• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Škvarkové placičky
Napište svůj komentář k receptu

Škvarkové placičky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 9
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Škvarkové placičky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks brambory vařená /cca 100g
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 150
      g škvarky
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      dl mléko
    • 0,50
      balíček sušené droždí
    • sůl dle chuti
    • 0,25
      lžička cukr
    • vejce na potření
    • kmín
    • sezamová semínka na ozdobení
    • mouka na podsypávání

Postup přípravy receptu

1
Bramboru nastrouháme na jemno, přidáme ostatní suroviny (mimo ŠKVARKŮ) a zpracujeme těsto, které necháme pod utěrkou na teplém místě kynout, třeba dvě hodinky. Vykynuté rozválíme na výšku asi 3/4 cm, posypeme rozsekanými, nebo rozemletými škvarky, přeložíme a zase rozválíme, to uděláme ještě jednou. Těsto si při válení podsypáváme moukou. Vyválené těsto na výšku asi 3/4 cm si necháme ještě na vále dokynou asi 1/2 hod. Potom vykrájíme kolečka, která dáváme na pečící papír. Pomažeme vajíčkem a posypeme kmínem nebo seznamem. Pečeme v předehřáté troubě na 170-180 °C do zlatova.
2
Množství je na 2 plechy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Škvarkové placky

Škvarkové placky

Škvarkové placky II.

Škvarkové placky II.

Škvarkové pagáčiky s tvarohem

Škvarkové pagáčiky s tvarohem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Peťa | 20. 10. 2012 17:40

    Prosím ,mám jen droždí v kosce, tak kolik toho ? Děkuji za radu :-)

  • Božena | 31. 5. 2012 12:56

    Dneska jsem upekla škvarkové placičky jsou výborné, jiné už péct nebudu děkuji.

  • Pája S | 29. 9. 2010 22:51

    Oó,to jsem nechtěla.Nechtíc jsem nahradila původní foto.To mne opravdu mrzí!!!Měla jsem za to,že se přidá jako další foto.:-(

  • Pája S | 29. 9. 2010 17:50

    Naprosto famozní placičky.Žádným vajíčkem jsem nepomazala ani nesypala sezamem.Jsou výtečné jen tak .Za 1!!!:-)

  • Lenka Pernicová | 20. 3. 2009 23:34

    Říkáme jim pagáčky

  • Lenka Pernicová | 20. 3. 2009 23:25

    Moje maminka tyto placičky dělala bez nastrouhané brambory, škvarky mlela, protože se pak na těsto lépe roztírají. Překládala 3x až 4x a pak se těsto lístkovalo. Rozválenou placku krájíme na čtverce cca 5x5 cm, protože pak nejsou zbytky z koleček. Je to jen praktická rada z dlouholeté zkušenosti. Tyto placky jsou u nás na Moravě(Valašsko) dost oblíbené a podávaly se jako příloha k fazolové polévce.

  • Eva Švířová | 17. 3. 2009 21:47

    Ahojík Maruško, nelístkovalo, úplně v pohodě, těsto jsem zadělala v pekárně na chleba a nechala vykynout, vše jako v popisu, vyběhlo moc hezky, když jsem ho vyklopila, tak kleslo,rozválela a pracovala dle popisu, po přeložení jsem jsem ho nechala ještě vykynou cca 30 minut a pak hrníčkem vykrájela kolečka, nechala ještě chvíli na plechu s papírem nakynout, potřela vajíčkem a posypala kmínem. Pekla na 170st. Když jsem je vytáhla z trouby, tak jsem je dala na papírovou utěrku, aby se vsákl omastek a nebyly tak mastné. No a manžel pravil, ráj v hubě :-).

  • Marie Šindelová | 15. 3. 2009 19:26

    Evo,prosím vás,nelístkuje vám to těsto?Postupem mi to připomíná plundrové těsto(u nás oblíbené).Docela mě mrzí,že jsem si nepřečetla nové recepty dřív-dělala jsem totiž k večeři na přání manžela bramborové placky.Bývala bych je hned vyzkoušela.Dík

  • Eva Švířová | 13. 3. 2009 18:15

    Je to převzatý recept, ale úžasný zaslala jsem dnes i foto. Napoprvé se povedly. Vřele doporučuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Z mouky/obilovin Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cukr Kmín Mléko Mouka Polohrubá mouka Rostlinný olej Sezamová semínka Škvarky Sůl Sušené droždí Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krůtí vejmysl

Krůtí vejmysl

Rychlí šneci

Rychlí šneci

Hrstkové ovocné knedlíky

Hrstkové ovocné knedlíky

Brambory s kysanou smetanou

Brambory s kysanou smetanou

Zatloukané řízky

Zatloukané řízky

Fish & chips

Fish & chips

Banánový krém - poháry, dezerty, dorty...

Banánový krém - poháry, dezerty,…

Bramboráky se zelnou směsí

Bramboráky se zelnou směsí

Thajské žluté zeleninové karí

Thajské žluté zeleninové karí

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

113
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
112
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
112
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
68
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
47
Švestkový závin s mandlemi
Švestkový závin s…

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz S králem je zle? Harry má kráčet po boku Williama za rakví jejich otce

S králem je zle? Harry má kráčet po boku Williama za rakví jejich otce

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Hvězdy ve varu na Innogy party: Hrdličky a pařmeni!

Hvězdy ve varu na Innogy party: Hrdličky a pařmeni!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Škvarkové pagáčiky s tvarohem
Škvarkové pagáčiky s tvarohem
Škvarkové pagáčky
Škvarkové pagáčky
Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly... nejen z remosky
Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly.…
Škvarkové placky
Škvarkové placky
Škvarkové placky II.
Škvarkové placky II.
Škvarkové placky pečené v kuse
Škvarkové placky pečené v kuse
  • Recepty.cz
  • Škvarkové placičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact