Já jsem pekla škvarkové placky podle různých receptů a vždycky mi vyšly tvrdé, že by s nimi šly zatloukat cvoky. Až jsem náhodou v televizi viděla a následně i vyzkoušela recept Haliny Pawlowské a mohu doporučit, placky jsou luxusní :-* . Recept zde jsem nezkoušela, tak se k němu bohužel nemohu vyjádřit.
Řekne mi někdo, proč jsem ty placky měla celkem tvrdý? :-D
Právě jsem je dopekla a jsou opravdu výborné,křehké,křupavé,místo másla jsem použila sádlo, jen se mi to zdají málo slané ,kakže příště osolím i škvarky,přiměřeně,chce to prostě vyzkoušet,každý solí jinak. :-)
moc dobre krupave akorat opravdu vice soli
Rozehřála jsem si malinko sádla,másla a stedeného mléka,pak jsem přidala na jemno nakrájené škvarky, Vše sem zamíchala. Do mouky jsem dala malinko přášku do pečiva. A jsou výborné :-)
Zdá se mi, že to mohlo víc vykynout, ale nevím, jestli byla chyba ve smetaně nebo ve zpracování. Jinak byly dobré, i špetku soli jsem dala do těsta, ale myslím, že by to sneslo tak dvě.
Eligie, a jak to dopadlo?
Před chvílí jsem tento recept našla na "labuznik.com", ale protože jsem škvarkové placky nikdy nedělala, mrkla jsem na tyto své oblíbené stránky, zda není nějaký komentář. Téměr není, ale recept se mi líbí a chci "likvidovat" zbytky z ledničky a místo másla a mléka použít zakysanou smetanu. Ozvu se, jak to dopadlo.
Určitě bych dal sůl i do těsta.