• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Škvarkové pagáčky
Napište svůj komentář k receptu

Škvarkové pagáčky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Škvarkové pagáčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg hladká mouka
    • 0,25
      kg škvarky Mleté
    • zakysaná smetana
    • sůl
    • pepř mletý Trochu
    • 2
      dl mléko
    • droždí
    • 1
      lžička cukr
    • 2
      ks vejce
    • 0,50
      dl rostlinný olej

Postup přípravy receptu

1
Z trochy mléka, cukru a droždí připravíme kvásek. Mouku prosejeme do mísy, přidáme sůl, pepř, vejce, olej, kysanou smetanu a kvásek. Zamísíme těsto, podle hustoty přidáme vlažné mléko. Těsto necháme kynout asi 1/2 hodiny. Potom ho na vále trochu rozválíme a posypeme mletými škvarky a přeložíme 3x jako listové těsto. Mezi každým přeložením necháme chvíli kynout.
2
Potom rozválíme na výšku 1,5 cm až 2 cm a těsto nařízneme mělce do tvaru mřížky. Kulatou formičkou vykrajujeme pagáčky, klademe na plech,mažeme rozšlehaným vejcem a sypeme solí a kmínem, popřípadě sezamem, chili paprikou aj. Pečeme ve vyhřáté troubě do růžova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Škvarkové placky

Škvarkové placky

Škvarkové placky II.

Škvarkové placky II.

Škvarkové pagáčiky s tvarohem

Škvarkové pagáčiky s tvarohem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kokrhelcova | 14. 4. 2013 19:20

    :-D :-Zkousim poprve, testo uz kyne, potom napisu jak se zdarilo :-[

  • Kokot piča u holiča | 28. 1. 2013 16:13

    jeto moc dobré hodí :) 8-)

  • miklošková | 21. 5. 2012 20:40

    Karpatské pagáčky Těsto: • 600g polohrubé mouky • 450 ml mléka • 100ml oleje • 1 lžička soli • 1 kostka droždí • 3 lžíce cukru písek • Náplň: • 1 Héra • 1 žloutek • špetka soli • 20dkg tvrdého sýra • 6 stroužků česneku • Sezam, Mák, kmín na posypání 1. z uvedených surovin zpracujeme těsto a necháme 20 min. vykynout 2. utřeme Héru se žloutky přidáme nastrouhaný sýr a česnek, sůl 3. těsto rozdělíme na 2 díly a vyválíme asi 0,5cm vysoko potřeme nádivkou srolujeme a krájíme kolečka 1cm 4. dáme na plech potřeme nádivkou a posypeme sezamem atd. necháme 15min. vykynout pečeme na 180°C asi 15 min

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Mléko Pepř mletý Rostlinný olej Škvarky Sůl Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsíčka po provensálsku

Kuřecí prsíčka po provensálsku

Gnocchi se šlehačkou, slaninou a šalvějí

Gnocchi se šlehačkou, slaninou a…

Česneková plec

Česneková plec

Domácí gyros

Domácí gyros

Vynikající vanilková zmrzlina

Vynikající vanilková zmrzlina

Bylinkovo-okurkový nápoj

Bylinkovo-okurkový nápoj

Zelňačka pro přátele

Zelňačka pro přátele

Domácí vepřová šunka

Domácí vepřová šunka

Bramborový salát s okurkou a koprem

Bramborový salát s okurkou a koprem

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

189
Nejlepší vaječný likér
Nejlepší vaječný likér
110
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
108
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…
86
Vepřové s kapustičkami
Vepřové s kapustičkami
46
Výborný dresing
Výborný dresing

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Škvarková pomazánka sterilovaná
Škvarková pomazánka sterilovaná
Škvarkové pagáčiky
Škvarkové pagáčiky
Škvarkové pagáčiky s tvarohem
Škvarkové pagáčiky s tvarohem
Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly... nejen z remosky
Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly.…
Škvarkové placičky
Škvarkové placičky
Škvarkové placky
Škvarkové placky
  • Recepty.cz
  • Škvarkové pagáčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact