Mouku smícháme se solí. Droždí rozmícháme s krystalovým cukrem ve vlažném mléku a necháme na teplém místě přibližně 10 minut vykynout. Vlijeme do mouky, přidáme olej, žloutky a vymísíme tužší hladké těsto. Podle potřeby postupně přidáváme mléko. Těsto necháme na teplém místě asi 30 minut kynout.
2
Na pomouřněném vále uděláme z vykynutého těsta menší bochníčky. Postupně je natenko vyválíme a nakrájíme na 8 dílů.
3
Škvarky nakrájíme na menší kousky, okořeníme mletým černým pepřem, osolíme a promícháme. Na každý díl těsta dáme asi lžičku náplně. Z širší strany svineme směrem ke špičce a upravíme do tvaru rohlíčku.
4
Rohlíčky uložíme dál od sebe na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným bílkem a posypeme kmínem, popřípadě solí podle chuti (můžeme posypat také sýrem). V troubě vyhřáté na 200°C pečeme asi 10-15 minut dozlatova.