Škvarky umeleme nebo alespoň jemně usekáme. Trochu méně než je škvarků přidáme hladké mouky a promícháme. Z mouky, soli, vejce (vajec) a mléka umícháme hladké, měkké těsto. Necháme chvíli odpočinout. Na pomoučeném vále roztáhneme do placky, doprostřed dáme bochánek škvarků s moukou a vypracujeme jako listové těsto - překládáme a válíme, nebo aspoň uplácáme a roztahujeme. Jsme-li líní, zamícháme škvarky přímo do těsta, ale není to ono.
2
Těsto vyválíme na půl cm, vykrajujeme (hrncem) placky a pečeme na suché pánvi, nejlépe litinové nebo teflonové. Při pečlivé práci těsto krásně lístkuje.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
irena
|15. 9. 2011 19:36
je dobri,ale opravdu jak to pise.podle receptu
Martin Valový
|7. 1. 2007 23:22
Souhlas, kolik škvarků a mouky na 1 vejce ?
Airan
|29. 8. 2006 13:33
Velice zajimavy recept, jen ingredience jsou moc orientacne. Mohla by autorka to upresnit? Co znamena "mouku trochu mene nez skvarku" - muze to byt 20g, ale muze byt i 100g? Dekuji predem.