Rozšťouchané brambory (nahrubo) a škvarky přidáme do mísy s moukou, ve které jsme udělali důlek, nadrobili do něj droždí posypali cukrem a zalili částí mléka = udělali jsme tzv.rychlý kvásek.
2
Přidáme sůl, zbytek mléka, olej a vypracujeme vláčné těsto, které dáme na plech. Celé množství těsta rozválíme na velikost plechu, rádýlkem nařežeme na díly (kusy) a necháme v teple cca 15 minut odpočinout (kynout). Rozšlehaným vejcem škvarkový plát přetřeme, posypeme solí, kmínem a dáme péct do předehřáté trouby dozlatova.
3
Podáváme teplé, k polévkám nebo bílé kávě. Dobré jsou i studené.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Hanka Dolanská
|13. 7. 2014 08:38
Poctivé domácí placky, vláčné po bramborách a voňavé po škvarkách, no co chtít víc :))))) jen aby na mně ještě nějaká zbyla :)))))))
Katka
|22. 8. 2013 18:35
Vyzkouseno, snedeno, pochvala byla a ja jsem nadsena uplne maximalne. Prvni placky, navic kynute, a takova lahudka. Pry byly lepsi nez dorty.
Bábinka
|16. 9. 2011 09:54
Jinak než v kuse placky ani nedělám, je to rychlejší a stejně jsou v mžiku pryč a při vykrajování jsem se navíc zlobila s vypadáváním škvarků.
Chadimová Renáta
|26. 7. 2011 21:32
Škvarkové placky jsem dělala prvně a mooooc se mi povedly. Byly jemné a nadýchané, takové jaké si pamatuji od babičky, ta je sice dělala kulaté, ale stejně dobroučké. Děkuji mockrát za recept,
Jana
|6. 5. 2011 20:07
Placky neměly chybu,díky bramborám byly krásně vláčné. Pekla jsem je k dršťkové polévce ze zbylých brambor z druhého dne a příště musím udělat víc,aby jich pár i zbylo.