Z vlahého mléka, trocha cukru, lžíce mouky a droždí vytvoříme kvásek a necháme vzejít. Škvarky posekáme, smícháme zbylé ingredience včetně kvásku, propracujeme těsto a necháme kynout. Pak vykrájíme lžící bochánky, které vytvarujeme do placek a klademe na suchý plech. Necháme i na plechu chvíli kynout, pomažeme mlékem nebo vejcem a pečeme na 180 °C, dokud placky nezrůžoví.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
MICHAELA
|9. 4. 2013 13:48
:-D
Frantiska :)
|5. 4. 2008 20:25
Pro pani Vilmu nevim proc pisete tak hnusne ironicky, pokud vam recept, pote co jste ho vyzkousela nechutnal tak to jde napsat i bez urazek. Ja jsem ho vyzkousela a bylo to dobre
vilma
|28. 3. 2008 15:13
Mák ve škvarkových plackách je minimálně velmi netradiční, nicméně proti gustu žádný dišputát. Jen dejte pozor, nemletý mák je velmi nešetrný ke žlučovodům:-) Dobrou chuť s pejskem a kočičkou přeje VilmaP.S. a co takhle přidat několik špekových kůží?
Helena
|26. 3. 2008 19:29
Kateřinko, mně se ten váš recept líbí a vyzkouším ho. Ti , co haní mají udělat totéž !
Kateřina Dvořáková
|26. 3. 2008 08:47
Paní Vilmo, asi jsem Vaši poznámku nepochopila... Co Vám na tom připadá tak speciálního? Kynuté těsto s vejcem, škvarky, makem a kmínem???
Vilma
|25. 3. 2008 12:44
Co to je za specialitu? Od kdy se tu soutěží s pejskem a kočičkou?
Kateřina Dvořáková
|21. 3. 2008 09:01
No, klidně dejte nemletý, ten tam asi patří spíš, ale já jsem zvyklá dávat mletý - chuť zůstane, ale mák neleze do zubů