Ze všech výše uvedených ingrediencí vypracujeme těsto. Těsto musí být husté jako na buchty. Uděláme menší bochánky, trochu je zplacatíme, asi jako kdyby jste dělali karbanátky, vezmeme nůž a uděláme na každé placičce mřížky.
2
Trochu je potřeme rozpuštěným sádlem. Dáváme do horké trouby, když jsou ze shora upečené, obrátíme je na druhou stranu a opětovně pomažeme trochou sádla.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Martina
|23. 3. 2016 09:21
V receptu není sůl? Díky
Bára
|22. 11. 2015 20:13
Musím říci, jako tady už nkdo napsal, jsou opravdu takové, jako dělávala i moje babička...A k tomu ještě tak jednoduché!!! :-P Doporučuji...a jdu opět na ně!
Asi jsem někde udělala chybu, ale měla jsem je suché.... málo mléka? Sádlem jsem mazala před i po upečení a sůl je opravdu nutná.Příště snad budou lepší.
Mike
|18. 5. 2013 19:00
Dlouho jsem měl na škvarkové placky chuť.. Dělávala je výtečně moje babička. V krámě lze těžko sehnat, tak jsem zabrousil na recepty, upekl podle tohoto receptu a jsou skoro jako od babičky :-P ;-)
Placky jsem dělala poprvé a právě podle tohoto receptu, musím říct že se mi povedly, přítel se olizoval až za ušima. Pekla jsem je v mikrovlnné troubě, která má funkci pečení a i v té se to povedlo - stačilo jim deset minut z každé strany.
pavlina prochazkova
|28. 3. 2009 20:55
Tak dnes jsem vyzkoušela, jen kdybych lépe četla vaše komentáře, tak bych zjistila, že chybí sůl. Já sice přidala lžičku soli, ale mohlo být i více. Těsto jsem zadělala v domácí pekárně, celé škvarky jsem přidala na závěr míchání, pekla jsem jen z jedné strany a potírala sádlem + vajíčko = super výsledek, jen příště více osolím.
Martina Marťásek
|24. 1. 2008 10:01
Výborné :-)) Včera jsem zadělala těsto v pekárně , mouky jsem dala jednu čtvrtinu celozrnné . A protože jsem zapomněla přidat do těsta vejce , tak jsem jím aspoň placky potřela a sypala hrubou solí a lněným semínkem . Neotáčela jsem je a jsou opravdu povedené , přikládám fotečku a dávám za jedna :-))
Dana Křížová
|7. 11. 2007 15:38
No, udělala jsem je podle tohoto receptu, nakonec jsem si to nějak přebrala a JSOU ÚŽASNÝ!!!!!!! Několikrát jsem je pekla podle různých složitých receptů a nikdy nebyly takovéhle!!! Fakt jsou super!!!!!! Dávám za 1!
Dana Křížová
|7. 11. 2007 12:41
A ještě mě zajímá... to rozpuštěné sádlo je jen na potření nebo do těsta? Omlouvám se za otázky, ale nějak to z toho receptu nechápu ;o)
Dana Křížová
|7. 11. 2007 11:48
Tak se na ně chystám a taky mě zajímá, jestli se opravdu nenechávají kynout. A co to droždí.... kvásek nebo ne? Díky ;o)
jolana Matějovská
|5. 11. 2007 17:14
výborné a to moc
Ladka
|17. 12. 2006 12:28
Nenechávala jsem kynout , byly dobré a jsem začátečník v pečení přesto se mi povedly !!!!Díky za recept .
Eliška
|23. 11. 2006 15:28
Uděláme nejdřív kvásek, nebo se droždí do těsta rozdrobí a ihed zpracovává. Nenecháváme ani kynout? Děkuji
Mucule
|13. 11. 2005 07:57
Omlouvám se, že jsem nenapsala sůl,věřím, že i bez tohoto opomenutí se Vám všem povedly. Škvarky dávám vcelku. Placky jsou lepší, když se obrátí, mají chřupkavou kůrčičku.
jana
|19. 9. 2005 22:02
Raději mám škvarky vcelku a v receptu není napsaná sůl. Sypávám je je kmínem, nebo sezamem. A neobracím, peču je na pečícím papíru
Anonym
|30. 6. 2005 09:11
vcelku:-))
Naďa
|26. 6. 2005 21:52
Škvarky se dávají vcelku,nebo je melete? Díky za odpověď.
Ladislava Hrubesova
|26. 6. 2005 20:22
Dnes jsem Vas recept vyzkousela a sklidila opravdu veliky uspech. Mohu ho jen vsem doporucït, at ho taky zkusi. Moc dekuji, ze jste sem Vasim receptem prispela.
Jan Gallischek
|18. 4. 2005 21:40
Děkuji za tento recept.Dělávala ho moje bývalá tchýně a já se po nich mohl utlouct. Ještě jednou dík