• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Škvarkové placky se zakysanou smetanou
Napište svůj komentář k receptu

Škvarkové placky se zakysanou smetanou

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Škvarkové placky se zakysanou smetanou
Škvarkové placky se zakysanou smetanou
Škvarkové placky se zakysanou smetanou
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g hladká mouka
    • 200
      g škvarky celé nebo hrubě pokrájené
    • 1
      ks vejce
    • 25
      g droždí
    • 4
      lžíce mléko vlažné, cca
    • 150
      g zakysaná smetana - pokojová teplota
    • 3
      lžíce vepřové sádlo 2,5 -
    • 0,50
      lžička cukr
    • 1,50
      lžička sůl dle chuti, cca
  • Dále dle chuti:
    • sůl jemná nebo hrubá
    • drcený kmín
    • pepř mletý nebo paprika, kořenící směsi...

Postup přípravy receptu

1
Vlažné mléko smícháme s cukrem, droždím, lžící hladké mouky a necháme vzejít kvásek.
2
Do mísy nasypeme zbylou mouku, přidáme škvarky, vejce, zakysanou smetanu, sůl, sádlo a kvásek. Zaděláme těsto (o trochu tužší než na buchty), které necháme v teple a pod utěrkou nejméně hodinu kynout. Pak těsto rozválíme na pomoučněném stole na plát silný cca 6-7 mm, ze kterého vykrájíme tvořítkem nebo sklenicí menší kolečka, která naskládáme na plech vymazaný sádlem nebo vyložený pečícím papírem. Tam kolečka posypeme dle chuti solí nebo kořením a necháme ještě krátce kynout. Pak vložíme do předehřáté trouby na 175 °C a pečeme dorůžova.
3
Placky podáváme k bílé kávě, zelňačce, bramboračce, gulášové polévce, ale i k pivu jako chuťovku... Nejlepší jsou ještě vlažné.
4
Kdo chce mít placky po upečení lesklé, může je potřít před vložením do trouby rozšlehaným vejcem a pak posypat dle chuti solí a kořením.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Škvarkové placky

Škvarkové placky

Škvarkové placky II.

Škvarkové placky II.

Škvarkové placky rodinné

Škvarkové placky rodinné

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Napalsko | 24. 5. 2017 08:32

    Vypadají velmi dobře,tak jdu na to pečení :-) :)

  • Lucie | 12. 11. 2016 07:53

    Děkuji za recept. Právě snídáme s kávou s mlékem ty, které jsme nedojedli včera :))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané pečení Jednohubky Nejlepší dezerty Chléb & placky Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Pokrmy Chuťovky Moučníky Ostatní Vepřové Pečivo Z mouky/obilovin Slané Pečiva Snídaně Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Pečení Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Drcený kmín Droždí Hladká mouka Mléko Pepř mletý Škvarky Sůl Vejce Vepřové sádlo Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněný hermelín

Plněný hermelín

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Karamelové oplatkové řezy

Karamelové oplatkové řezy

Čínské masové placičky alá Zita Kabátová

Čínské masové placičky alá Zita…

Nakládané brusinky

Nakládané brusinky

Vajíčkový salát se salámem

Vajíčkový salát se salámem

Slané vínové cukroví

Slané vínové cukroví

Jednoduchý kávovník ala medovník

Jednoduchý kávovník ala medovník

Hovězí šuej ču

Hovězí šuej ču

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

34
Jemné ovocné knedlíky z odpalovaného těsta
Jemné ovocné knedlíky z…
31
Pivní výpečky s bramborovými noky
Pivní výpečky s…
23
Fazolky nakyselo s vejci
Fazolky nakyselo s vejci
21
Bleskové kuře na paprice
Bleskové kuře na paprice
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Zneužili nizozemskou princeznu (21): Falešné porno!

Zneužili nizozemskou princeznu (21): Falešné porno!

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Škvarkové placky pečené v kuse
Škvarkové placky pečené v kuse
Škvarkové placky rodinné
Škvarkové placky rodinné
Škvarkové placky s jogurtem
Škvarkové placky s jogurtem
Škvarkové rohlíčky II.
Škvarkové rohlíčky II.
Škvarkové sádlo
Škvarkové sádlo
Škvarkové tyčinky
Škvarkové tyčinky
  • Recepty.cz
  • Škvarkové placky se zakysanou smetanou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact