• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Škvarkové tyčinky
Napište svůj komentář k receptu

Škvarkové tyčinky

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 10
doba přípravy: 110 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Škvarkové tyčinky
Škvarkové tyčinky
Škvarkové tyčinky
Škvarkové tyčinky
Škvarkové tyčinky
Škvarkové tyčinky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Výborná dobrota, kterou můžete přikusovat k televizi nebo servírovat na rodinných oslavách či přátelských setkáních. Tyčinky ze škvarkového těsta zdobte solí, mákem nebo třeba sezamem - záleží na vašich oblíbených chutích a fantazii.

Suroviny

8 porce
    • 20
      g droždí
    • 1
      lžička cukr krupice
    • 150
      ml mléko
    • 500
      g polohrubá mouka + na pomoučnění
    • 250
      g škvarky
    • 3
      lžíce smetanový jogurt
    • 1
      ks vejce
    • sůl dle chuti
    • hrubá sůl mák, kmín nebo sezamová semínka na posypání

Postup přípravy receptu

1
Droždí s cukrem rozmíchejte v misce na hladkou kaši, přimíchejte polovinu vlažného mléka a lžíci mouky a nechte na teplém místě vzejít kvásek, asi 5 minut.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat kvásek

2
Do velké mísy nasypte zbylou mouku, pokrájené škvarky, zbylé mléko, jogurt a žloutek. Osolte, přilijte vzešlý kvásek a vypracujte hladké nelepivé těsto. Zakryjte utěrkou a nechte v teple vykynout, alespoň 1 hodinu.
3
Vykynuté těsto vyválejte na pomoučněné ploše na obdélníkovou placku asi 1 cm silnou. Nakrájejte na 3 cm široké pruhy, stočte je do spirály a naskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Nechte ještě 15 minut kynout.

RADA: VIDEO, jak na domácí pizzu

4
Tyčinky potřete rozšlehaným bílkem a posypte hrubou solí, mákem, kmínem či sezamem. Plech s tyčinkami vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte dozlatova, 15 až 20 minut.
5
Tip: Tyčinky jsou skvělou obdobou škvarkových placiček, klidně můžete umotat i preclíky, nebo cokoli, co bude děti bavit.
6
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Škvarkový chléb

Škvarkový chléb

Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly... nejen z remosky

Škvarkové pečivo - housky, šneci,…

Škvarková pomazánka

Škvarková pomazánka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Chléb & placky FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Hrubá sůl Mléko Polohrubá mouka Škvarky Smetanový jogurt Sůl Vejce

Jak udělat kvásek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborový salát s olejem

Bramborový salát s olejem

Excelentní zážitek

Excelentní zážitek

Meruňkový koláč se smetanovou peřinou

Meruňkový koláč se smetanovou peřinou

Marináda na králíka nebo kuře

Marináda na králíka nebo kuře

Řízky v ovesných vločkách

Řízky v ovesných vločkách

Špekové knedlíky v alobalu

Špekové knedlíky v alobalu

Rebarborový crumble se zakysanou smetanou

Rebarborový crumble se zakysanou…

Quiche s cibulí a olivami

Quiche s cibulí a olivami

Smetanová omáčka s hlívou ústřičnou

Smetanová omáčka s hlívou ústřičnou

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Jak udělat kvásek

Poslední sledované recepty

79
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
51
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
47
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
47
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
41
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Škvarkové rohlíčky II.
Škvarkové rohlíčky II.
Škvarkové sádlo
Škvarkové sádlo
Škvarkové tyčinky
Škvarkové tyčinky
Škvarkovka
Škvarkovka
Škvarkový chléb
Škvarkový chléb
Škvarkový koláč (placky)
Škvarkový koláč (placky)
  • Recepty.cz
  • Škvarkové tyčinky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact