Část sádla a slaninu pokrájíme ostrým nožem na kostky 1,5-2cm, dáme do hrnce, trochu podlejeme vodou a za častého míchání na mírném ohni vaříme. Když už máme hmotu sklovitou, podlejeme ji sladkým mlékem a vaříme tak dlouho, až škvarky nemají pěknou bledohnědou barvu. Omastek potom scedíme do nádob a škvarky ještě trochu vymačkáme od tuku.
2
Zbytek sádla rozehřejeme s celou cibulí, ale vyndáme ji hned jak se doosmahne.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Radim Novotný
|21. 4. 2011 20:23
jasny, skvarky umi pripravit si jen tak kazdyy ;-) . ale zabijacka to je neco jinciho. peknou reportaz z venkovske zabijacky jsem nasel tady:
http://www.vseovareni.cz/magazin/jitrnice-jelitka-skvarky-a-dalsi-dobroty-navstivil/