• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Skvělá italská pizza
Napište svůj komentář k receptu

Skvělá italská pizza

autor: baazik
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 34
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Skvělá italská pizza
Skvělá italská pizza
Skvělá italská pizza
Skvělá italská pizza
Skvělá italská pizza
Skvělá italská pizza
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
  • Přísady
    • šunka
    • rajčata
    • paprika dle chuti
    • tvrdý sýr (dobrý je eidam 40%)
    • mozzarella pro gurmány
    • kukuřice nebo ananas
  • Omáčka
    • cibule
    • rajčata
    • česnek
    • oregáno
    • cukr
  • Těsto
    • sůl
    • olivový olej
    • voda
    • hladká mouka
    • droždí
    • cukr

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve si připravíme těsto, protože budeme čekat, než nakyne. Do misky nasypeme mouku (na jednu středně velkou pizzu připadne tak 120 g mouky, ale doporučuju víc než míň), přidáme lžičku cukru, lžičku soli, lžíci olivového oleje, kvasnice (na 1/4 kg mouky polovinu kostičky droždí) a postupně přidáváme vodu. Musíme vytvořit těsto tak akorát - málo vody způsobí, že těsto nebude držet pohromadě, moc vody zase, že se těsto bude lepit, to nechceme. Pokud to přeženete s vodou, přidejte mouku. Hnětejte těsto dokud se nepřestane lepit. Přikryjte a dejte do tepla. Asi po půl hodině těsto znovu prohněte a dejte další půl hodiny kynout (je velmi důležité, aby bylo správně nakynuté - musí být jemné a nadýchané), to už by mělo být těsto ideální. Pizzu tvarujte na (nejlépe) dřevěném povrchu posypaném moukou.

RADA: Jak na domácí pizzu?

2
Mezitím, co bude těsto kynout, si připravíme omáčku. Rajčata nechte namočená v horké vodě, pak je oloupejte a nakrájejte na malé dílky. Cibuli taktéž nasekejte na malé kostičky a na oleji ji osmahněte do zlatova v hluboké pánvi. Přidejte rajčata, oregáno, česnek podle chuti a míchejte, dokud se rajčata nerozvaří. Pak je omáčka hotová.

RADA: Jak udělat domácí kečup?

3
A teď se pustíme do zdobení. Nechte troubu nahřát na 220 - 230 stupňů. Vytvarujte těsto do tvaru pizzy (udělejte ji HODNĚ tenkou, jen okraje dvakrát tlustší než obsah) a lehce je potřete olivovým olejem a následně omáčkou. Pak už je fantazie na vás - jen se mi trochu osvědčilo posypat sýrem až po polovině pečení, to úplně stačí. Pizzu dejte do vyhřáté trouby a nechte péct. Trvá to asi 10 - 15 minut, ale poznáte to podle okrajů - když už jsou do zlatova udělané, pizza by měla být hotová.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Italská pizza

Italská pizza

Maková buchta - skvělá a rychlá

Maková buchta - skvělá a rychlá

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo srnčí hřbet

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mirka | 22. 3. 2015 19:26

    Ale Nika, :-D Zajed se podivat nejdriv treba do Rima ...a zmenis ihned svuj mylny nazor, smich! Italska pizza nemusi byt jen tenoucka, je ruzna. http://www.eatingeuropetours.com/rome/best-food-in-rome/ A nebo nakoukni sem do te nabidky italske pizzerky ..."Tutta Bella Neapolitan Pizzeria" http://www.yelp.com/biz_photos/tutta-bella-neapolitan-pizzeria-crossroads-bellevue-2?select=6rwFXO4xOTDW7gJk2L452w#B0wwunXgbun48mjyKn249g

  • Mirka | 22. 3. 2015 18:27

    Nika, tys tech pizzi asi zatim nikde moc nepojedla, ze ne? 8-) ;-) :-( Pizzi existuje hrozne moc druhu, tenke tluste, sladke ...a o vsech se kupodivu rika, ze maji sve koreny v Italii. Ja osobne miluju uplne vsechny druhy, take ty sladoucke "nutelacky", ale ty az po jidle, namisto dezertu. Mam rada celo-tenke a krupave pizzy, zrovna tak i ty tenke, ale s pekne nafouknutym okrajem (ty puff okraje jsou vynikajici chuti). Jsou vetsinou pecene pri vysokanske teplote v brick ovenu a jsou hotove behem 1 minuty, no to je proste opravdova pizza pro me . Ale mam rada i ty tluste, chicagske, ktere se pecou v hlubokych kulatych formach, na testo se nejdriv nasklada pekne nahusto syr, tak ze prekryva jeden platek druhy, (kvalitnim silnejsim, platkovym syrem je to podlozeno, ne zadnym umelakem, ktery se prodava do hamburgeru, to je jen imitace a nema to nic spolecneho se syrem). Do techto pizzi se pouziva ...gruyere, provolone, colby, fresh mozzarella, monterey jack, nekdo ma rad nivu, nebo gorgonzolu, parmigiano-reggiano, atd., to zalezi na zakaznikovi co si vsechno vybere, nekdo tam chce mit i zrajici syry. Pak na ten syr teprve prijde moc dobre ochucena pizza omacka, pak ruzne dobre salamky, sunky, prosciutto, klobasy, nebo BBQ kureci maso, pastrami, houby, cibule, olivy, ci paprika, rajcata, pak se to zasype dobrym strouh. syrem, jaky si kdo preje, na to jde dalsi vrstva omacky a dalsi vrstva klobas, nebo cehokoliv a konci to peknou vrstvickou strouhaneho syra. Je to kaloricka bomba ale s tim musi dotycny uz pocitat. Tato pizza se pece kolem 25 -30 minut, protoze je tam tech ingredienci na sobe skutecne hodne ....ale ten vysledek! To neni zadna buchta, jak si cesi predstavuji ...tam se prolinaji vsechny dobre chute, ten nejspodnejsi syr se spolu s tema vsema stavama, ktere vytekaji ze vseho mozneho krasne zapece do toho testa na spodu ...no jedna basen. Jen si musite najit tu spravnou pizzerku, protoze ne kazdy umi udelat tak dobrou pizzu. Ja uz to mam trochu obslaple. :-)) Nekterym lidem chutna vylozene tenoucka pizza, ale mozna ze jen proto, ze nikdy jinsi pizzu ani neochutnali. 8-) https://www.youtube.com/watch?v=-84zTwumB84 Making Margherita Pizza in Bricktown NJ http://amazingribs.com/recipes/pizza_and_flatbreads_on_the_grill/different_pizza_styles.html

  • ScoutX | 18. 11. 2014 11:45

    to je právě ten problém, že pravá italská pizza je v podstatě buchta a ne to co u nás dostanete v pizzeriích, protože to lidem víc chutná jak to křupe.

  • Jahoda | 16. 3. 2014 20:50

    Je to napsané v textu (receptu) :-)

  • Alena | 9. 8. 2013 17:38

    Nevím jak vy, ale já tam nemám kolik gramů nebo kusů tam má být,to bych od oka nezvládla :-S

  • Nika | 16. 6. 2013 13:58

    Může chutnat dobře, ale promiňte mi.... italská pizza má být tenoučká. Tomuto my říkáme buchta a ne pizza.

  • Mira | 4. 3. 2013 17:38

    Nejlepsi je davat po upeceni na pizzu Parmazan , kdyz nenete parmazan tak dejte nastrouhanou Gran Moravii super ;-)

  • Petr | 21. 11. 2012 22:13

    Heureeeeeeeeeeeeeeekaaaaaaaaaaaaa ty vole :-D na teplym podklade se syr rozpousti,hmmmmm.Mela byste napsat Encyklopedii :-D :-))

  • Petr | 21. 11. 2012 22:11

    Cesky kreten muze napsat ze italska pizza a nakonci surovin ma napsanou Eidam 40%.Tohle kdyby Ital slysel,tak se mu vysmeje do ksichtu a vymaluje mu tou pizzou obyvak na barevno.Kdyz tvrdej syr na pizzu tak aspon cheddar nebo parmezan. :-D

  • mila | 4. 6. 2012 11:16

    Zatím jsem nezkoušela, vypadá to dobře. Dobrý návrh s tím sýrem, sama jsem v Itálii pizzu neochutnala, ale známí si ji dávali a říkali, že sýr tam sypali až po upečení. Zkusila jsem to a on se opravdu na horké pizze rozpustí. :-)

  • baazik | 29. 2. 2012 06:52

    teď už vím taky :D

  • Lucka | 22. 1. 2012 09:21

    eidam atd..? sorry, to není italský

  • xD | 25. 9. 2011 11:25

    lol trapasek :-$

  • Petr jedlik | 4. 4. 2011 14:48

    No tak tohle je nejhnusnejsi Pizza kterou sem kdy jedl

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pizza
Pokrmy Chuťovky Pizza a langoše Z mouky/obilovin Oběd Večeře Pozdní večeře Pečení Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cukr Droždí Hladká mouka Kukuřice Mozzarella Olivový olej Oregáno Paprika Rajčata Sůl Šunka Tvrdý sýr Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Metrový dort II.

Metrový dort II.

Pečená vinná klobása na pivě

Pečená vinná klobása na pivě

Palačinkové rolky (roládky)

Palačinkové rolky (roládky)

Smetanovo-křenová nebo česneková pochoutka - pomazánka

Smetanovo-křenová nebo česneková…

Mléčná žampionová polévka

Mléčná žampionová polévka

"Piña Colada" ananasovo-kokosové řezy (dort)

"Piña Colada" ananasovo-kokosové řezy…

"Míša" roláda

"Míša" roláda

Dušené maso (nejen) na špeku s dušenou mrkví

Dušené maso (nejen) na špeku s…

Smetanový dort s ovocem

Smetanový dort s ovocem

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

Poslední sledované recepty

149
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
79
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
60
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
56
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
40
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou superpotravinu po celý rok
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou…
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
AHA.cz Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Jiří Bartoška (†78): Russel Crowe zdrcený jeho úmrtím!

Jiří Bartoška (†78): Russel Crowe zdrcený jeho úmrtím!

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Další doporučené recepty:

Skrytý banánový koláč
Skrytý banánový koláč
Skřivánci na niti
Skřivánci na niti
Skvělá bábovka
Skvělá bábovka
Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo srnčí hřbet
Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo…
Skvělá marináda na maso
Skvělá marináda na maso
Skvělá omáčka na špagety
Skvělá omáčka na špagety
  • Recepty.cz
  • Skvělá italská pizza
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact