze jsem rekla podstatne, jdu myt ooooookna =-O

  • cuoco | 19. 10. 2011 09:38

    ;-) Ja nekritizujem recept , kazdy si vari podla svojho, ale ked uz sa ide pouzivat tradicne meno tak by kuchar =recepty mohol spomenut ze to je jeho verzia receptu a nie povodny recept , lebo to pletie ked je tu vyse 20000 receptov a ked dakdo bude chcet pridat naozajstne Bolonske spagety , tak nebude moc lebo meno je obsadene domacou Ceskou verziou :-\

  • nnln | 19. 10. 2011 09:26

    Ale stejně si to neodpustíte napsat že ;-) Ale z článku jsem pochopila, že boloňská omáčka (nebo ragu) se sice původně nepodávala se špagetami, nicméně se tak v cizině podávat začala a proto boloňské špagety. Možná to tedy není úplně původní italské jídlo, ale na samotném názvu nic divného nedivím. A s těmi 3-4 hodinami.. No proč ne, ale ne každý má chuť vařit tak dlouho, když se výsledná chuť až tak moc neliší. Asi nemá každý tak vytříbený jazýček jako vy :-\ Jsem zvědavá, co na to pippiva.

  • cuoco | 19. 10. 2011 08:53

    :-D Su asi dobre ako spagetti z mleteho masa, ale Bolonske spageti to v ziadnom pripade nie su , lebo sa NIKDY nerobia zo spagiet :'( a maso sa dusi pomalu ...3-4 hodiny.Ale to je zbytocne pisat lebo recepty to aj tak necita a ostatnym je to jedno. :-P http://culinariaitalia.wordpress.com/tag/ragu-alla-bolognese/

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 19. 10. 2011 03:06

    Jsou výborné ;-)

  • kata | 30. 9. 2011 14:59

    miluju bolonske spagety <3

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Boloňská Těstoviny & rizota Špagety Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Pokrmy Mleté Z těstovin Oběd Večeře Smažení Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bobkový list Červené víno Česnek Cibule Mleté maso - míchané Olej Parmazán Pepř mletý Rajčata Špagety Sůl Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Filé po cikánsku

Filé po cikánsku

Třená bábovka klasik

Třená bábovka klasik

Šlehačkový beránek

Šlehačkový beránek

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

Bleskový koláč s tuňákem a rajčátky

Bleskový koláč s tuňákem a rajčátky

Bezlepkové Míša řezy

Bezlepkové Míša řezy

Krůtí s rýžovými nudlemi

Krůtí s rýžovými nudlemi

Risotto s medvědím česnekem

Risotto s medvědím česnekem

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

164
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
129
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
105
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
84
Sedlácké karé (kotleta) - minutka
Sedlácké karé (kotleta) …
78
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Skvělá ryba se zeleninou
Skvělá ryba se zeleninou
Skvělá sypaná tvarohová buchta s ovocem
Skvělá sypaná tvarohová buchta s ovocem
Skvělá šunková pomazánka
Skvělá šunková pomazánka
Skvělé kakaové věnečky
Skvělé kakaové věnečky
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý pečený čaj
Skvělý pečený čaj
  • Recepty.cz
  • Skvělé boloňské špagety
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact