• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Škvarkové placičky
Napište svůj komentář k receptu

Škvarkové placičky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 8
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Škvarkové placičky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks brambory vařená /cca 100g
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 150
      g škvarky
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      dl mléko
    • 0,50
      balíček sušené droždí
    • sůl dle chuti
    • 0,25
      lžička cukr
    • vejce na potření
    • kmín
    • sezamová semínka na ozdobení
    • mouka na podsypávání

Postup přípravy receptu

1
Bramboru nastrouháme na jemno, přidáme ostatní suroviny (mimo ŠKVARKŮ) a zpracujeme těsto, které necháme pod utěrkou na teplém místě kynout, třeba dvě hodinky. Vykynuté rozválíme na výšku asi 3/4 cm, posypeme rozsekanými, nebo rozemletými škvarky, přeložíme a zase rozválíme, to uděláme ještě jednou. Těsto si při válení podsypáváme moukou. Vyválené těsto na výšku asi 3/4 cm si necháme ještě na vále dokynou asi 1/2 hod. Potom vykrájíme kolečka, která dáváme na pečící papír. Pomažeme vajíčkem a posypeme kmínem nebo seznamem. Pečeme v předehřáté troubě na 170-180 °C do zlatova.
2
Množství je na 2 plechy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Škvarkové placky

Škvarkové placky

Škvarkové placky II.

Škvarkové placky II.

Škvarkové pagáčiky s tvarohem

Škvarkové pagáčiky s tvarohem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Peťa | 20. 10. 2012 17:40

    Prosím ,mám jen droždí v kosce, tak kolik toho ? Děkuji za radu :-)

  • Božena | 31. 5. 2012 12:56

    Dneska jsem upekla škvarkové placičky jsou výborné, jiné už péct nebudu děkuji.

  • Pája S | 29. 9. 2010 22:51

    Oó,to jsem nechtěla.Nechtíc jsem nahradila původní foto.To mne opravdu mrzí!!!Měla jsem za to,že se přidá jako další foto.:-(

  • Pája S | 29. 9. 2010 17:50

    Naprosto famozní placičky.Žádným vajíčkem jsem nepomazala ani nesypala sezamem.Jsou výtečné jen tak .Za 1!!!:-)

  • Lenka Pernicová | 20. 3. 2009 23:34

    Říkáme jim pagáčky

  • Lenka Pernicová | 20. 3. 2009 23:25

    Moje maminka tyto placičky dělala bez nastrouhané brambory, škvarky mlela, protože se pak na těsto lépe roztírají. Překládala 3x až 4x a pak se těsto lístkovalo. Rozválenou placku krájíme na čtverce cca 5x5 cm, protože pak nejsou zbytky z koleček. Je to jen praktická rada z dlouholeté zkušenosti. Tyto placky jsou u nás na Moravě(Valašsko) dost oblíbené a podávaly se jako příloha k fazolové polévce.

  • Eva Švířová | 17. 3. 2009 21:47

    Ahojík Maruško, nelístkovalo, úplně v pohodě, těsto jsem zadělala v pekárně na chleba a nechala vykynout, vše jako v popisu, vyběhlo moc hezky, když jsem ho vyklopila, tak kleslo,rozválela a pracovala dle popisu, po přeložení jsem jsem ho nechala ještě vykynou cca 30 minut a pak hrníčkem vykrájela kolečka, nechala ještě chvíli na plechu s papírem nakynout, potřela vajíčkem a posypala kmínem. Pekla na 170st. Když jsem je vytáhla z trouby, tak jsem je dala na papírovou utěrku, aby se vsákl omastek a nebyly tak mastné. No a manžel pravil, ráj v hubě :-).

  • Marie Šindelová | 15. 3. 2009 19:26

    Evo,prosím vás,nelístkuje vám to těsto?Postupem mi to připomíná plundrové těsto(u nás oblíbené).Docela mě mrzí,že jsem si nepřečetla nové recepty dřív-dělala jsem totiž k večeři na přání manžela bramborové placky.Bývala bych je hned vyzkoušela.Dík

  • Eva Švířová | 13. 3. 2009 18:15

    Je to převzatý recept, ale úžasný zaslala jsem dnes i foto. Napoprvé se povedly. Vřele doporučuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Z mouky/obilovin Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cukr Kmín Mléko Mouka Polohrubá mouka Rostlinný olej Sezamová semínka Škvarky Sůl Sušené droždí Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mexické "Guacamole"

Mexické "Guacamole"

Zapečené brambory se šlehačkou

Zapečené brambory se šlehačkou

Rybí pomazánka III.

Rybí pomazánka III.

Kuřecí medailonky na kari s pórkem

Kuřecí medailonky na kari s pórkem

Mandlové hrudky - nepečené

Mandlové hrudky - nepečené

Dýňová bábovka (řez) s kokosem

Dýňová bábovka (řez) s kokosem

Fazolková omáčka

Fazolková omáčka

Sladko-pálivé kuřecí kousky obalené ve slanině

Sladko-pálivé kuřecí kousky obalené…

Vláčný makovník / makovec

Vláčný makovník / makovec

Doporučujeme

Zapečená kuřecí prsa

Zapečená kuřecí prsa

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

95
Broskvové šátečky
Broskvové šátečky
33
Šťouchané brambory s medvědím česnekem
Šťouchané brambory s…
32
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
31
Nejjednoduší rohlíky z domácí pekárny
Nejjednoduší rohlíky z…
31
Vajíčková pomazánka
Vajíčková pomazánka

Zajímavé články

Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho oblíbené těstoviny, které dodají mužnost
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho…
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni určitě nedělejte!
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni…
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
AHA.cz Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Velké změny na filmovém festivalu v Cannes: Zákaz nahoty!

Velké změny na filmovém festivalu v Cannes: Zákaz nahoty!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

Další doporučené recepty:

Škvarkové pagáčiky s tvarohem
Škvarkové pagáčiky s tvarohem
Škvarkové pagáčky
Škvarkové pagáčky
Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly... nejen z remosky
Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly.…
Škvarkové placky
Škvarkové placky
Škvarkové placky II.
Škvarkové placky II.
Škvarkové placky pečené v kuse
Škvarkové placky pečené v kuse
  • Recepty.cz
  • Škvarkové placičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact