• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Škvarkové pagáčiky
Napište svůj komentář k receptu

Škvarkové pagáčiky

autor: Martina N.
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Škvarkové pagáčiky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 250
      g škvarky
    • 3
      ks vařené brambory 2-3
    • 0,50
      kostka tuk
    • 30
      g droždí 20-30
    • 2
      ks vejce 1-2
    • 2
      dl mléko do kvásku
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Těsto: prosátou mouku, kvásek, sůl a vejce vypracujeme na vláčné tužší těsto a necháme vykynout. Polovinu škvarek pomeleme, druhou polovinu nadrobno nasekáme, přidáme změklý tuk, sůl, pepř, brambory (ty pomeleme společně se škvarky) a dobře vymícháme. Když těsto nakyne, vyválíme ho a natřeme na něj škvarkovou směs. Několikrát popřekládáme a necháme kynout 10-15 minut. Potom opět vyválíme a popřekládáme. Překládání a válení opakujeme 3x, aby byly pagáčiky pěkně vrstvené. Naposledy vyválíme na 1-1,5 cm, nožem naznačíme mřížku a povykrajujeme. Před pečením potřeme rozšlehaným vejcem, můžeme ještě osolit a posypat kmínem nebo sezamem. Upečeme do růžova.
2
Tento recept mám od svého tchána. Pagáčiky jsou vynikající a všichni si na nich vždy pochutnají.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Škvarkové pagáčiky s tvarohem

Škvarkové pagáčiky s tvarohem

Slavnostní mandlové pagáčiky

Slavnostní mandlové pagáčiky

Škvarkové placky

Škvarkové placky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ordofon | 2. 2. 2014 00:54

    Škvarkové pagáče a k tomu valašská zelńačka jsou asi to nejlepší jídlo co znám.

  • eva | 14. 1. 2014 17:04

    nechápu proč másli do škvarků? snad sádlo ne? :-\

  • Ružena Sucha | 8. 2. 2013 20:58

    Dobré nápady a dobré chutě ;-)

  • MJG | 16. 10. 2012 09:50

    Tak to ja zas resim problem, kam ty skvarky schovat, aby mi trochu zbylo do nejake te dobroty, jako jsou pagace

  • jmuell1 | 14. 6. 2012 14:26

    Jsou opravdu výborné! Děkuji za prima recept, určitě budu opakovat a opakovat! Stále jsem řešila "problém", co se škvarky, které zbydou, když si škvařím sádlo, a doma je nikdo nechce. Teď už vím! :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
Chuťovky Slané Svačina Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Hladká mouka Mléko Pepř mletý Škvarky Sůl Tuk Vařené brambory Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybí pomazánka z tuňáka

Rybí pomazánka z tuňáka

Kávové řezy s ořechy, čokoládou a skořicí

Kávové řezy s ořechy, čokoládou a…

Mřížková tvarohová buchta

Mřížková tvarohová buchta

Hermelínka-pomazánka

Hermelínka-pomazánka

Pikantní gyros v housce

Pikantní gyros v housce

Tvarohová bábovka se švestkami - ,,Hujerka,,

Tvarohová bábovka se švestkami - ,…

Bramborové buchty - kynuté

Bramborové buchty - kynuté

Květákové řízky

Květákové řízky

Vaječné toasty

Vaječné toasty

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

35
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální…
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
19
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky
17
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Kate s Williamem na obhlídce Severního Irska: Ťukli si jabčákem

Kate s Williamem na obhlídce Severního Irska: Ťukli si jabčákem

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Škvarková pomazánka s Moravankou
Škvarková pomazánka s Moravankou
Škvarková pomazánka s tvarůžky
Škvarková pomazánka s tvarůžky
Škvarková pomazánka sterilovaná
Škvarková pomazánka sterilovaná
Škvarkové pagáčiky s tvarohem
Škvarkové pagáčiky s tvarohem
Škvarkové pagáčky
Škvarkové pagáčky
Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly... nejen z remosky
Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly.…
  • Recepty.cz
  • Škvarkové pagáčiky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact