• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Škvarkové sádlo
Napište svůj komentář k receptu

Škvarkové sádlo

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 6
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Škvarkové sádlo
Škvarkové sádlo
Škvarkové sádlo
Škvarkové sádlo
Škvarkové sádlo
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

20 porce
    • 3
      kg vepřové sádlo cca 2.5 -
    • 30
      g sůl 25 -
    • 2
      lžíce mléko nebo voda, nemusí být, cca

Postup přípravy receptu

1
Očištěné suché sádlo pokrájíme na kostky cca 1,5 - 2 cm. Sádlo v celku krájíme nejprve na pruhy, které se pak na kostky zhruba stejně velké, dobře a rychleji nakrájí. Pokud chceme škvarky větší, pak můžeme i 2, 5 - 3 cm velké, ale musíme počítat s delší dobou škvaření a na škvarkové sádlo nebudeme ani potřebovat tyto "selské" škvarky, těch by i bylo do škvarkového sádla škoda.
2
Sádlo dáme do širšího kastrolu nebo hrnce a pomalu zahříváme. Za občasného promícháním škvaříme při teplotě cca 120 stupňů. Kdybychom škvařili sádlo na velkém plameni, mohlo by chytit zápach od přepálení a naopak sádlo škvařené při nízké teplotě je plané chuti. Někdo sádlo před škvařením podlévá vodou, ale to mi přijde zbytečné, protože pokud zahříváme pomalu už od začátku, sádlo vodu nepotřebuje. Stejně tak jsem nepostřehl změnu v chuti a kvalitě při přidání trochy mléka ke konci škvaření a i škvarky jsou vždy stejné.
3
Solení sádla je také individuální. Někdo solí, jiný ne, já dle chuti a když, tak ke konci škvaření, po odstavení. Sádlo je vyškvařené v té chvíli, kdy nám škvarky začnou stoupat vzhůru, krásně zezlátnou a sádlo již nepění.
4
Škvarkové sádlo si můžeme udělat jemné a to tak, že škvarky, které jsme z hotového vyškvařeného sádla přecedili rozmixujeme a zpět do sádla vmícháme a sádlo bude jemné, hladké, ale se škvarkovou chutí. Pak si můžeme škvarky nahrubo umlít a do sádla zpět vmíchat, to pak bude mít po vychladnutí sádlovo-škvarkovou strukturu. A nebo škvarky v sádle ponecháme.
5
Škvarkové sádlo uchováváme ve skle nebo keramice, v temnu a chladnu, aby nežluklo. Během chladnutí promícháme, obzvlášť když necháváme sádlo s kousky škvarků, aby neklesly úplně ke dnu sklenice.
6
Škvarkové sádlo mažeme na chléb, používáme do těsta na škvarkové placky, záviny, do pomazánek...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou

Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou

Škvarkové placky

Škvarkové placky

Škvarkové placky II.

Škvarkové placky II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Pomazánky & dipy Jednohubky Vepřové
Pomazánky Vepřové Slané Svačina Večeře Smažení Chlazení Posvícení Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Mléko Sůl Vepřové sádlo
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kefírové lívance

Kefírové lívance

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Muffinky borůvkové

Muffinky borůvkové

Lehký letní salát

Lehký letní salát

Bramborové pagáče

Bramborové pagáče

Čokoládové muffiny k nakousnutí

Čokoládové muffiny k nakousnutí

Zelné knedlíky

Zelné knedlíky

Bagely

Bagely

Uzený losos na grilu

Uzený losos na grilu

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

88
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
85
Salát z quinoy s ředkvičkami a koprem
Salát z quinoy s…
41
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
18
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka

Zajímavé články

Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás ohromí na první sousto
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás…
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak, od klasiky až po netradiční kombinace
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak,…
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré důvody, proč si je jít hned natrhat, plus recepty
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré…
AHA.cz Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Meghan pod palbou kritiky: Využívá své děti?!

Meghan pod palbou kritiky: Využívá své děti?!

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

Další doporučené recepty:

Škvarkové placky s jogurtem
Škvarkové placky s jogurtem
Škvarkové placky se zakysanou smetanou
Škvarkové placky se zakysanou smetanou
Škvarkové rohlíčky II.
Škvarkové rohlíčky II.
Škvarkové tyčinky
Škvarkové tyčinky
Škvarkové tyčinky
Škvarkové tyčinky
Škvarkovka
Škvarkovka
  • Recepty.cz
  • Škvarkové sádlo
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact