• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Škvarkové placičky
Napište svůj komentář k receptu

Škvarkové placičky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 9
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Škvarkové placičky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks brambory vařená /cca 100g
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 150
      g škvarky
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      dl mléko
    • 0,50
      balíček sušené droždí
    • sůl dle chuti
    • 0,25
      lžička cukr
    • vejce na potření
    • kmín
    • sezamová semínka na ozdobení
    • mouka na podsypávání

Postup přípravy receptu

1
Bramboru nastrouháme na jemno, přidáme ostatní suroviny (mimo ŠKVARKŮ) a zpracujeme těsto, které necháme pod utěrkou na teplém místě kynout, třeba dvě hodinky. Vykynuté rozválíme na výšku asi 3/4 cm, posypeme rozsekanými, nebo rozemletými škvarky, přeložíme a zase rozválíme, to uděláme ještě jednou. Těsto si při válení podsypáváme moukou. Vyválené těsto na výšku asi 3/4 cm si necháme ještě na vále dokynou asi 1/2 hod. Potom vykrájíme kolečka, která dáváme na pečící papír. Pomažeme vajíčkem a posypeme kmínem nebo seznamem. Pečeme v předehřáté troubě na 170-180 °C do zlatova.
2
Množství je na 2 plechy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Škvarkové placky

Škvarkové placky

Škvarkové placky II.

Škvarkové placky II.

Škvarkové pagáčiky s tvarohem

Škvarkové pagáčiky s tvarohem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Peťa | 20. 10. 2012 17:40

    Prosím ,mám jen droždí v kosce, tak kolik toho ? Děkuji za radu :-)

  • Božena | 31. 5. 2012 12:56

    Dneska jsem upekla škvarkové placičky jsou výborné, jiné už péct nebudu děkuji.

  • Pája S | 29. 9. 2010 22:51

    Oó,to jsem nechtěla.Nechtíc jsem nahradila původní foto.To mne opravdu mrzí!!!Měla jsem za to,že se přidá jako další foto.:-(

  • Pája S | 29. 9. 2010 17:50

    Naprosto famozní placičky.Žádným vajíčkem jsem nepomazala ani nesypala sezamem.Jsou výtečné jen tak .Za 1!!!:-)

  • Lenka Pernicová | 20. 3. 2009 23:34

    Říkáme jim pagáčky

  • Lenka Pernicová | 20. 3. 2009 23:25

    Moje maminka tyto placičky dělala bez nastrouhané brambory, škvarky mlela, protože se pak na těsto lépe roztírají. Překládala 3x až 4x a pak se těsto lístkovalo. Rozválenou placku krájíme na čtverce cca 5x5 cm, protože pak nejsou zbytky z koleček. Je to jen praktická rada z dlouholeté zkušenosti. Tyto placky jsou u nás na Moravě(Valašsko) dost oblíbené a podávaly se jako příloha k fazolové polévce.

  • Eva Švířová | 17. 3. 2009 21:47

    Ahojík Maruško, nelístkovalo, úplně v pohodě, těsto jsem zadělala v pekárně na chleba a nechala vykynout, vše jako v popisu, vyběhlo moc hezky, když jsem ho vyklopila, tak kleslo,rozválela a pracovala dle popisu, po přeložení jsem jsem ho nechala ještě vykynou cca 30 minut a pak hrníčkem vykrájela kolečka, nechala ještě chvíli na plechu s papírem nakynout, potřela vajíčkem a posypala kmínem. Pekla na 170st. Když jsem je vytáhla z trouby, tak jsem je dala na papírovou utěrku, aby se vsákl omastek a nebyly tak mastné. No a manžel pravil, ráj v hubě :-).

  • Marie Šindelová | 15. 3. 2009 19:26

    Evo,prosím vás,nelístkuje vám to těsto?Postupem mi to připomíná plundrové těsto(u nás oblíbené).Docela mě mrzí,že jsem si nepřečetla nové recepty dřív-dělala jsem totiž k večeři na přání manžela bramborové placky.Bývala bych je hned vyzkoušela.Dík

  • Eva Švířová | 13. 3. 2009 18:15

    Je to převzatý recept, ale úžasný zaslala jsem dnes i foto. Napoprvé se povedly. Vřele doporučuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Z mouky/obilovin Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cukr Kmín Mléko Mouka Polohrubá mouka Rostlinný olej Sezamová semínka Škvarky Sůl Sušené droždí Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pekingské maso

Pekingské maso

Jáhlová polévka s houbami

Jáhlová polévka s houbami

Australská čokoládová buchta z červené řepy

Australská čokoládová buchta z…

Dort srdce

Dort srdce

Hrníčkový šlehačkový dort

Hrníčkový šlehačkový dort

Dršťková polévka z kuřecích žaludků

Dršťková polévka z kuřecích žaludků

Angreštový pudink s černým rybízem

Angreštový pudink s černým rybízem

Bochánky z odpalovaného těsta

Bochánky z odpalovaného těsta

Pikantní kuřecí nudličky

Pikantní kuřecí nudličky

Doporučujeme

15 minut
Papriková frittata

Papriková frittata

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

94
Pórkový mls
Pórkový mls
38
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
35
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
35
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
32
Míša řezy
Míša řezy

Zajímavé články

Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže vyspat se dorůžova
Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže…
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte si svůj oblíbený opilý dezert
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte…
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to pískorky?
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to…
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
AHA.cz Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Hvězda světového formátu Anna Geislerová ovládla červený koberec v Cannes!

Hvězda světového formátu Anna Geislerová ovládla červený koberec v Cannes!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Verešová s maminkou Ester: Po velkém strachu mejdan!

Verešová s maminkou Ester: Po velkém strachu mejdan!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Lilií Khousnoutdinovou

Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Lilií Khousnoutdinovou

Další doporučené recepty:

Škvarkové pagáčiky s tvarohem
Škvarkové pagáčiky s tvarohem
Škvarkové pagáčky
Škvarkové pagáčky
Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly... nejen z remosky
Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly.…
Škvarkové placky
Škvarkové placky
Škvarkové placky II.
Škvarkové placky II.
Škvarkové placky pečené v kuse
Škvarkové placky pečené v kuse
  • Recepty.cz
  • Škvarkové placičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact