• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády Okurky
  • Recepty.cz
  • Škvarkové sádlo
Napište svůj komentář k receptu

Škvarkové sádlo

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 6
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Škvarkové sádlo
Škvarkové sádlo
Škvarkové sádlo
Škvarkové sádlo
Škvarkové sádlo
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

20 porce
    • 3
      kg vepřové sádlo cca 2.5 -
    • 30
      g sůl 25 -
    • 2
      lžíce mléko nebo voda, nemusí být, cca

Postup přípravy receptu

1
Očištěné suché sádlo pokrájíme na kostky cca 1,5 - 2 cm. Sádlo v celku krájíme nejprve na pruhy, které se pak na kostky zhruba stejně velké, dobře a rychleji nakrájí. Pokud chceme škvarky větší, pak můžeme i 2, 5 - 3 cm velké, ale musíme počítat s delší dobou škvaření a na škvarkové sádlo nebudeme ani potřebovat tyto "selské" škvarky, těch by i bylo do škvarkového sádla škoda.
2
Sádlo dáme do širšího kastrolu nebo hrnce a pomalu zahříváme. Za občasného promícháním škvaříme při teplotě cca 120 stupňů. Kdybychom škvařili sádlo na velkém plameni, mohlo by chytit zápach od přepálení a naopak sádlo škvařené při nízké teplotě je plané chuti. Někdo sádlo před škvařením podlévá vodou, ale to mi přijde zbytečné, protože pokud zahříváme pomalu už od začátku, sádlo vodu nepotřebuje. Stejně tak jsem nepostřehl změnu v chuti a kvalitě při přidání trochy mléka ke konci škvaření a i škvarky jsou vždy stejné.
3
Solení sádla je také individuální. Někdo solí, jiný ne, já dle chuti a když, tak ke konci škvaření, po odstavení. Sádlo je vyškvařené v té chvíli, kdy nám škvarky začnou stoupat vzhůru, krásně zezlátnou a sádlo již nepění.
4
Škvarkové sádlo si můžeme udělat jemné a to tak, že škvarky, které jsme z hotového vyškvařeného sádla přecedili rozmixujeme a zpět do sádla vmícháme a sádlo bude jemné, hladké, ale se škvarkovou chutí. Pak si můžeme škvarky nahrubo umlít a do sádla zpět vmíchat, to pak bude mít po vychladnutí sádlovo-škvarkovou strukturu. A nebo škvarky v sádle ponecháme.
5
Škvarkové sádlo uchováváme ve skle nebo keramice, v temnu a chladnu, aby nežluklo. Během chladnutí promícháme, obzvlášť když necháváme sádlo s kousky škvarků, aby neklesly úplně ke dnu sklenice.
6
Škvarkové sádlo mažeme na chléb, používáme do těsta na škvarkové placky, záviny, do pomazánek...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou

Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou

Škvarkové placky

Škvarkové placky

Škvarkové placky II.

Škvarkové placky II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Pomazánky & dipy Jednohubky Vepřové
Pomazánky Vepřové Slané Svačina Večeře Smažení Chlazení Posvícení Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Mléko Sůl Vepřové sádlo
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Špekové knedlíky pro silné muže

Špekové knedlíky pro silné muže

Řecké biftečky z mletého masa

Řecké biftečky z mletého masa

Číňan na houbách

Číňan na houbách

Zapečený bulgur

Zapečený bulgur

Smažené masové kuličky-Ča wan-c´

Smažené masové kuličky-Ča wan-c´

Kuře v sáčku

Kuře v sáčku

Mleté maso se zeleninou II.

Mleté maso se zeleninou II.

Bramborové placky se sýrem po našem

Bramborové placky se sýrem po našem

Doporučujeme

110 minut
Boloňské špagety

Boloňské špagety

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

69
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
42
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
24
Dietní langoše podle Ládi Hrušky
Dietní langoše podle…
23
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
23
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno ovlivní výsledek?
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno…
AHA.cz Macron porušil protokol! Kate zachraňoval William

Macron porušil protokol! Kate zachraňoval William

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Jana Švandová hvězdou Varů: Jak na mladistvé denní i večerní looky podle 78leté herečky?

Jana Švandová hvězdou Varů: Jak na mladistvé denní i večerní looky podle 78leté herečky?

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz Odpadlík Lorenzo Lamas: Šestý rozvod!

Odpadlík Lorenzo Lamas: Šestý rozvod!

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

Další doporučené recepty:

Škvarkové placky s jogurtem
Škvarkové placky s jogurtem
Škvarkové placky se zakysanou smetanou
Škvarkové placky se zakysanou smetanou
Škvarkové rohlíčky II.
Škvarkové rohlíčky II.
Škvarkové tyčinky
Škvarkové tyčinky
Škvarkové tyčinky
Škvarkové tyčinky
Škvarkovka
Škvarkovka
  • Recepty.cz
  • Škvarkové sádlo
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact