Do přesáté polohrubé mouky, kterou jsme osolili špetkou soli, uděláme dolík, rozdrobíme droždí, zasypeme je cukrem a zalejeme vlažným mlékem. Než nám kvásek nabude rozpustíme máslo a necháme prochladnout. Přidáme je do těsta a nakonec přidáme žloutky a zpracujeme vařečkou těsto. Podle potřeby přidáme trochu mouky tak, aby těsto bylo vláčné a nelepilo se. Zaděláme čistou utěrkou a dáme na teplé místo kynout. Necháme kynout asi 3/4 hodiny, ještě jednou propracujeme a za půl hodiny těsto vyklopíme na vál.
2
Já jsem ukrojila polovinu těsta, rozválela do obdélníku, pokapala máslem a potřela ořechovou nádivkou, potom stočila a dala do vymazané bábovky. Druhou polovinu jsem natřela makovou nádivkou a dala do vymazaného srnčího hřbetu. Potřela oba výtvory máslem a dala upéct. Pekla jsem asi při 180 °C tak 20 minut - přesně nevím, ale asi tak, jak se peče kynuté těsto. Po upečení potřeme máslem a necháme trochu vychladnout, nakonec pocukrujeme.
Tak jsem ji zkoušela od té doby dělat ještě 2x a ani jednou se mi už nepovedla. Těsto mi vůbec nevykynulo, jednou letělo do koše a podruhé z toho byla nevzhledná placka. Přestože jsem byla nadšená z prvního pokusu, tak recept skončil ve skartovačce.
Pája
|26. 3. 2007 08:46
Bábovku jsem pekla, byla dobrá, ale těsto bylo na náš vkus málo sladké. Příště přidám víc cukru. Plnila jsem strouhaným perníkem smíchaným s kakaem a cukrem, pokapané rozpuštěným máslem.
Alena Rippelová
|24. 3. 2007 09:54
Tímto vás zdravím. Pekla jsem váš recept a byl vzkudku dobrý. Děti si bábovku nakrájeli ochutnali, a na mě nezbylo. Mami měla jsi moc dobrou bábovku promin nezblo na tebe,odkud máš recept je fakt mooooc dobrá. Píšu vám 1*, a děti 1*.Alena
Jana z VM
|11. 5. 2006 06:44
Airan, je to opravdu velmi, velmi dobré, ještě včera jsem zachránila jeden kousíček a pořád to bylo krásně vláčné a voňavé. Určitě Vás to nezklame:o))
Airan
|10. 5. 2006 18:57
Jani, s vasimi recepty mam dobre zkusenosti, verim, ze i tento nezklame:-)