• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády Okurky
  • Recepty.cz
  • Škvarkové pagáčiky s tvarohem
Napište svůj komentář k receptu

Škvarkové pagáčiky s tvarohem

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Škvarkové pagáčiky s tvarohem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g polohrubá mouka
    • 40
      g droždí
    • 2
      lžíce cukr
    • 150
      ml mléko
    • 250
      g zakysaná smetana
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 3
      ks žloutek
    • 2
      lžíce sladká smetana
    • sůl
    • 1
      vejce
    • 300
      g škvarky umleté

Postup přípravy receptu

1
Z droždí, mléka a cukru uděláme kvásek a vykynutý zpracujeme s moukou, solí, žloutky a kysanou smetanou a necháme vykynout 30 minut. Potom ho na desce vyválíme na čtverec, potřeme škvarky rozmíchanými s tvarohem, přeložíme jako obálku a necháme 30 minut kynout. Opakujeme ještě 2x. Potom těsto vyválíme na sílu 1 cm a vykrajujeme pagáčiky. Vidličkou na ně uděláme mřížku, potřeme vejcem rozmíchaným se sladkou smetanou a ve vyhřáté troubě upečeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Škvarkové pagáčiky

Škvarkové pagáčiky

Slavnostní mandlové pagáčiky

Slavnostní mandlové pagáčiky

Škvarkové placky

Škvarkové placky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • allena89
    allena89 | 31. 1. 2015 10:26

    Opravdu výborné pagáčiky!!! Nadýchané, chuťově bezkonkurenční. Trochu jsem si to ulehčila: místo škvarků jsem přidala škvarkovou pomazánku a nic jsem nepřevalovala, ale tvaroh a škvarkovou pomazánku přidala po 30 minutách kynutí rovnou k těstu - robot si s tím poradil, ale bylo zapotřebí přidat více mouky. S těstem se pracovalo perfektně, šlo vyválet i bez mouky, Pagáčiky jsem potřela vajíčkem a posypala kmínem.

  • 1zuzina | 22. 1. 2014 14:36

    Zatím nejlepší které znám.Celá rodina byla nadšená.

  • JanaDe
    JanaDe | 1. 4. 2013 19:20

    Právě jsem je dopekla, první várka už skoro není a za chvíli praskneme. Opravdu super recept. Dělala jsem placky poprvé v životě a hned se povedly. ;-)

  • Vlasta Novák | 13. 4. 2012 11:06

    Opraveno

  • Ladia
    Ladia | 12. 4. 2012 20:08

    Jistě že měl :'( :'( :'( :'(

  • alenotak | 12. 4. 2012 17:43

    A neni v receptu chyba? Nemel by tam byt tvaroh a ne "mekky salam" :-\

  • ferda mravenec | 21. 10. 2011 20:28

    prosim vas, kdy a kam se dava ten mekky salam?

  • pavlinka.r@seznam.cz | 8. 9. 2011 12:56

    Vyrobeno, upečeno, sice dost pracné ale stálo to za to, výbornéé :)

  • recepty 73 | 28. 5. 2009 08:03

    Byly přímo královské!!!!!!!!!!!!!1*Jiří

  • Tereza Jarčušková | 20. 3. 2006 07:08

    Kajka, po každom prekladaní nechajte kysnúť. Nemusí to byť práve 30 min, záleží to od teploty miestnosti. Cesto máte vykysnuté, ak zdvojnásobí svoj objem. Čo sa týka tvarohu, neviem konzistenciu tvarohov, aké dostať u vás. Môže byť aj vaničkový, ak je jednoliaty, nie hrudkovitý. Hrudky by sa vám zle v ceste spracovávali. Nezáleží ani na tučnote tvarohu, len aby bol jemný, ako keby ste ho chceli použiť na pomazánku.

  • Kajka | 18. 3. 2006 20:01

    Paní Terezko, po každém tom složení se nechává 30 minut kynout?A tvaroh může být vaničkový? děkuji

  • Zuzana Bugárová | 18. 3. 2006 17:50

    Podobne robim pagace aj ja, ale este som to neskusala aj s tvarohom, bez neho su super, ale s nim, no vyskusam

  • Tereza Jarčušková | 30. 1. 2006 06:53

    Nie, nemusíte, natrite všetko naraz, len 3x rozvaľkáte, zložíte a necháte nakysnúť. Tým sa Vám tie ingrediencie v ceste dobre rozmiešajú a zároveň do cesta naženiete dosť vzduchu.

  • beba | 29. 1. 2006 18:00

    Terezka, tú oškvarkovú náplň je treba rozdeliť na tri krát a vždy po preložení cesto potrieť? A vždy nechať 30 min. kysnúť?

  • Pavlína Svitáková | 28. 1. 2006 20:08

    Terezko,toto je nejlepší recept,který mám na pagáčky.Jsou SUPER!!!Včera večer upečeno i skoro snědeno.Jsou křehké a trošku pikantně navinulé,krásně nalistovali.Prostě senza.Příště budu muset udělat z dvojité dávky!!Dávám 1******Děkuji za bezva recept !!!

  • Pavlína Svitáková | 26. 1. 2006 10:37

    Jasně,že mixer vyhrál!Děkuji ti za expres odpověď.

  • Tereza Jarčušková | 26. 1. 2006 09:55

    Ak máte radšej jemnejšie cesto, tak škvarky zomeľ, niekto má radšej chrumkavejšie, potom ich nadrobno nasekaj alebo rozmixuj. Poviem ti pravdu, že ja robím podľa toho, ako sa mi chce vyťahovať mlynček na mäso. Mixér mám skôr.

  • Pavlína Svitáková | 26. 1. 2006 08:22

    Chci zítra dělat škvarkové placky,takže zkusím tvůj recept Teri.Dám vědět.Už se těším!!Myslíš,že je lepší škvarky umlít? Mám ráda,když jsou znát.Ale asi ano ,aby se s těstem lépe pracovalo,když se těsto překládá,že?

  • Tereza Jarčušková | 17. 1. 2006 07:01

    Som rada, že chutí. :)))

  • Anonym | 16. 1. 2006 19:03

    Terezko, kdybych mohla tak dam hned 3 jednicky aj s hvezdickou:-)) Jsou naprosto jedinecne, odlehcene tim tvarohem.Testa je hodne, rozdelila jsem to na dve - aby se me veslo rozvalene na val:-)) S podmasli nebo kefirem je to pochoutka!

  • Airan | 16. 1. 2006 16:38

    Tak musim to zatim jen chvalit (jeste to neni upecene) ale s testem se krasne pracuje, nelepi se, je to jedna basen!!! Dam vedet jak chutnalo:-))

  • Jarka z Bratislavy | 21. 12. 2005 18:09

    Teším sa tomuto receptu. K mojím asi desiatim druhom receptov na pagáčiky pribudne ďalší; ale tuším, vďaka tomuto tvarohu, budú pagáčiky najjemnejšie.

  • Airan | 21. 12. 2005 14:43

    Terezko, jste zlaticko:-)) Dekuji moc za recept

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Měkký tvaroh Mléko Polohrubá mouka Škvarky Sladká smetana Sůl Vejce Zakysaná smetana Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

"Pravé" Baileys

"Pravé" Baileys

Rybízový koláč IV.

Rybízový koláč IV.

Fofr cuketa na řecký způsob

Fofr cuketa na řecký způsob

Rychlá ovesná kaše ke snídani

Rychlá ovesná kaše ke snídani

LEHKÝ DORT S JABLKY A PUDINKEM

LEHKÝ DORT S JABLKY A PUDINKEM

Nepečený ovocný dort s vaječným likérem

Nepečený ovocný dort s vaječným…

Oblíbené houstičky

Oblíbené houstičky

Banánovo-čokoládový hřbet

Banánovo-čokoládový hřbet

Sýrová omáčka s těstovinami Tagliatelle

Sýrová omáčka s těstovinami…

Doporučujeme

110 minut
Boloňské špagety

Boloňské špagety

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

41
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
38
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
32
Dýňová tortila
Dýňová tortila
21
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
18
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty

Zajímavé články

Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno ovlivní výsledek?
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno…
AHA.cz Macron porušil protokol! Kate zachraňoval William

Macron porušil protokol! Kate zachraňoval William

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Jana Švandová hvězdou Varů: Jak na mladistvé denní i večerní looky podle 78leté herečky?

Jana Švandová hvězdou Varů: Jak na mladistvé denní i večerní looky podle 78leté herečky?

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz Odpadlík Lorenzo Lamas: Šestý rozvod!

Odpadlík Lorenzo Lamas: Šestý rozvod!

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

Další doporučené recepty:

Škvarková pomazánka s tvarůžky
Škvarková pomazánka s tvarůžky
Škvarková pomazánka sterilovaná
Škvarková pomazánka sterilovaná
Škvarkové pagáčiky
Škvarkové pagáčiky
Škvarkové pagáčky
Škvarkové pagáčky
Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly... nejen z remosky
Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly.…
Škvarkové placičky
Škvarkové placičky
  • Recepty.cz
  • Škvarkové pagáčiky s tvarohem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact