• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Škvarkové pagáčiky s tvarohem
Napište svůj komentář k receptu

Škvarkové pagáčiky s tvarohem

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Škvarkové pagáčiky s tvarohem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g polohrubá mouka
    • 40
      g droždí
    • 2
      lžíce cukr
    • 150
      ml mléko
    • 250
      g zakysaná smetana
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 3
      ks žloutek
    • 2
      lžíce sladká smetana
    • sůl
    • 1
      vejce
    • 300
      g škvarky umleté

Postup přípravy receptu

1
Z droždí, mléka a cukru uděláme kvásek a vykynutý zpracujeme s moukou, solí, žloutky a kysanou smetanou a necháme vykynout 30 minut. Potom ho na desce vyválíme na čtverec, potřeme škvarky rozmíchanými s tvarohem, přeložíme jako obálku a necháme 30 minut kynout. Opakujeme ještě 2x. Potom těsto vyválíme na sílu 1 cm a vykrajujeme pagáčiky. Vidličkou na ně uděláme mřížku, potřeme vejcem rozmíchaným se sladkou smetanou a ve vyhřáté troubě upečeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Škvarkové pagáčiky

Škvarkové pagáčiky

Slavnostní mandlové pagáčiky

Slavnostní mandlové pagáčiky

Škvarkové placky

Škvarkové placky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • allena89
    allena89 | 31. 1. 2015 10:26

    Opravdu výborné pagáčiky!!! Nadýchané, chuťově bezkonkurenční. Trochu jsem si to ulehčila: místo škvarků jsem přidala škvarkovou pomazánku a nic jsem nepřevalovala, ale tvaroh a škvarkovou pomazánku přidala po 30 minutách kynutí rovnou k těstu - robot si s tím poradil, ale bylo zapotřebí přidat více mouky. S těstem se pracovalo perfektně, šlo vyválet i bez mouky, Pagáčiky jsem potřela vajíčkem a posypala kmínem.

  • 1zuzina | 22. 1. 2014 14:36

    Zatím nejlepší které znám.Celá rodina byla nadšená.

  • JanaDe
    JanaDe | 1. 4. 2013 19:20

    Právě jsem je dopekla, první várka už skoro není a za chvíli praskneme. Opravdu super recept. Dělala jsem placky poprvé v životě a hned se povedly. ;-)

  • Vlasta Novák | 13. 4. 2012 11:06

    Opraveno

  • Ladia
    Ladia | 12. 4. 2012 20:08

    Jistě že měl :'( :'( :'( :'(

  • alenotak | 12. 4. 2012 17:43

    A neni v receptu chyba? Nemel by tam byt tvaroh a ne "mekky salam" :-\

  • ferda mravenec | 21. 10. 2011 20:28

    prosim vas, kdy a kam se dava ten mekky salam?

  • pavlinka.r@seznam.cz | 8. 9. 2011 12:56

    Vyrobeno, upečeno, sice dost pracné ale stálo to za to, výbornéé :)

  • recepty 73 | 28. 5. 2009 08:03

    Byly přímo královské!!!!!!!!!!!!!1*Jiří

  • Tereza Jarčušková | 20. 3. 2006 07:08

    Kajka, po každom prekladaní nechajte kysnúť. Nemusí to byť práve 30 min, záleží to od teploty miestnosti. Cesto máte vykysnuté, ak zdvojnásobí svoj objem. Čo sa týka tvarohu, neviem konzistenciu tvarohov, aké dostať u vás. Môže byť aj vaničkový, ak je jednoliaty, nie hrudkovitý. Hrudky by sa vám zle v ceste spracovávali. Nezáleží ani na tučnote tvarohu, len aby bol jemný, ako keby ste ho chceli použiť na pomazánku.

  • Kajka | 18. 3. 2006 20:01

    Paní Terezko, po každém tom složení se nechává 30 minut kynout?A tvaroh může být vaničkový? děkuji

  • Zuzana Bugárová | 18. 3. 2006 17:50

    Podobne robim pagace aj ja, ale este som to neskusala aj s tvarohom, bez neho su super, ale s nim, no vyskusam

  • Tereza Jarčušková | 30. 1. 2006 06:53

    Nie, nemusíte, natrite všetko naraz, len 3x rozvaľkáte, zložíte a necháte nakysnúť. Tým sa Vám tie ingrediencie v ceste dobre rozmiešajú a zároveň do cesta naženiete dosť vzduchu.

  • beba | 29. 1. 2006 18:00

    Terezka, tú oškvarkovú náplň je treba rozdeliť na tri krát a vždy po preložení cesto potrieť? A vždy nechať 30 min. kysnúť?

  • Pavlína Svitáková | 28. 1. 2006 20:08

    Terezko,toto je nejlepší recept,který mám na pagáčky.Jsou SUPER!!!Včera večer upečeno i skoro snědeno.Jsou křehké a trošku pikantně navinulé,krásně nalistovali.Prostě senza.Příště budu muset udělat z dvojité dávky!!Dávám 1******Děkuji za bezva recept !!!

  • Pavlína Svitáková | 26. 1. 2006 10:37

    Jasně,že mixer vyhrál!Děkuji ti za expres odpověď.

  • Tereza Jarčušková | 26. 1. 2006 09:55

    Ak máte radšej jemnejšie cesto, tak škvarky zomeľ, niekto má radšej chrumkavejšie, potom ich nadrobno nasekaj alebo rozmixuj. Poviem ti pravdu, že ja robím podľa toho, ako sa mi chce vyťahovať mlynček na mäso. Mixér mám skôr.

  • Pavlína Svitáková | 26. 1. 2006 08:22

    Chci zítra dělat škvarkové placky,takže zkusím tvůj recept Teri.Dám vědět.Už se těším!!Myslíš,že je lepší škvarky umlít? Mám ráda,když jsou znát.Ale asi ano ,aby se s těstem lépe pracovalo,když se těsto překládá,že?

  • Tereza Jarčušková | 17. 1. 2006 07:01

    Som rada, že chutí. :)))

  • Anonym | 16. 1. 2006 19:03

    Terezko, kdybych mohla tak dam hned 3 jednicky aj s hvezdickou:-)) Jsou naprosto jedinecne, odlehcene tim tvarohem.Testa je hodne, rozdelila jsem to na dve - aby se me veslo rozvalene na val:-)) S podmasli nebo kefirem je to pochoutka!

  • Airan | 16. 1. 2006 16:38

    Tak musim to zatim jen chvalit (jeste to neni upecene) ale s testem se krasne pracuje, nelepi se, je to jedna basen!!! Dam vedet jak chutnalo:-))

  • Jarka z Bratislavy | 21. 12. 2005 18:09

    Teším sa tomuto receptu. K mojím asi desiatim druhom receptov na pagáčiky pribudne ďalší; ale tuším, vďaka tomuto tvarohu, budú pagáčiky najjemnejšie.

  • Airan | 21. 12. 2005 14:43

    Terezko, jste zlaticko:-)) Dekuji moc za recept

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Měkký tvaroh Mléko Polohrubá mouka Škvarky Sladká smetana Sůl Vejce Zakysaná smetana Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šťouchaná buchta

Šťouchaná buchta

Turecký med

Turecký med

Vdolky pečené v troubě

Vdolky pečené v troubě

Křenová pomazánka k tyčinkám

Křenová pomazánka k tyčinkám

Tatarka

Tatarka

Kokosovo-tvarohový sen

Kokosovo-tvarohový sen

Nepečený karamelový dort s ricottou a broskvemi

Nepečený karamelový dort s ricottou a…

Kořeněné slané tyčinky nebo cukroví se semínky

Kořeněné slané tyčinky nebo cukroví…

Hovězí šuej ču

Hovězí šuej ču

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

42
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
33
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
31
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
31
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
22
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…

Zajímavé články

Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte tatínkovi pivní dort!
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte…
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Británie slavila narozeniny Karla III.: Tajemství černé barvy! A Charlotte se sladila s mámou

Británie slavila narozeniny Karla III.: Tajemství černé barvy! A Charlotte se sladila s mámou

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

Další doporučené recepty:

Škvarková pomazánka s tvarůžky
Škvarková pomazánka s tvarůžky
Škvarková pomazánka sterilovaná
Škvarková pomazánka sterilovaná
Škvarkové pagáčiky
Škvarkové pagáčiky
Škvarkové pagáčky
Škvarkové pagáčky
Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly... nejen z remosky
Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly.…
Škvarkové placičky
Škvarkové placičky
  • Recepty.cz
  • Škvarkové pagáčiky s tvarohem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact