• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty
  • Recepty.cz
  • Skvělá italská pizza
Napište svůj komentář k receptu

Skvělá italská pizza

autor: baazik
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 34
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Skvělá italská pizza
Skvělá italská pizza
Skvělá italská pizza
Skvělá italská pizza
Skvělá italská pizza
Skvělá italská pizza
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
  • Přísady
    • šunka
    • rajčata
    • paprika dle chuti
    • tvrdý sýr (dobrý je eidam 40%)
    • mozzarella pro gurmány
    • kukuřice nebo ananas
  • Omáčka
    • cibule
    • rajčata
    • česnek
    • oregáno
    • cukr
  • Těsto
    • sůl
    • olivový olej
    • voda
    • hladká mouka
    • droždí
    • cukr

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve si připravíme těsto, protože budeme čekat, než nakyne. Do misky nasypeme mouku (na jednu středně velkou pizzu připadne tak 120 g mouky, ale doporučuju víc než míň), přidáme lžičku cukru, lžičku soli, lžíci olivového oleje, kvasnice (na 1/4 kg mouky polovinu kostičky droždí) a postupně přidáváme vodu. Musíme vytvořit těsto tak akorát - málo vody způsobí, že těsto nebude držet pohromadě, moc vody zase, že se těsto bude lepit, to nechceme. Pokud to přeženete s vodou, přidejte mouku. Hnětejte těsto dokud se nepřestane lepit. Přikryjte a dejte do tepla. Asi po půl hodině těsto znovu prohněte a dejte další půl hodiny kynout (je velmi důležité, aby bylo správně nakynuté - musí být jemné a nadýchané), to už by mělo být těsto ideální. Pizzu tvarujte na (nejlépe) dřevěném povrchu posypaném moukou.

RADA: Jak na domácí pizzu?

2
Mezitím, co bude těsto kynout, si připravíme omáčku. Rajčata nechte namočená v horké vodě, pak je oloupejte a nakrájejte na malé dílky. Cibuli taktéž nasekejte na malé kostičky a na oleji ji osmahněte do zlatova v hluboké pánvi. Přidejte rajčata, oregáno, česnek podle chuti a míchejte, dokud se rajčata nerozvaří. Pak je omáčka hotová.

RADA: Jak udělat domácí kečup?

3
A teď se pustíme do zdobení. Nechte troubu nahřát na 220 - 230 stupňů. Vytvarujte těsto do tvaru pizzy (udělejte ji HODNĚ tenkou, jen okraje dvakrát tlustší než obsah) a lehce je potřete olivovým olejem a následně omáčkou. Pak už je fantazie na vás - jen se mi trochu osvědčilo posypat sýrem až po polovině pečení, to úplně stačí. Pizzu dejte do vyhřáté trouby a nechte péct. Trvá to asi 10 - 15 minut, ale poznáte to podle okrajů - když už jsou do zlatova udělané, pizza by měla být hotová.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Italská pizza

Italská pizza

Maková buchta - skvělá a rychlá

Maková buchta - skvělá a rychlá

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo srnčí hřbet

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mirka | 22. 3. 2015 19:26

    Ale Nika, :-D Zajed se podivat nejdriv treba do Rima ...a zmenis ihned svuj mylny nazor, smich! Italska pizza nemusi byt jen tenoucka, je ruzna. http://www.eatingeuropetours.com/rome/best-food-in-rome/ A nebo nakoukni sem do te nabidky italske pizzerky ..."Tutta Bella Neapolitan Pizzeria" http://www.yelp.com/biz_photos/tutta-bella-neapolitan-pizzeria-crossroads-bellevue-2?select=6rwFXO4xOTDW7gJk2L452w#B0wwunXgbun48mjyKn249g

  • Mirka | 22. 3. 2015 18:27

    Nika, tys tech pizzi asi zatim nikde moc nepojedla, ze ne? 8-) ;-) :-( Pizzi existuje hrozne moc druhu, tenke tluste, sladke ...a o vsech se kupodivu rika, ze maji sve koreny v Italii. Ja osobne miluju uplne vsechny druhy, take ty sladoucke "nutelacky", ale ty az po jidle, namisto dezertu. Mam rada celo-tenke a krupave pizzy, zrovna tak i ty tenke, ale s pekne nafouknutym okrajem (ty puff okraje jsou vynikajici chuti). Jsou vetsinou pecene pri vysokanske teplote v brick ovenu a jsou hotove behem 1 minuty, no to je proste opravdova pizza pro me . Ale mam rada i ty tluste, chicagske, ktere se pecou v hlubokych kulatych formach, na testo se nejdriv nasklada pekne nahusto syr, tak ze prekryva jeden platek druhy, (kvalitnim silnejsim, platkovym syrem je to podlozeno, ne zadnym umelakem, ktery se prodava do hamburgeru, to je jen imitace a nema to nic spolecneho se syrem). Do techto pizzi se pouziva ...gruyere, provolone, colby, fresh mozzarella, monterey jack, nekdo ma rad nivu, nebo gorgonzolu, parmigiano-reggiano, atd., to zalezi na zakaznikovi co si vsechno vybere, nekdo tam chce mit i zrajici syry. Pak na ten syr teprve prijde moc dobre ochucena pizza omacka, pak ruzne dobre salamky, sunky, prosciutto, klobasy, nebo BBQ kureci maso, pastrami, houby, cibule, olivy, ci paprika, rajcata, pak se to zasype dobrym strouh. syrem, jaky si kdo preje, na to jde dalsi vrstva omacky a dalsi vrstva klobas, nebo cehokoliv a konci to peknou vrstvickou strouhaneho syra. Je to kaloricka bomba ale s tim musi dotycny uz pocitat. Tato pizza se pece kolem 25 -30 minut, protoze je tam tech ingredienci na sobe skutecne hodne ....ale ten vysledek! To neni zadna buchta, jak si cesi predstavuji ...tam se prolinaji vsechny dobre chute, ten nejspodnejsi syr se spolu s tema vsema stavama, ktere vytekaji ze vseho mozneho krasne zapece do toho testa na spodu ...no jedna basen. Jen si musite najit tu spravnou pizzerku, protoze ne kazdy umi udelat tak dobrou pizzu. Ja uz to mam trochu obslaple. :-)) Nekterym lidem chutna vylozene tenoucka pizza, ale mozna ze jen proto, ze nikdy jinsi pizzu ani neochutnali. 8-) https://www.youtube.com/watch?v=-84zTwumB84 Making Margherita Pizza in Bricktown NJ http://amazingribs.com/recipes/pizza_and_flatbreads_on_the_grill/different_pizza_styles.html

  • ScoutX | 18. 11. 2014 11:45

    to je právě ten problém, že pravá italská pizza je v podstatě buchta a ne to co u nás dostanete v pizzeriích, protože to lidem víc chutná jak to křupe.

  • Jahoda | 16. 3. 2014 20:50

    Je to napsané v textu (receptu) :-)

  • Alena | 9. 8. 2013 17:38

    Nevím jak vy, ale já tam nemám kolik gramů nebo kusů tam má být,to bych od oka nezvládla :-S

  • Nika | 16. 6. 2013 13:58

    Může chutnat dobře, ale promiňte mi.... italská pizza má být tenoučká. Tomuto my říkáme buchta a ne pizza.

  • Mira | 4. 3. 2013 17:38

    Nejlepsi je davat po upeceni na pizzu Parmazan , kdyz nenete parmazan tak dejte nastrouhanou Gran Moravii super ;-)

  • Petr | 21. 11. 2012 22:13

    Heureeeeeeeeeeeeeeekaaaaaaaaaaaaa ty vole :-D na teplym podklade se syr rozpousti,hmmmmm.Mela byste napsat Encyklopedii :-D :-))

  • Petr | 21. 11. 2012 22:11

    Cesky kreten muze napsat ze italska pizza a nakonci surovin ma napsanou Eidam 40%.Tohle kdyby Ital slysel,tak se mu vysmeje do ksichtu a vymaluje mu tou pizzou obyvak na barevno.Kdyz tvrdej syr na pizzu tak aspon cheddar nebo parmezan. :-D

  • mila | 4. 6. 2012 11:16

    Zatím jsem nezkoušela, vypadá to dobře. Dobrý návrh s tím sýrem, sama jsem v Itálii pizzu neochutnala, ale známí si ji dávali a říkali, že sýr tam sypali až po upečení. Zkusila jsem to a on se opravdu na horké pizze rozpustí. :-)

  • baazik | 29. 2. 2012 06:52

    teď už vím taky :D

  • Lucka | 22. 1. 2012 09:21

    eidam atd..? sorry, to není italský

  • xD | 25. 9. 2011 11:25

    lol trapasek :-$

  • Petr jedlik | 4. 4. 2011 14:48

    No tak tohle je nejhnusnejsi Pizza kterou sem kdy jedl

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pizza
Pokrmy Chuťovky Pizza a langoše Z mouky/obilovin Oběd Večeře Pozdní večeře Pečení Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cukr Droždí Hladká mouka Kukuřice Mozzarella Olivový olej Oregáno Paprika Rajčata Sůl Šunka Tvrdý sýr Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jarní salát - vitamínová bomba

Jarní salát - vitamínová bomba

Kuřecí roláda s nádivkou

Kuřecí roláda s nádivkou

Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky mladého česneku - Gigot aux 40 gousses d ail

Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky…

Světlý piškotový korpus

Světlý piškotový korpus

Kokosovo-pomerančový koláč

Kokosovo-pomerančový koláč

Francouzská gratinovaná cibulačka

Francouzská gratinovaná cibulačka

Fantastické sušenky KOKA

Fantastické sušenky KOKA

Slaný dort II.

Slaný dort II.

Americké "Sloppy Joes"

Americké "Sloppy Joes"

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

20 minut
Čočková polévka se zeleninou

Čočková polévka se zeleninou

40 minut
Čokoládová roláda s lehkým krémem a borůvkami

Čokoládová roláda s lehkým krémem a…

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Zimní minestrone

Zimní minestrone

20 minut
Česnečka

Česnečka

30 minut
Polévka z červené čočky

Polévka z červené čočky

Poslední sledované recepty

45
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Vajíčková pomazánka
Vajíčková pomazánka
27
Palačinky
Palačinky
20
Míša řezy
Míša řezy

Zajímavé články

Američanka vyrábí těstoviny, z nichž oči přecházejí. Fanoušky má i mezi celebritami!
Američanka vyrábí těstoviny, z nichž oči…
Recept na vafle: Pravé belgické, ovesné i slavnostní s karamelem a kokosovou šlehačkou
Recept na vafle: Pravé belgické, ovesné i…
Polévky jako lék: Uvařte si hustou krémovou, asijskou nebo poctivý domácí vývar
Polévky jako lék: Uvařte si hustou krémovou,…
Co vařit v mrazivých dnech? 10 chutných receptů, které vás dokonale zahřejí
Co vařit v mrazivých dnech? 10 chutných receptů,…
Italský koláč ze tří surovin budete milovat. Nepotřebujete na něj mouku ani máslo!
Italský koláč ze tří surovin budete milovat.…
AHA.cz Tajemství důchodu Karla Gotta (†80): Peníze nebyly jeho

Tajemství důchodu Karla Gotta (†80): Peníze nebyly jeho

Mimibazar Otestovali jsme: Přenosný čistič koberců a čalounění ocení domácnosti s dětmi a domácími mazlíčky

Otestovali jsme: Přenosný čistič koberců a čalounění ocení domácnosti s dětmi a domácími mazlíčky

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo se objeví ve správný čas na správném místě a koho čeká hádka s partnerem?

Horoskop na další týden: Kdo se objeví ve správný čas na správném místě a koho čeká hádka s partnerem?

Ženy.cz Existuje láska na první pohled?

Existuje láska na první pohled?

Blesk.cz Uznávaný operní pěvec Milan Sulej (49) prožívá rodinné peklo: Pronásleduje ho matka! Jako miminko ho odkopla

Uznávaný operní pěvec Milan Sulej (49) prožívá rodinné peklo: Pronásleduje ho matka! Jako miminko ho odkopla

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo se objeví ve správný čas na správném místě a koho čeká hádka s partnerem?

Horoskop na další týden: Kdo se objeví ve správný čas na správném místě a koho čeká hádka s partnerem?

Další doporučené recepty:

Skrytý banánový koláč
Skrytý banánový koláč
Skřivánci na niti
Skřivánci na niti
Skvělá bábovka
Skvělá bábovka
Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo srnčí hřbet
Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo…
Skvělá marináda na maso
Skvělá marináda na maso
Skvělá omáčka na špagety
Skvělá omáčka na špagety
  • Recepty.cz
  • Skvělá italská pizza
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact