• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Škvarkové placičky
Napište svůj komentář k receptu

Škvarkové placičky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 8
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Škvarkové placičky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks brambory vařená /cca 100g
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 150
      g škvarky
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      dl mléko
    • 0,50
      balíček sušené droždí
    • sůl dle chuti
    • 0,25
      lžička cukr
    • vejce na potření
    • kmín
    • sezamová semínka na ozdobení
    • mouka na podsypávání

Postup přípravy receptu

1
Bramboru nastrouháme na jemno, přidáme ostatní suroviny (mimo ŠKVARKŮ) a zpracujeme těsto, které necháme pod utěrkou na teplém místě kynout, třeba dvě hodinky. Vykynuté rozválíme na výšku asi 3/4 cm, posypeme rozsekanými, nebo rozemletými škvarky, přeložíme a zase rozválíme, to uděláme ještě jednou. Těsto si při válení podsypáváme moukou. Vyválené těsto na výšku asi 3/4 cm si necháme ještě na vále dokynou asi 1/2 hod. Potom vykrájíme kolečka, která dáváme na pečící papír. Pomažeme vajíčkem a posypeme kmínem nebo seznamem. Pečeme v předehřáté troubě na 170-180 °C do zlatova.
2
Množství je na 2 plechy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Škvarkové placky

Škvarkové placky

Škvarkové placky II.

Škvarkové placky II.

Škvarkové pagáčiky s tvarohem

Škvarkové pagáčiky s tvarohem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Peťa | 20. 10. 2012 17:40

    Prosím ,mám jen droždí v kosce, tak kolik toho ? Děkuji za radu :-)

  • Božena | 31. 5. 2012 12:56

    Dneska jsem upekla škvarkové placičky jsou výborné, jiné už péct nebudu děkuji.

  • Pája S | 29. 9. 2010 22:51

    Oó,to jsem nechtěla.Nechtíc jsem nahradila původní foto.To mne opravdu mrzí!!!Měla jsem za to,že se přidá jako další foto.:-(

  • Pája S | 29. 9. 2010 17:50

    Naprosto famozní placičky.Žádným vajíčkem jsem nepomazala ani nesypala sezamem.Jsou výtečné jen tak .Za 1!!!:-)

  • Lenka Pernicová | 20. 3. 2009 23:34

    Říkáme jim pagáčky

  • Lenka Pernicová | 20. 3. 2009 23:25

    Moje maminka tyto placičky dělala bez nastrouhané brambory, škvarky mlela, protože se pak na těsto lépe roztírají. Překládala 3x až 4x a pak se těsto lístkovalo. Rozválenou placku krájíme na čtverce cca 5x5 cm, protože pak nejsou zbytky z koleček. Je to jen praktická rada z dlouholeté zkušenosti. Tyto placky jsou u nás na Moravě(Valašsko) dost oblíbené a podávaly se jako příloha k fazolové polévce.

  • Eva Švířová | 17. 3. 2009 21:47

    Ahojík Maruško, nelístkovalo, úplně v pohodě, těsto jsem zadělala v pekárně na chleba a nechala vykynout, vše jako v popisu, vyběhlo moc hezky, když jsem ho vyklopila, tak kleslo,rozválela a pracovala dle popisu, po přeložení jsem jsem ho nechala ještě vykynou cca 30 minut a pak hrníčkem vykrájela kolečka, nechala ještě chvíli na plechu s papírem nakynout, potřela vajíčkem a posypala kmínem. Pekla na 170st. Když jsem je vytáhla z trouby, tak jsem je dala na papírovou utěrku, aby se vsákl omastek a nebyly tak mastné. No a manžel pravil, ráj v hubě :-).

  • Marie Šindelová | 15. 3. 2009 19:26

    Evo,prosím vás,nelístkuje vám to těsto?Postupem mi to připomíná plundrové těsto(u nás oblíbené).Docela mě mrzí,že jsem si nepřečetla nové recepty dřív-dělala jsem totiž k večeři na přání manžela bramborové placky.Bývala bych je hned vyzkoušela.Dík

  • Eva Švířová | 13. 3. 2009 18:15

    Je to převzatý recept, ale úžasný zaslala jsem dnes i foto. Napoprvé se povedly. Vřele doporučuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Z mouky/obilovin Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cukr Kmín Mléko Mouka Polohrubá mouka Rostlinný olej Sezamová semínka Škvarky Sůl Sušené droždí Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Norská rybí polévka

Norská rybí polévka

Tříbarevný koláč II.

Tříbarevný koláč II.

Maso v jogurtu

Maso v jogurtu

Jablečné čatní

Jablečné čatní

Senzační řezy z velkého plechu

Senzační řezy z velkého plechu

Koláčky z listového těsta

Koláčky z listového těsta

Broskvový želé řez

Broskvový želé řez

Bloody Mary II.

Bloody Mary II.

Můj dýňový džus

Můj dýňový džus

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

36
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Palačinky (na palačinkovač)
Palačinky (na…
22
Buřty na pivě
Buřty na pivě
19
Míša řezy
Míša řezy

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Vendula Pizingerová jako z Účastníků zájezdu: V Chorvatsku smaží řízky!

Vendula Pizingerová jako z Účastníků zájezdu: V Chorvatsku smaží řízky!

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Další doporučené recepty:

Škvarkové pagáčiky s tvarohem
Škvarkové pagáčiky s tvarohem
Škvarkové pagáčky
Škvarkové pagáčky
Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly... nejen z remosky
Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly.…
Škvarkové placky
Škvarkové placky
Škvarkové placky II.
Škvarkové placky II.
Škvarkové placky pečené v kuse
Škvarkové placky pečené v kuse
  • Recepty.cz
  • Škvarkové placičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact