• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Skvělá letní grilovačka
Napište svůj komentář k receptu

Skvělá letní grilovačka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Skvělá letní grilovačka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • pepř celý
    • koriandr
    • rozmarýn
    • oregáno
    • chilli
    • bílé víno
    • rajský protlak
    • mletá sladká paprika
    • 500
      g maso panenka, kuřecí stehenní řízky)
    • 1
      ks cibule menší, červená
    • barbeque omáčka od výrobce Avokádo
  • Lze připravit i domácí Barbecu
    • olej
    • česnek
    • cibule
    • švestková povidla dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Masíčko dáme do mísy a smícháme s na kolečka nakrájenou cibulkou. Mezitím připravíme domácí marinádu, nebo jednoduše tu zakoupenou "vmasírujeme" do masa. Necháme 2-3 hodinky před grilováním uležet v lednici. Skvěle se hodí na letní grilovačku ;-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Maková buchta - skvělá a rychlá

Maková buchta - skvělá a rychlá

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo srnčí hřbet

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo…

Skvělá omáčka na špagety

Skvělá omáčka na špagety

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dee Švecová | 4. 3. 2011 22:14

    Milé dámy, tento recept napsala v roce 2008 moje tehdy JEDENÁCTILETÁ neteř Johanka. Jednou jsem jí ukázala, kde jsem našla její oblíbený recept na bábovku a ona si na těchto stránkách často listovala. Jednou napsala tento recept - Grilované barbecue a vaše komentáře jsou opravdu trapné. Kdybyste raději šly na další recept, ale tahle diskuze byla docela zbytečná. Johana z toho byla špatná... Ale ted' už je to jedno.

  • Jan | 14. 3. 2008 21:23

    Nejmenoval se tento recept náhodou grilované barbecue? Neveděl jsem, že se tady mění názvy..

  • Andrea | 8. 3. 2008 15:13

    Helo.Mlčet by jste měla raději Vy......nazývat někoho hlupákem,také není zrovna na místě.Hleďte si raději svého a nechte toho osočování.Myslím,že zde máme hodnotit recepty a né jejich názvy.Nejde přeci o to,jak se recept jmenuje,ale o recept samotný.....

  • Ing. Barbora Nesvačililovská | 8. 3. 2008 14:50

    Jestli jste si nevšimli, tak komentáře jsou tady proto, abyste psali jak vám jídlo chutnalo, nebo jak jste ho ještě vylepšili. A třeba je schválně napsáno Grilované barbecue - jak píše Dáda - je to originální. A co vám vůbec vadí???! Chtěla bych docela vidět nejaký z vašich recepů, a taky jak by jste reagovali, kdyby vy jste v receptu udělali chybu. Autor(ka) má aspoň snahu podělit se o výborné recepty.

  • Erika C. | 8. 3. 2008 13:13

    Výborná domácí marináda ;)

  • Marie H. | 8. 3. 2008 11:14

    Dádo, protože se neznáme, tak nemůžete vědět, co vím a co ne a chytrou rozhodně nedělám. Přecházíte do osobních útoků, proto nevidím jediný důvod Vám něco vysvětlovat, o což se vlastně už tady snažili jiní, ale jak je vidět, pochopit nechcete. Já proti receptů vůbec nic nemám, ale název je opravdu hodně zavádějící.

  • Ing. Barbora Nesvačililovská | 8. 3. 2008 09:08

    Docela mě překvapuje co tady předvádíte!

  • Ema | 8. 3. 2008 08:59

    Včera jsem měla narozky, a tak jsme si v troubě na grilu udělali masíčko s touhle marinádou - skvělé!! Kdyby jste to radši taky zkusily, než tady ztrácet čas významen slova Barbecue (souhlasím s paní Dádou)

  • Lubor | 8. 3. 2008 08:53

    Ženský, Vy jste všechny tak chytré.. Kdyby jste radši vařili, jak se po vás chce!

  • Dáda | 8. 3. 2008 08:52

    PŘESNĚ TAK, SOUHLASÍM S PANÍ EVOU. MARIE H. DĚLÁ CHYTROU, SAMA ALE ANI NEVÍ, CO TO BARBECUE ZNAMENÁ.., ŽE?

  • Eva Přecechtělová | 7. 3. 2008 23:50

    Paní Di má z převážné části pravdu, ale její příspěvky zavání profesionální deformací a na tyhle stránky to určitě nepatří. Návštěvnice toho webu sem chodí pro inspiraci k vaření a ne do školy na hodinu češtiny. Mnohým za zády skotačí děti nebo jich kontroluje šéf. Takže k nějákým překlepům bych byla benevolentní. Každý je omylný a někdy je třeba se povznést nad věc.

  • Marie H. | 7. 3. 2008 22:16

    Dádo, možná, že zní hezky, ale je to nesmysl.

  • Dáda | 7. 3. 2008 19:30

    PANE BOŽE, CO TADY POŘÁD ŘEŠÍTĚ?? NÁZEV JE ORIGINÁLNÍ - Grilované barbecue ZNÍ PŘECI HEZKY, TAK SI TEN RECEPT NEJDŘÍV DOMA UDĚLEJTE, A PAK SEM NĚCO PIŠTE, NÉ??!

  • Al | 7. 3. 2008 16:12

    Nemají se zde hodnotit recepty........?

  • Zdenka Korábová | 7. 3. 2008 15:58

    Milá Di, mluvíte z duše i mně. Řiďme se heslem HESKY ČESKY. A to i v receptech, těch pseudosvětových kuchyní s pochybnými nejen názvy, ale mnohdy i surovinami a kořením máme okolo sebe až přiliš velký dostatek. Nezapomínejme na to, že největší labužníci jsou Evropané.

  • Anonym | 7. 3. 2008 13:00

    "v kadém" v každém :))

  • Hela - | 7. 3. 2008 12:10

    Andero, když "nevíte, co tady Di pořád řeší", pak, když se náhodou dostanete do společnosti normálních lidí, raději mlčte, abyste si neudělala ostudu... Jen hlupák odmítá, pokud ho chce někdo poučit.

  • Di | 7. 3. 2008 12:08

    Nejde samozřejmě o barbecue, ale je o celkovou úroveň jazyka. Kultura národa, vážené dámy, se projevuje například tím, že víme, že Karel IV. nebyl současníkem Masaryka a co tito pánové pro naši zemi udělali. Také tím, že když už něco píšeme - a nemusí to být právě vědecké pojednání o jazyku českém - tak se snažíme psát tak, aby se za nás naši páni učitelé českého jazyka nestyděli. Dnes se na to naprosto kašle, a tak se mi například včera dostaly do rukou noviny, kde se redaktor kohosi ptal, jak to "vydí", a to prosím v tučném nadpisu. Vizuální paměť je mrcha, pokud tu čteme v kadém druhém příspěvku, že jídlo je "vinikající", za chvíli to slovo budeme psát stejně! Pro mě to rozhodně není o ničem! Je fajn, že nám chutná, ale jsou i jiné hodnoty!

  • Andrea | 7. 3. 2008 09:35

    Nevím,co tady"Di"pořád řeší.....Je tady zase jeden nový recept a to je přeci fajn.A to,jestli někdo umí,nebo neumí řídit auto sem přeci nepatří.Sálodlouhé komentáře o ničem také ne.

  • Anna Č. | 7. 3. 2008 09:04

    Di,krásně jste to napsala, dík za příspěvek.Někdo nechce pochopit,že název tohoto receptu je grilované grilování.

  • barča | 6. 3. 2008 22:10

    Paní Di, nic ve zlém, ale kultura národa se neprojevuje v tom, jestli známe přesně význam barbecue nebo ne. Souhlasím s Evou, všichni nemůžeme znát všechno. Do češtiny se vkrádá spousta cizích slov a nic nenaděláme. Tak jsme si vysvětlily(i) význam barbecue a vařme s chutí dál. Hlavně že nám chutná :)

  • Di | 6. 3. 2008 07:17

    Nevadí i vadí, Evo, jak se to vezme. Vaříme skvělá jídla, umíme zacházet s počítači a složitými přístroji, řídit auta a mnoho dalších věcí, jen ta znalost češtiny se nám stále více vytrácí, už ji pořádně neumí ani vysokoškoláci, o novinářích a politicích ani nemluvě. A nejde jenom o to, že nám občas vypadne gramatika, spleteme Y a I nebo vynecháme čárku ve větě. Náš jazyk je přece hodně bohatý a má velkou slovní zásobu. S tou bychom měli zacházet přesně a citlivě, vždyť je to řeč, kterou slyšíme od mala. Nemám nic proti cizím slovům, ale měli bychom znát jejich význam a nepřehánět to nimi. Já vím, že chleba levnější nebude, když budeme znát dobře svůj jazyk, ani neuvaříme lépe, ale je to přeci jenom znak kultury národa ....

  • Eva z Prahy | 5. 3. 2008 19:04

    A vadí jestli je barbecue maso, nebo grilovaní...?? Hlavně, že je tady další fajn recept, né?

  • Anna Č. | 5. 3. 2008 13:34

    Pro Alžbětu H. Domnívat se,že barbecue je v Australii nějaké maso ,je hluboký omyl.Barbecue je skutečně buď to, na čem grilujeme nebo název činnosti.V Americe barbecue, v Kanadě barbegue v Australii barbie, v Japonsku hibachi,korejské bulgogi-vždy se jedná o totéž-potěšení je vždy na naší straně.Čerpáno z publikace -Grilování aneb světová barbecue kuchařka od autora Michala Málka.

  • Di | 5. 3. 2008 07:41

    Petr Kazík a Anna Č. mají pravdu, barbecue je označení činnosti ne jídla, také jsem se na to dívala do sllovníků. Američané pořádají "barbecue", to znamená slavnosti, večírky s grilováním. Barbecue omáčka, je omáčka na potírání masa při grilování. Ale já bych také dala přednost té domácí s povidly, tyhle směsi ala vaří pejsek a kočička mě přitahují. Jen bych raději nedávala sušený česnek a cibuli, raději bych maso proložila nakrájenými čerstvými. že se pak trošku připeče, by mi nevadilo.

  • Alena Konopcikova | 5. 3. 2008 01:41

    Alzbeto,kdyz vas nekdo pozve na barbecue, tak vas pozve na grilovani masa, hostitel doda maso, vy musite donest lahev vina, maso griluji vyhradne chlapi, damy chystaji zaleninive salaty, nejmene dva druhy...

  • Lucie | 4. 3. 2008 17:46

    Včera jsem neměla co udělat k obědu, a tak jsem rychle vlítla sem do receptů na grilování. Jako první tenhle váš. V našem napůl vnitřním, napůl venkovním krbu jsem zkusila ogrilovat maso v téhle domácí marinádě, a byla jsem ohromena. Naprosto skvělé!!

  • Alžběta H. | 4. 3. 2008 17:42

    Barbecue není přeci grilování. Barbecue je nějaké maso, které si Australani dávají, jako tady my řízky....?! Tak jsem to aspoň pochopila v jednom pořadu...

  • Zdena z JM | 4. 3. 2008 13:20

    Myslím si, že tady vůbec nejde o nějaké rýpání.Naopak si myslím ,že tento název začínající kuchaře a kuchařky pěkně splete.Barbecue opravdu není název pokrmu.

  • Eva Horynová | 4. 3. 2008 07:51

    Pánové, nerejpejte, chodí sem dost začínajících kuchařek a jsou vděčné za každý recept.....

  • Petr Kazik | 3. 3. 2008 21:06

    barbecue a grilovani je jedno a to same, proste kdyz grilujete tak vlastne barbecuejete. Jinak marinada jak je popsana vypada dobre, co se te koupene tyka, to je proste grilovaci omacka kterou bud pouzijeme na namatlani nebo na marinovani. Takze dik za recept na jedne strane a na druhe musim rict ze i pan pazdera ma trochu pravdu

  • Bára z Uhlířských Janovic | 3. 3. 2008 19:37

    Co se vám nezdá? Mě by teda nenapadlo udělat marinádu z tohoto koření. K tomu moje oblíbená povidla, bílé vínko - dávám 1*

  • Majda O. | 3. 3. 2008 18:30

    Ta domácí marináda vypadá dobře. Až bude hezky, na grilování, určitě jí zkusím.

  • František Pazdera | 3. 3. 2008 10:09

    No a co? Vzal jste maso, pomatlal ho koupenou marinádou a ogriloval. To snad není nic zajímavého ke zveřejnění....

  • Anna Č. | 3. 3. 2008 09:46

    Dost dobře nerozumím názvu-Grilované barbecue.Ve světové kuchařce Grilování je uvedeno:Barbecue může být různého druhu: od obyčejného ohniště z mříží až k běžně vyráběnému komerčnímu typu atd .....Jeden z významů slova barbecue je tedy to, na čem grilujeme.Barbecuování je tedy vlasní příprava masa či uzeniny apod.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Srpen Grilování Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Barbeque omáčka Bílé víno Česnek Chilli Cibule Koriandr Maso Mletá sladká paprika Olej Oregáno Pepř celý Rajský protlak Rozmarýn Švestková povidla
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jehněčí plec pečená

Jehněčí plec pečená

Kuřecí roláda IV.

Kuřecí roláda IV.

Salát ze zelených fazolek

Salát ze zelených fazolek

Smaženky s mladými cuketami

Smaženky s mladými cuketami

Jablečná přesnídávka

Jablečná přesnídávka

Čokoládový dort ala Sacher

Čokoládový dort ala Sacher

Čokoládový krém II.

Čokoládový krém II.

Tvarohové lívance

Tvarohové lívance

Zapečené lilky

Zapečené lilky

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

196
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
131
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
108
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří
56
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
53
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

  • Recepty.cz
  • Skvělá letní grilovačka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact